Трифонов: Да теглим заем от МВФ не е стояло пред нас от Жан-Виденово време

Причина за кризата са решенията на правителството на Петков
15 мар 2023 18:35, Анисия Иванова
123
Трифонов: Да теглим заем от МВФ не е стояло пред нас от Жан-Виденово време
Снимка: БГНЕС

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време. "Причината за изводите е в работата на последното редовно правителство и решенията, взети от Петков". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във Facebook страницата си относно изнесената информация, както и доклада на финансовото министерство.

В медиите излезе следната новина, че България е пред свръхдефицит и сценарий за заем от Международния валутен фонд. Тази информация излиза от доклада на служебния финансов министър Росица Велкова, който тя е представила пред Министерския съвет. Основната причина за тези изводи се крие в работата на последното редовно правителство и решенията, взети конкретно от тогавашния министър-председател Кирил Петков и тогавашния министър на финансите Асен Василев, пише Трифонов.

Ето какво още коментира лидерът на ИТН:  

Още по темата

"Ще ви припомня един конкретен случай, заради който България в момента е с лошо финансово състояние. При изготвянето на бюджета от правителството "Петков", "Има такъв народ" публично и на няколко пъти се противопостави на идеята да се раздадат енергийни помощи на всички, включително на компании, които регистрират свръхпечалби. Разбира се, никой не ни чу и в крайна сметка милиони левове бяха раздадени на такива компании, които нямаха нужда от помощ.

Всъщност, резултатите от решенията на Кирил Петков, Асен Василев и безропотните им партньори щяха да бъдат още по-драматични, ако те бяха останали начело на държавната хазна. За доказателство, прочетете внимателно доклада на служебния министър на финансите Росица Велкова.

Всеки нормален човек може да си направи логични, причинно-следствени връзки и да разбере какво се е случило и какво можеше да се случи.

Да теглим заем от МВФ не е стояло пред страната ни от Жан-Виденово време.

А като се сетя какво беше тогава - никак, ама никак не ми се иска това време да се връща.

Две бяха причините, поради които падна правителството на Кирил Петков.

Едната беше двойствената политика спрямо Северна Македония, а другата беше неразумната и опасна финансова политика на Асен Василев и Кирил Петков.

Това, което се случва днес, и това, което се случи в Северна Македония, ясно показват какво съм имал предвид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: МВФСлави Трифоновзаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е странно защо българите не разбираме елементарни неща. Примерно : Защо не разбираме факта, че Слави следва опорките на Боко. Когато ГЕРБ взема власта външния дълг е под 5 млд. След ГЕРБ дългът е над 34 млд. След всичко това се появява Боко и казва тия натрупаха големия заем. Малко след това, послушника Слави, излиза с това. Въпросът е: Защо това е възможно? Отговотът е само един: Защото българите не са особено интелигентни!!!!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воят на площадниците ме радва много, искрено ви се радвам а иначе когато Румен Гечев прави бюджети държавата фалира, а на Кирчо и Кокорчо дори малка фирма не бих поверил камо ли държавата, абсолютни неразбирачи но нагли и нахални до безкрай.
43
4
 
8
 
! Отговори
Слави е крадец преди 1 година
Твойта мамм, всичките ти министри бяха доказани мошениции, на които не позволиха да крадат в мащаба в който им беше заръчал, а сега лъжеш че незнам си какво. С Биби от бянкя сте различни страни на една монета. Бойклюци!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави скрий се вече! Не си " актуален" от момента в който провали шанса,да имаме правителство! Няма да влезеш повече в НС!-:)
41
2
 
7
 
! Отговори
Пахаахха преди 1 година
Най-нечистоплътното същество.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Декларира ли си парите? Колко пари натрупа от дрънкане на глуппости всеки ден и присмиване на всички, с изключение на Бойко, Пеевски, Доган и Гешев?
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави е едноок самуилов войник, ослепен от Василий Чалгароубиец, който води 100 чалгара.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгароинтелигентът отново се обади като черна радиостанция. Декларира ли си парите от офшорките и палатите? Пак лъже като ромеонче
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти пък, какво ще теглиш?
36
4
 
13
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Кух си много Слави и повтаряш на Николай Василев възгледите за икономиката. Затягане, затягане и пак затягане. Не съм фен на ПП, но хората вдигнаха пенсийките малко, че пенсионерите са гладни. Другите преразходи са помощите за бизнеса, заради войната. Тези помощи могат да се спрат и бюджета ще е балансиран. Хем си ***, хем продажен - пусна секциики на турците колкото си искат в Турция, хем си противен - абе чалгар.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо акъл все дават хора за затвора?
34
1
 
2
 
! Отговори
но преди 1 година
а министърът му искаше да си храни бебетата с 3млрд лв. Ама това не го помни нали. И даже обясняваше че има такива пари в бюджета и се сърди като не му ги дават. Значи ако му ги бяха дали, доста по-рано щяхме да фалираме. Да ама не.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен43. Че той пък какъв политик е въобще ?
32
1
 
7
 
! Отговори
Ехооо преди 1 година
Славчооо...слаб по математика! Скрий се в злобата си!!!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо давате трибуна на най-проваленият политик в историята на България?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По Жан виденовов време подскачаха като умопобъркани по площадите и в днешно време се чудат и маят що ицата са по левче обаче не мое се сетят понеже от подскачане им е изпаднал и малкото мозък който са имали
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички които вкарахте Румен Гечев, крадливия Каримански и содомита Кокорчо да правят бюджета какво друго очаквахте да ви питам, изобщо такива като вас нямат идея за нищо какво се случва.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стамат. Кой го интересуба за кого работиш и кого не познаваш ?
27
0
 
7
 
! Отговори
зер преди 1 година
Слаби, освен слаб разум, демонстрираш и слаба памет. Ти беше в коалиция с ПП. Ти имаше министри в тоя кабинет. Даже всъщност точно твой министър искаше още пари за ремонти (3млрд), които от ПП му отказаха и ти реши да си тръгнеш сърдито.Така че не говори за теглене на заеми и не дръж много сметка за харчове.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18. Той все Кремъл ви виновен че нямате акъл за 5 пари