Полша: Ще ограничим вноса на украинско зърно

По сумите на Моравецки то дестабилизира полския пазар
29 мар 2023 20:22, Йоана Цонева
32
Полша: Ще ограничим вноса на украинско зърно
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, каза, че страната планира да въведе регулации, ограничаващи вноса на украинско зърно, предаде полската новинарска агенция ПАП.

„Дадох инструкции на (заместник-, бел. ПАП) министър-председателя (и министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик, бел.) да въведе подходящи правила по най-бързия начин…,за да ни позволи да се освободим от част от зърното, внесено в Полша, например да го продадем на Република Южна Африка, Близкия Изток…но също така…да ограничим въздействието на украинското зърно в Полша“, каза Моравецки.

Още по темата
„Сега това зърно дестабилизира нашия пазар“, добави той.

Моравецки също така каза, че по време на последното заседание на Европейския съвет се е съгласил „с министър-председателите на няколко европейски страни от Европейския съюз (ЕС), които граничат с Украйна, да изпратят писмо до председателя (на Европейската комисия, бел. ред.) Урсула фон дер Лайен и до Европейската комисия с искане за незабавни действия, предаде БТА.

Моравецки и преди е критикувал ЕС за очевидния провал да изпълни обещанието си да достави зърно, внесено от Украйна, за страните от Близкия Изток и Африка. Част от изнесеното зърно остава в страни, граничещи с Украйна, сред които е Полша, а местните фермери се оплакват, че срещат трудности при продажбата на произведеното от тях зърно поради пренасищане на пазара и понижаващи се цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Зърно с уран преди 1 година
Как ще ограничите демокрацията, не допускайте световен глад и мизерия, окраинското зърно е най-хранителното и скоро с полезен либерален уран. Светът ще изчезне, когато си позволите да забраните окраинското зърно. Не на тази нечовешка вандалщина. Вие сте агенти на Путин, вие сте рашисти....хахахха Далаверата секана, корабите превозват оръжие насам натам, бизнесът върви за сметка на хилядите избити и провалени човешки съдби. Демокрацията побеждава. М да
19
0
 
4
 
! Отговори
Дани преди 1 година
Доколкото помня украинското зърно трябваше да спасява глада в третия свят, това беше зърнената сделка. Какво прави в Полша? В съседната статия пише, че и нашите зърнопроизводители се оплакват от подобна ситуация в Бългаия - твърде голям внос.
18
1
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Анонимен толкова си разбрал, нашият каза, че ние не сме гранична държава и не може да упражняваме контрол и че не може да се контролира зърното, което е влязло през границата. Полша е гранична страна и може да упражнява контрол на целият процес.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що бе? Как помагате така на брата - зеления наркоман?!?
16
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
А ние кога???????????? Или ще се кланяме на фонЛайнАРРЕн до последно!!!!!!
15
1
 
7
 
! Отговори
Бартер бате преди 1 година
Даваш им пушкала да се трепят, ти пък получаваш зърна пълни с блуждаещи протони, електрони, неутрони и пълнеж с отровите от таблицата на Дядо ти Менделейко. Квит. К,во църкаш.
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият земеделски министър каза, че ако не внасяме украински земеделски продукти ще нарушим европейско законодателство и ще ни наложат санкции.?! Значи Урсулата ни е задължила да внасяме от Украйна безмитно и в ущърб на родните производители. От какъв зор, че Украйна даже не е в ЕС. Тия са не нор мални.
13
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Това с украйнското зърно дето го продават ,как я мислят в Киев за след юли ?
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хем ще вземат западна Укрия и пак се правят за житото, а ние нищо няма да вземем и някакви оклуци като Христю ми обясняват как трябва да страдаме заради Укрия не мерси.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само нашата доносническа Бългрия е готова на всичко за да помага на укропитеците.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия, Полша и Румъния ще вземат своето за Укрия ще остане един тесен ръкав от Киев до Чернобил.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10. И Киев не е Украйна. Нещо там като приднестровието ще да е къде да имат да си правят огнените шествия и да реват.
8
3
 
21
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Зърното с подарък от Англия и САЩ с обеднен уран да си го ядат наркосите
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятели ,приятели ,ама сиренето е с пари.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците вече са разчертали Украйна ,западна за Полша ,южната за Румъния ,източна за Русия .Украина остава само Киев,ппуликували карта хахха
5
3
 
3
 
! Отговори
Не преди 1 година
Даваме ви го всичкото
4
1
 
12
 
! Отговори
Да питам само преди 1 година
А полските ябълки и картофи ? Те къде ще отиват ? И от зърно пелети стават ли ?
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исках да кажа: "но не и когато са засегнати техните интереси".
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полските егоисти уж помагат на Украйна, но и когато са засегнати техните интереси. Лицемерие, достойно за спонсора им САЩ.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А България каква чака още за нещо което трябваше да стане миналата година?