Люксембург е най-богатата страна в света

Това е Люксембург
Обновена: 1 апр 2023 11:27 | 1 апр 2023 11:27, Росен Стойчев
64
Люксембург е най-богатата страна в света
Снимка: БГНЕС/EPA

Люксембург е най-богата държава по БВП на глава на населението. Това показват последните очаквания на Международния валутен фонд, съобщи Money.bg

Населението на страната е 634 000 души, а средното БВП достига 130 000 долара на човек. Страната има развит сектор на финансовите услуги, които отговаря за нейната икономическа продукция.

Още по темата


В топ пет са още Ирландия, Швейцария, Катар и Норвегия. Следват Сингапур, САЩ, Исландия и Австралия.

БВП на глава на населението в България възлиза на 13 221 долара. Той отстъпва с около десет пъти пред този на първата страна. Ирландия е втора, заради ниските ставки и благоприятната бизнес среда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Martineos преди 2 седмици
Най - богатата..... Люксембург.. . Тя е и с най големия външен дълг , 3440% отнесен към БВП. 70% от работниците там са от съседни държави.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бългрския народ е един от най крадливите най несадърните
54
5
 
5
 
! Отговори
малко факти преди 1 година
А България е най бедната,изостаналата най крадливата с най нещастния народ
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БВП на човек не значи, че това е заплатата която дават средно. Там е скъпо и тясно, като цяло живота в 'най-богатата държава' не е толкова лесен, колкото изглежда.
52
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До АнонименИ как така смяташ България два пъти ??? Веднъж като част от ЕС ,другия път като самостоятелна бойна единица .
51
4
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Богати , но нямат най много ядрено оръжие като Русия. Хората в Люксембург работят за да живеят човешки , а не да правят войни.
50
0
 
3
 
! Отговори
Много преди 1 година
Се радваме!
49
2
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Икономическа продукция... Какво е това животно ? Да не би да печатат пари. А нещо за ядене произвеждат ли ?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Люксембург, Швейцария и подобните им страни са галениците на Запада, те могат да имат огромни дългове и пак ще си живеят добре.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитализмът е стройна пирамидална система в която като влезнеш те поставят на точно определено място. Комунизмът е държавен капитализъм, а капитализма е държавен социализъм за богатите най-вече в страните с капитализъм от Латиноамерикански тип и също държавен социализъм за обикновените хора, където капитализма е с човешко лице на базата на това, че там хората в продължение на векове са си извоювали правата, както сега продължават във Франция.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Външен дълг на Люксембург: 3443% от БВП.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Катя Като стане война и всички мафиоти и банкери пренасят златото на друго скришно място. Това са Люксенбур и Швейцария. Оградени от яки крепости планини и реки и трудно достъапни и се крие в някоя пещера или землянка.
44
2
 
9
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Странно, в този мафиотски сайт нахакали минуси на истината, че тази територия е перачница на мръсни мафиотски пари. Що минуси на истината ? Сега ще трият...
43
1
 
9
 
! Отговори
до катя преди 1 година
Ами Катерино моме, може ли да ни посочиш на какво Производство се базира икономическият ръст на Люксенбург? Например, всички знаят на какво се дължи високият жизнен стандарт на арабските монархии - газ, нефт и нефтопродукти, а на Люксенбург??? И отново стигаме до "Лихви и Проценти", не че им завиждам, но факта си е факт!
42
5
 
12
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
И тези живеят от "Проценти и Лихви"....
41
5
 
15
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Ейй, направо ще му избодат очите на нашия бай българ тия пусти Люксембургци и Швейцарци. Ще им се невидят и измислените държави, добре че всички си криели парите там, че иначе били жив зян. Предлагам ви да се поразходите малко из тези държави за да разберете защо всички си държат парите там, а не в България.
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл от такива държави жужета освен че мафиоти и политици от целия свят трябва някъде крият данъци от законите. Също и със Швейцария. РСМ е малко по-различна където целта беше да не се допусне по-голямя бг държава заплаха за Гърция. А следващата която ще се распадне на люксенбурци е Белгия с мног ислями щом се распадне и проклетия ес.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е класацията на страните по GDP (PPP) per capita, това е за покупателната способност. Да по тая система Люксембург е първа. ЕС е на 27 място заедно със Саудитска Арабия, а САЩ са 8-ми. Ние сме 59-ти между Тринидад и Тобаго и Чили. По GDP (nominal) per capita първи са Монако, след това Лихтенщайн, Люксембург е на трети място.
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 32 Така се създава искуствена нова нация на европейци и макеедонци югославяни както американци и помалки нации като бг загиват.
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е вярно Василев ПП каза че ние сме най богатата държава