Украйна трябвало да остане суверенна и независима, за да влезе в НАТО

Страната - е важна за евроатлантическата сигурност
166
Украйна трябвало да остане суверенна и независима, за да влезе в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно бе заявено, посочи днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след края на първия ден от двудневното заседание на външните министри от алианса в Брюксел.

Още по темата

Осъзнаваме, че за да има видим напредък по този въпрос, първо Украйна трябва да се запази като суверенна и независима нация, затова държавите от НАТО осигуряват толкова значителна подкрепа за Киев. Това е условие за бъдещо присъединяване, поясни той. Столтенберг отбеляза, че съюзниците досега са осигурили на украинската страна близо 150 милиарда евро помощ, от които около 65 милиарда евро военна подкрепа. По неговите думи силна и стабилна Украйна е важна за евроатлантическата сигурност.

Ще продължим помощта, докогато е необходимо, подготвяме многогодишна програма в тази посока, допълни той. Столтенберг посочи, че държавите от пакта увеличават производството на боеприпаси и въоръжение, за да запълнят запасите, от които осигуряват помощта за Киев.

По повод днешното присъединяване на Финландия към НАТО той отбеляза, че страната разполага с около 60 изтребителя Ф-35, има добре развито военно производство и подготвени войски. Швеция не е оставена сама, участва в дейностите на НАТО и е немислимо срещу нея да има нападение, без да има отговор от алианса, добави той.

Финландия и Швеция подадоха заедно молба миналата пролет да се присъединят към алианса и получиха покана от държавите в пакта два месеца по-късно. Засега Турция все още има възражения към приемането на Швеция, но Столтенберг изрази надежда откритите въпроси скоро да намерят решение./Ккор. на БТА Николай Желязков/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: УкрайнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
6
 
! Отговори
До Герго преди 1 година
Защото по-крадливи марионетки от бг политиците НЯМА!!!
102
3
 
14
 
! Отговори
Шегувате ли се??? преди 1 година
Шегувате ли се??? Такава държава НЯМА, защото е суровинен придатък на САЩ и зависи изцяло от САЩ! Украйна е територията, чийто народ се бие с Русия за американските интереси!
101
4
 
14
 
! Отговори
Украйна била преди 1 година
Суверенна и независима държава! Хахахаха! Украйна е failed state, на издръжслката на САЩ и сателитите им! Ако утре САЩ спре кранчето, е свършено с Украйна!
100
3
 
15
 
! Отговори
Украйна суверенна преди 1 година
И независима?? Това някакъв виц ли е? Те са 100% финансово и военно зависими от САЩ и ЕС!! 100 милиарда им струва издръжката на година! Пращаме и ние в България!
99
1
 
10
 
! Отговори
герго преди 1 година
До АнонименДобре де , ако всички решение се вземат от Америка защо само България е най-зле. Питам само защото за всеки който е пътувал до Полша или Чехия примерно разликата в стандарта е видима , аз уж все едни и същи ни командват от 30 години.
98
2
 
4
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама след време ще се говори не за Укриана, а за бившата такава...така че - не е ясно какво уж ще се приема
97
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде и са на окрайната суверенитета и независимостта???? Всички решения се приемат в краварингтон!! Значи в срато когато зельо си види ушите без огледало!!
96
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
И аз имам един мост да ви продам :) Навремето един евреин продавал Бруклинския мост на новопристигналите имигранти в Ню Йорк! Май и кега ни продават мостове Щатите ;)
95
10
 
4
 
! Отговори
Като ми преди 1 година
Цъфнат налъмите ;)
94
14
 
17
 
! Отговори
НАТОвец преди 1 година
След Финландия, иде Швеция, а след тях Молдова, Грузия и Украйна. Въпросът с Швейцария също е решен от народа, а в България разни овенни диктатори и ошашавени русоробчета се събуждат с мисълта за излизане от НАТО и ЕС. Каква гротеска. Вярата в светлото бъдеще продължава.
93
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня: Танче, мойто момиче, ходи да плетеш или да готвиш, щото да се излагаш с тъпизми по форумите не принася полза на никого. Или ако решиш да напишеш нещо, по-добре остави на внучето, защото със сигурност ще се справи по-добре от теб - не за друго, ами по-зле просто няма как.
92
14
 
8
 
! Отговори
Хее? преди 1 година
На Нато не му трябва северенна и независима Украйна, а подчинена и зависима от Нато и САЩ Украйна!! Какво лъжат?
91
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един предозирал.....
90
15
 
7
 
! Отговори
Как може Украйна преди 1 година
Да остане суверенна и независима, като тя никога НЕ Е била северенна и тезависива??!
89
15
 
5
 
! Отговори
Докато има война преди 1 година
На границата, няма да я приемат нито в Нато нито в ЕС! А те ще направят всичко войната да продължи с години ;)
88
12
 
3
 
! Отговори
Защо да преди 1 година
Се ожениш за накоя жена с която и биз това спиш..
87
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АбеГолеми мераци, ама Поша два пъти го е отнасяла от Русия, и като знам че всичко се повтаря, ще има и трети път. Тази планета не е нито на Ес Нито на Нато, не е и на Русия.., обща е.
86
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПишеш само за да дразниш. Нищо няма да си вземете, които и да сте Вие. От много лакомия винаги се страда.
85
6
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До Анонимен"Велика Украйна ще се обедини с велика Полша и фактически ще влезе в НАТО."#################Вече и законодателно е подготвено. Полските граждани получиха правото да заемат административни длъжности в Украйна. Въпрос на време е. Полско-литовското Велико княжество в нов формат.
84
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако я искаха в НАТО, да са я приели до сега. Стига детинщини вече. Украйна е нужна на НАТО само като подчинена територия, управлявана от марионетни фашисти. За да си разполагат там оръжията и военните бази, до границата с Русия, в нарушение на всякакви предишни спогодби.