Блинкън: Да благодарим на Путин, че укрепи НАТО

Това заяви държавният секретар на САЩ
Обновена: 4 апр 2023 21:16 | 4 апр 2023 20:49, Стела Стоянова
96
Блинкън: Да благодарим на Путин, че укрепи НАТО
Снимка БГНЕС

Изкушавам се да кажа, че трябва да благодарим на (руския президент Владимир) Путин, защото успя да ускори нещо, което твърдеше, че се опитва да предотврати. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън по повод руското нахлуване в Украйна и днешното присъединяване на Финландия към НАТО, предаде БТА.

По неговите думи Путин е накарал много страни да разберат, че трябва да направят повече, за да осигурят собствената си отбрана и да могат да се предпазят от руско нападение. Наблюдаваме най-голямото сближаване между САЩ и Европа, което съм виждал в последните 30 години, добави той. Блинкън заяви, че днешният ден е наистина исторически.

Едва ли има по-добър начин да отбележим годишнината от подписването на Вашингтонския договор от приемането на нова страна в пакта, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той отбеляза, Украйна е основна тема на започналата днес двудневна среща на външните министри от алианса в Брюксел. Русия и Китай все повече се сближават, а това означава да бъдем все по-единни в НАТО и с нашите партньори по света, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
До Анонимен Какво ти е нивото, бе, *** Сулевски?
69
1
 
4
 
! Отговори
Памет преди 1 година
НАТО е терористична военна организация на САЩ, която създава проблеми навсякъде по света с цел световно господство.Сега РФ е на прицел,а утре ще е Китай и след това всяка Държава,която не изпълнява волята на Англосаксонците.Най добре е да се приберат на Континента си ида оставят Европа на мира и да си оправят проблемите си в Америка докато не е станало късно.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя път Путин обърка тактика и стратегия - благодарение на него границата му с НАТО е удвоена от вчера , даму е честито. Да си пожелаем този месец Финландия , другият и Швеция
67
6
 
5
 
! Отговори
Д@СкопимСк0таПаситто преди 1 година
Трябва да е или много т.ъп,или много пр.ост, за да не разбира говедарят,че Путин яко им го зачука на говедарите.Няма да го бъде повече господството говедарско, няма го долара като световна валута, няма повече говедарите да живеят на чужд гръб и да тормозят Света с "демократичните" си бомби.Беше каквото беше.Краварникът се разкапа.Слава на Вовата !Господ здраве да му дава и дълголетие !Може да не изтриете вече..
66
4
 
3
 
! Отговори
Д@СкопимСкитаПаситто преди 1 година
Трябва да е или много ***,или много ***, за да не разбира говедарят,че Путин яко им го зачука на говедарите.Няма да го бъде повече господството говедарско, няма го долара като световна валута, няма повече говедарите да живеят на чужд гръб и да тормозят Света с "демократичните" си бомби.Беше каквото беше.Краварникът се разкапа.Слава на Вовата !Господ здраве да му дава и дълголетие !
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запълваме липсата на победи и развитие с празни приказки и евтино самохвалство? Типично по американски.
64
9
 
14
 
! Отговори
Распутин преди 1 година
Тоя не е добре с главата.Руски реки от кръв се лее и нищо добро не ви очаква драги ми натовци.32 години си разигравахте коня,но краят наближава.
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Чудесна, добра новина!
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма новини за нави украински победи. Явно пак ядат големи количества шамари.
61
6
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Благодарете му тогава, що воювате с него?!?
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо се насрахте, като еидяхте на какво смешно дередже сте. Техниката на по 40 плюс години. Скалдовете празни. Никаква готовност за война в следващите поне 5 години. Ще хванете Путин за шпиндела. Той е с 5-6 години напред в подготовката за война.
59
8
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Много сме силни сме :)))
58
4
 
13
 
! Отговори
NATO преди 1 година
Иска да каже, НАТО най-сетне има смисъл отново. Защото досега нямаше, особенно след разпада на комунистическият блок. А причините са две - Китай и Русия. Цоцкането на пари може да продължава, а САЩ чрез НАТО да се затвърдят като световен полицай. 700 бази на САЩ по целият свят. НАТО е следната сделка - САЩ ви пазят с оръжие, другите си дават *** на САЩ. Защо ЕС няма единна армия? Щото не им се дават кинти за оръжия и армия. Та да САЩ ще си разигравят коня, що пък не.
57
2
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 година
"Да благодарим на Путин, че укрепи НАТО" -- Според *** всичко върви по план. Той все пак играе 5D шах :)
56
7
 
7
 
! Отговори
ДаБлагодарим наПутин преди 1 година
ЧЕ ДОКАРА БОЙКО ПАК НА ВЛАСТ !!! Всички други проблеми освен войната изведнъж станаха второстепенни: 12 години корупция, грабеж на милиони в чували, некачествени магистрали, липса на реформи в повечето държавни сектори, къщата в Испания и т.н. и т.н. ... Бойко вече ще трябва да му подари нещо по-скъпо от кученце и от тръбопровод за Сърбия за 3 000 000 000.
55
9
 
11
 
! Отговори
смехът е здраве преди 1 година
Блинкен не си е пил хапчетата.Свърши господството на НАТО.Ако Путин реши да пусне ядрената гъба над над натовска държава никой ,дори и краварите няма да смеят да отговорат.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм знаел че Путин е наше момче биволарче.
53
10
 
8
 
! Отговори
321 преди 1 година
Прави ми впечатление, че нормалните хора в коментарите си просто се присмиват на Путин без агресия, а с цел забавление, а копейките започват да плашат с бомби, да обясняват колко ракети ще идат по Финландия, все едно мечтаят да ги гръмне руска ракета Пичове пийте некви хапчета, нали сте за мир, никой с нищо не заплашва Русия, а всички руски официални лица и фенове непрекъснато плашат с война.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато говорим за Китай, трябва ВИНАГИ да имате предвид Индия. Индия нито е слаба държава, нито политиците и са продажни тикви на кристални пици. Индия е държава, която с когото и да влезе в конфликт, ще има подкрепата на огромна част от света. ПП. Не е случайно, че конфликтите в граничните райони на Хималаи, умишлено се решават с тояги.
51
8
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Путин настъпи мотиката.