Естония търси обяснение от Китай

Привикаха посланика на страната
23 апр 2023 15:25, Росен Стойчев
120
Естония търси обяснение от Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Външното министерство на Естония привика китайския посланик в страната, съобщи Гардиън.

Естонската държава търси обяснение от дипломата.

Още по темата
Това стана след дипломатически думи през последните дни.

Китайският посланик във Франция обяви, че някогашните съветски републики нямат статут в международното право.  В Естония привикаха посланика, за да изяснят позицията на неговата страна.

От там обясниха, че не разбират китайските твърдения. Очакват да разберат, дали се оспорва суверенитета на страната.

Европейски дипломати припомниха, че това изказване противоречи на позицията на Китай по темата. Настоява се за разяснение по позицията.

Представителят на Китай е разговарял с естонските дипломати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибалтийците със скромните си традиции в държавността търсят обяснение от една държава с хилядолетни такива! До 30-те години на миналия век бяха тъпкани от немските юнкери, а след това от московските комунисти! Тези стават само за донори!
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
китайците яко гъбаркат европейските калинки. Лошото е, че пак сме от грешната страна на историята. Колкото пъти сме с Германия и все до национална катастрофа се докарваме. Да видим сега как ше е.
81
5
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Това е като оня виц за мравките и слона. Решили мравките да нападнат слона. Налазили го докато дремел и взели да го хапят. Слонът се разсънил, отърсил се и мравките паднали. Само една останала на врата му. Другите взели да викат отдолу:Удуши го Пешо, удуши го Пешо!Та и прибалтийците-колкото малък китайски град са, пари немат, ама се ежат.
80
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естонците са като някакъв злобен пинчер. Хахаха.
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1.3 млн ама ритат много по-големи страни.
78
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eстонките са корави жени! Предишната им министър-председателка нарита нашия пингвин заедно със свитата му. Сега тази скача на Китай. Е, това е да имаш добър министър-председател, не като банту станските шамандури.
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мравката търси обяснение от слона
76
7
 
7
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
ей мишленца много сте дребни да искате обяснения и гледайте скоро да не ви глътне някой
75
7
 
24
 
! Отговори
Ежко преди 1 година
Естонците,дето са 1,3 милиона и намаляват прогресивно, сигурно ще се съберат всичките в някой по-голям китайски хотел.......
74
7
 
17
 
! Отговори
гном преди 1 година
Те Китай знаят ли туй град ли е или село -натовско село
73
16
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МНЕНИЕТО НА КИТАЙ Е ЯСНО! МОРДОРСКОВИЯ Е БЕЗ НИКАКЪВ МЕЖДУНАРОДЕН ЮРИДИЧЕСКИ СТАТУТ И ЗА ТОВА НЕ ИМ ДАВАТ И ОРЪЖИЕ , ЗАЩОТО КИТАЙ ОТКРИТО НЕ ПРИЗНАВА МОРДОРСКОВИЯ !
72
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така , така - сибирската империйка е ненаситна . Европа няма да съшествува копй знае още колко дълго време преди да бъде погълната от азиатските варвари . А за България няма какво да се коментира - тя винаги си е била задунайска губернийка .
71
16
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ/ ИДЕ ОТЕ! САМО МОРДОРСКОВИЯ Е ПИТАЛА КИТАЙ ЗА МНЕНИЕТО МУ! А ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ГРАМ ОТ МНЕНИЕТО НА ПРОПАДНАЛИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ ДЕТО Е НА ЕДИН ПЕСНИК ЖИВОТ ОТ ЕС! МАРШ ДА СЕ БИЕШ ЗА ПУТЕНА БЕ, МАРШ БЕ :D
70
5
 
12
 
! Отговори
Новият ред преди 1 година
Естония няма нищо общо с Ленин. С Ленин имат общо естонските болшевики, но ... войските на Германия, България и Австро-Унгария принуждават Русия да капитулира на 03. 03. 1918г. И тогава на тази територия е създадено полунезависимо херцогство под германска окупация. От него по-късно се създава и независима Естония. Така че и ние малко сме замесени в създаването на тази държава.
69
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре ся тез дет мин-ват: "Съжалявам, че преди 32-33 години протестирах пред съветското посолство за независимост на прибалтийските. Но бях млад, зелен и вярвах в доброто. Сега, с опита който имам, бих протестирал да ги ликвидират." - да кажат къде са били преди 32 години... Подкрепяли ли са независимостта на Прибалтика?! ПП. Щот сегашните атлантици ала Плеенелиев ходеха по сбирки на БКП и кадруваха неблагонадеждните.
68
6
 
24
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ха-ха-ха, пичове разбрахте ли каква епозицията на Китай спрямо Украйна ? Да преведа - Украйна не съществува като държава и субект на политическата и икономическа карта на света! Запада искаше Китай да заеме позиция и я получи ! И нека нааасиранието започне, сега !
67
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Натовеца/ ИСКАМЕ ВИДЕО КАК ТЕ РАЗСТРЕЛВАТ В УКРАЙНА :D МАРШ ОТ ТУКА /ОТИВАЙ ДА СЕ БИЕШ ЗА ПУТЕНА
66
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои бяха естонците, че не мога да се сетя...нито кои са били... нито на колко е измислената им държавица...Когато в китай са пили чай от порцеланови чаши в днешна Естония са се млатили с каменни брадви...Някои джуджета си плачат да им се припомня, че са джуджета!!!!
65
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво чудно, че Трибалтийските умирати нямат статут в международното право. Те не са държави, а три плочки от детски конструктор.
64
2
 
9
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Който иска да гледа как замитам пода с натовци и атлантически бустери да гледа в тубата канaл Virtuozzo аз съм НИколай Ангелов от Пловдив смело блъскам и плоя в сурата всеки атлантически безродник и натовски фашист !