Естония търси обяснение от Китай

Привикаха посланика на страната
23 апр 2023 15:25, Росен Стойчев
120
Естония търси обяснение от Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Външното министерство на Естония привика китайския посланик в страната, съобщи Гардиън.

Естонската държава търси обяснение от дипломата.

Още по темата
Това стана след дипломатически думи през последните дни.

Китайският посланик във Франция обяви, че някогашните съветски републики нямат статут в международното право.  В Естония привикаха посланика, за да изяснят позицията на неговата страна.

От там обясниха, че не разбират китайските твърдения. Очакват да разберат, дали се оспорва суверенитета на страната.

Европейски дипломати припомниха, че това изказване противоречи на позицията на Китай по темата. Настоява се за разяснение по позицията.

Представителят на Китай е разговарял с естонските дипломати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хахахахахаах Ти защото знаеш на какво са способни китайците.... ***.
42
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КИТАЙ ПРИЗНАВА, ЧЕ МОРДОРСКОВИЯ Е ЮРИДИЧЕСКА ИЗМИСЛИЦА БЕЗ НИКАКЪВ СТАТУТ МЕЖДУНАРОДЕН!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въвличани в множество войни, някои народности изчезват.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гражданското общество и Правовата държава са нищо не значещи понятия.
39
3
 
21
 
! Отговори
Другарят Си преди 1 година
Моля ви не ни нападайте. Ще дойда лично да ви дам обяснения !
38
4
 
27
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Естония??? -))) Абе 99% от населението на света не е чувало за вас и не би могло да ви намери на картата, какво обяснение, бе, "протончета и неутрочета"! -)))) Радвайте се докато можете, изчезването ви като "държава-недоразумение" е предопределено в момента на възникването ви! -)))))
37
3
 
2
 
! Отговори
До кълнящият преди 1 година
Каквото си пожелал на другите 5 торно да ти се върне. Казах! За мен грижа не бери, гледай си в твоята чорбичка.
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 "Бедният блъска за да богатия добре." - блъскай робе, и правнуците ти да са роби и да блъскат. Борисов правилно ТИ каза, че про'с'таците само мачкане заслужавате!
35
20
 
3
 
! Отговори
хахахахахаах преди 1 година
китайците да си готвят, бачкат и да не се месят. може да са много, но за футбол и война не стават.
34
9
 
26
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Ко каза Ко? ""България е малка, но е равноправна със САЩ." Ти добре ли си. Кой богаташ ще позволи на беден да е равноправен със него?!? Ти с килийно училище ли си? Ненормални работи говориш. Няма нищо равноправно между богат и беден. Няма значение как се казват двамата.Бедният блъска за да богатия добре. За какво равноправие говориш? ...пий нещо...отпускащо.
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайската теза се базира на фактът, че всички държави от бившият СССР, включително и Руската Федерация са незаконни, защото за световното право СССР си продължава да съществува поне на хартия. В този смисъл обаче и Руската Федерация няма право да казва, че е правоприемник на СССР, защото СССР още си съществува на хартия, докато на хартия Руската Федерация не съществува. Този проблем не знам как може да се реши. Всички знаят за него. Така че не се радвайте путинофили, не знаете доста неща.
32
4
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Съжалявам, че преди 32 години протестирах пред съветското посолство за независимост на прибалтийските. Но бях млад и зелен. Сега, с опита, бих протестирал да ги ликвидират.
31
11
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
След като Китай има посланик в Естония, доказва признанието на суверинитета и.
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че Китай е също някогашна съветска република понеже Сталин от съветите с тях не е включвал пакт за ненападение и пакт за неутралитет чрез които е наложил дипломатически похват за разграничение и толериране в дипломатическите отношения към страните членки от оста за обща борба и съвместна насоченост в общите им цели към техния общ класически враг от преди и неотдавнашно време на сблъсъци на интереси как империалистическо завлядаване на територии на които той разчитал,а с тях не договарял отделно.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 "Великобритания не е много голяма, но е една от великите сили в световната политика." - щот има неграмотни компленсирани про'с'таци дето си изуват га'щ'ите пред тях...
28
5
 
27
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Въшката търси обяснение от слона защо се е почесъл и е утепал няколко въшки. Които не са ми били въшки а най-ми били членове на европейска заплата, купени и продадени, изцедени и изсушени, морално разградени, душевно осъкатени. И тези търсят конфликт със комунистическа държава. Само с една цел - някой да ги забележи и узакони, защото те са купени незаконно, набързо и под масата.
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е концлагер, където банда либерали подтисщат свободата и извъриват геноцид спрямо инакомислещите. ПП. Неспособните да мислят го харесват.
26
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - СССР не се разпадна, имаше проблеми, но не беше до разпад. Самите руснаци ги развалиха, както и източно европейците, подлъгаха се по прахосмукачки, перални, джинси, коли. Е верно, западните бяха по хубави, но да си развалиш държавата и да си смъкнеш raщите на хищниците от запада заради перални и прахосмукачки беше голям провал, и за СССР и за България и за всички.
25
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В политиката размерът на държавата няма значение. Тя и Великобритания не е много голяма, но е една от великите сили в световната политика.
24
3
 
23
 
! Отговори
30 преди 1 година
Не сте прав. Питаха. Поне в руската федерация е имало реферндум. И огромната част от хората са били за запазване на СССР. Въпреки това продажникът Горбачов разпилчва държавата.