ЕК решително осъди опита за атентат срещу Гешев

И главният прокурор на ЕС го осъди категорично
2 май 2023 14:44, Елка Василева
53
ЕК решително осъди опита за атентат срещу Гешев
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия заяви днес, че решително осъжда опита за бомбен атентат срещу главния прокурор на България.

Още по темата
Научихме за това недопустимо действие, заяви на пресконференция говорител на комисията в отговор на въпрос.

Това е безсмислен и страхлив акт на насилие, който няма място в нашето общество. Очакваме националните власти да изправят решително и бързо извършителите на тази отвратителна постъпка пред правосъдието. Засега не бихме могли да предположим какви са причините за подобно нападение, добави говорителят.

От своя страна и главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши заяви: „Осъждам по най-категоричен начин нападението срещу главния прокурор на Република България и пожелавам на г-н Гешев и семейството му да се възстановят от този травмиращ инцидент“. Това се посочва в изявление на главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши.

В Европейския съюз престъпниците, осмелили се да нападнат представител на съдебната власт, трябва да се възприемат като изключително опасни и борбата с тях следва да се води с изключителна решимост, допълва Кьовеши. Тя изразява очакване за пълно разследване на този случай.

Вярвам, че българските полицаи, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България и няма да щадят усилия, за да изяснят случилото се, добавя тя. Според Кьовеши е необходимо да се установи кой е отговорен за събитието и как то е било допуснато.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Най лошо впечетление ми направи гнома от - дб , в колата е имало жени и деца при взрива и той казва , най нагло , че много приличало на постановка - нещо като калните бани на депутатите от - дб в залетите от порои села миналата годинаВероятно
23
1
 
6
 
! Отговори
Божеее! Панаирът е преди 1 година
по-голям от колкото предполагах! Смятай, и ЕК се намеси! Сега да не ни отнемат държавата в полза на ЕК?
22
0
 
5
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 1 година
ПП продажниците не бяха получили още указания от посолството и блеснаха с интеуект и садизъъъм
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алън Дълас.. лошото е, че освен в пияния русофилистически мозАк, подобно деяние другаде не е имало никъде
20
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Опппааа почна се. Сега организаторите трябва да се борят срещу целият ЕС , защото целият съюз ще направи всичко необходимо в подкрепа на Гешев и ще му осигурят място и там. Както беше с Кьовеши.
19
1
 
5
 
! Отговори
канибал преди 1 година
то и ес е една пародия като "АТЕНТАТА" С ПИРАТКАТА...
18
2
 
7
 
! Отговори
Алън Дълас преди 1 година
Еврогейската комисия, по добре да Осъди Убийство, на 87 човека в Одеса 2014 година, укроФашагите изгориха ги, Тиквата получи и медал от порошенко.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ох лелее атентат... че го и осъждат... да дойдат да видят дупката от пиратка в пръстта
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тази нагласена работа Гешев влезна пак в световните новини. Мечокът Йоги знае как да ***... има от кого да взима пример.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора влизат само кокошките, както се пее в чалгата - за милиони нема закони, за кокошка нема прошка :)))
14
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,некога срещу Кастро имаше НЯКОЛКОСТОТИН ОПИТА за атентат !!!!!...И нито един успешен..Но най-интересното е,че Фидел изобщо НЕ ИМ ОБРЪЩАШЕ ВНИМАНИЕ,а си гледаше задълженията !...Какво става У НАС ?...Некъв МИЛИЦИОНЕР,нищожна личност,избутана до важна позиция в държавата, чула некакъв пукот на пиратка докато се возел в ДЪРЖАВНИЯ автомобил ,и ..О,КОШМАР!..:-Злобни сили били поискали неговото отстраняване!!??...ОТВРАТ!...Отврат,отврат!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не го сравняват с Фалконе на два различни полюса са нищо общо няма между тях едно само че са главни прокурори ако някой иска да ги ставнява да сраени какео е направил Фалконе и какео Гешев иначе тази самоделка можеше да застраши живота на всеки това по малко неприятно ли е отколкото живота на Гешев
12
4
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Хората на пп и дб които - освободи закриването на спец прокуратурата сега са жадни за мьст , ясно е на всеки кои стои зад атентатаИ не не сьм привьрженик на гешев просто отбелязвам очевидното
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофашистите когато взривиха Дугина, не видях такава реакция.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах, аз казах че големия майтап е че нашите русофлясници сега не знаят за Гешев ли са, или против него! От една страна Възраждане скачат да го защитават, от друга на скоро Гешев беше в Киев, и опитва да се покаже като максимално евро-атлантически прокурор... А каква е истината ли? Че това е прокурора на задкулисието, и тях всякакви фили и фоби ги интересуват само до толкова, до колкото им помагат да разделят народа
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбрах той на почивка ли е на конференция ли е или просто се разхожда по бълг пътища с охрана и що с охрана явно хо е страх от народа щото ако престъпниците са в затвора от кого го е страх че и брониран
8
4
 
8
 
! Отговори
истината преди 1 година
Това "пукушение" е с цел да не се прави реформа в съдебната система,драги еврепейци!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6Вервай, никой не те спира :)))
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вярвам, че българските полицаи, прокурори и съдии ще предприемат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България и няма да щадят усилия, за да изяснят случилото се,"-----------------ахахХАХаХаХ ах да, добре.
5
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
така......Чухте ли най-после?..-От най-официално място пукота на пиратката е наречен "ОПИТ за атентат" !!...НЕ Е атентат!...НЕ Е "атентат","Целящ да убие Каскетя" !!!!!..Просто КьОРФИШЕК,който все пак,"От кумова срама",ония са категоризирали като "ОПИТ" !...Така че нашитепрасета,квичащиколко бил "заплашен" Каскетя,ДА МЛЪКНАТ !!!!