Нидерландия очаква още напредък от България за Шенген

Изчаква следващата оценка на Европейската комисия
17 май 2023 09:27, Елка Василева
56
Нидерландия очаква още напредък от България за Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия не е против влизането на България в Шенген, но очаква още напредък от страната по условията за присъединяване. Това заяви министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте пред БНТ в исландската столица Рейкявик, където вчера беше открита среща на върха на Съвета на Европа.

Още по темата
"Много пъти сме обсъждали Шенген, включително с вашия президент, разбира се. Това обаче не зависи от нас. Трябва да изчакаме следващата оценка на Европейската комисия, за да видим дали е постигнат достатъчен напредък. Така че ние не сме против влизането на България в Шенген. Просто трябва да се уверим, че са изпълнени всички условия", заяви Марк Рюте - министър-председател на Нидерландия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Леля Гица преди 11 месеца
Кът видяха "българите" от Столипиново и др.населени места и като им е известно какви ги вършат навсякъде,тръпки ги побиват само като чуят "българи"
46
0
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 11 месеца
Шенген!? - какво е това? Огромен брой роми заминаха на Запад (Германия,Испания,Италия и др.) дадоха им жилища и социални помощи и детски,без да са работили и един час както в БГ така и в тези западни страни - хората там пропищяха от тази напаст....на това отгоре получават и в БГ социални помощи и др.привилегии,пак без да са работили въобще. Та какво е това Шенген?
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искат да кажат, да спрем да избираме мутри да ни управляват. Ако искате.
44
1
 
5
 
! Отговори
Ганио нидерландски преди 11 месеца
Естествено, на холандеца нашите балкански номера не му минават - "дайте подпишете тука пък нйй ша се оправим". Колкото се оправиха македонците след като свалихме ветото за ЕС, само ние можем да сме такива бoдaли.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евроатлантиците са циреи на цру, дестинация -- затвора за държавна измяна.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се направи декларация от България в европарламента, че първо влизаме в шенген и после приемаме еврото. Богатите държави искат да ни крадат чрез еврото, така че ще се погрижат да влезем в шенген без никакъв проблем. Нидерландия и австрия ще духат микрофоните. Хърватия влезе след нас в ес, но вече са в шенген и еврозоната, защото имат събудени политици, които могат да сметнат 2+2. За разлика от българските бай *** от банкя и други села, които говорят на стадото - вие сте отличници ?!?
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Анонимен 36, защо трябва да се отказваме от себе си? Тези от нас включвам и себе си, които са евроатлантици по убеждения, няма нужда да се отказват от себе си. Евроатлантизмът е една достойна за страната геополитическа ориентация, защото китайците са много по-далеко от нас като култура и ценности, а за Русия и нейния православен политически ортодокс въобще да не говорим.
40
3
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 11 месеца
С една дума Цъpвулю ще гледа Шенген през крив макарон !
39
1
 
2
 
! Отговори
L. преди 11 месеца
Хубаво, де като не ни искат, що не си хванем някаква обратна посока? Очевидно е, че този ЕС е умряла котка вече.
38
2
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 11 месеца
Очевидно е, че г-н Марк Рюте защитава икономиката на Нидерландия с това си изказване. На повечето европейци, азиатци филипинци, африканци и австралийци е ясно, че Ротердам е не само място за претоварване на стоки, но и на наркотици, от които печелят и нидерландските политици. Ротердам е бардак на престъпността.Но нали трябва да се отвлече вниманието на света от собствената клоака и да секритикуват България и Румъния за уж неизпълнени критерии. Просто не искат конкуренция както всички политици.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоя му идва отвътре да ЛЪЖЕ, не му е за първи път - за каквото и да ви говорят -СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ - Имат най-голямото пристанище - Ротердам , и сега половината стока от Китай се разтоварва там, много малко минава през Бургас и Варна, Ако България Влезе в влезе в Шенген, ще намалее оборота на пристанището в Ротердам с 10-15% /ама става дума за милиарди евро/. Ето тука е разковничето. Като изпълним сегашните им точки, ще кажат че оградата трябва да се пребоядиса в цвят каки, после нещо друго
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо Шенген, после еврозона, няма Шенген, няма еврозона.
35
6
 
7
 
! Отговори
Това е сигнал преди 11 месеца
Шенген, който принципно не ни е необходим, служи като бухалка. Докато не сложим яко евроатлантическо правителство и не се отречем от себе си, няма да има Шенген.
34
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите (и не само българите) за западно европейците са хора втора категория, полyживотни. Това им е заложено в майчиното мляко, това им е в кръвта. Средата на 20 век след ВСВ в Брюксел е имало човешки зоологически градини с нerpи. За тях другите са полyxopa, особено славяните - руснаци и българи. И българите се бутат там и им целуват задниците, да ги приемат като равни да седнат на масата с белите господари - егати заблудените и жалки нещаcници са българите.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Антифашист, а като приемат България в Шенген, какво ще постигнат? Ще се спасят от руснаците? Или ще си вкарат още един автогол с една страна, в която хората още не са се определили къде искат да бъдат, а руските резидентури щъкат свободно и необезпокоявани от никого.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помните ли на времето имаше една идея въздушната и морската гранница да се отворят? Що не го направиха? Поне сега народа нямаше да се дразни, докато чака като животно 2 категоря на опашките по летищата.
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Страх ги е от беженците, но са двулични и няма да си го кажат директно. За това не допускат България в Шенген.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В момента сме в абсурдна ситуация: държавата охранява заместник главния прокурор, защото той се страхуваш да не бъде "убит" от главния прокурор - от своя шеф. Ами няма да приемам такава държава никъде, без значение дали съм холандец, марсианец или какъвто и да е друг.
29
6
 
20
 
! Отговори
Антифашист преди 11 месеца
Като не искаш българи в Шенген, ще получиш руснаци в Амстердам
28
4
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 11 месеца
Ха! Не бях се сетил! Но доста логично звучи. Нали знаеш - търси жената или парите при всеки спор. А ония по жени нещо... то там е такъв бардак.