Нидерландия очаква още напредък от България за Шенген

Изчаква следващата оценка на Европейската комисия
17 май 2023 09:27, Елка Василева
56
Нидерландия очаква още напредък от България за Шенген
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия не е против влизането на България в Шенген, но очаква още напредък от страната по условията за присъединяване. Това заяви министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте пред БНТ в исландската столица Рейкявик, където вчера беше открита среща на върха на Съвета на Европа.

Още по темата
"Много пъти сме обсъждали Шенген, включително с вашия президент, разбира се. Това обаче не зависи от нас. Трябва да изчакаме следващата оценка на Европейската комисия, за да видим дали е постигнат достатъчен напредък. Така че ние не сме против влизането на България в Шенген. Просто трябва да се уверим, че са изпълнени всички условия", заяви Марк Рюте - министър-председател на Нидерландия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не дават да правим огради и въоръжена охрана по границата, както беше едно време, че се нарушавали правата на мигрантите, пък после реват, че много от тях успявали да стигнат до централна европа. Искат от нас да ги хващаме и да ги държим тук, да ги храним, да ги поим... Т.е. да станем гето за мигранти. Ей това очаква от нас тоя мазник, както и Австрия, другата държава , която не ни пуска в Шенген
6
3
 
6
 
! Отговори
От хората преди 11 месеца
Някой пита ли народа?
5
6
 
2
 
! Отговори
накратко преди 11 месеца
Приемаме Истанбулската конвенция и всичко е ОК!
4
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 11 месеца
За два дена целият свят разбра ,че държавата ни се управлява законно от мафия !!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А България очаква от Нидерландия още усилия в борбата срещу трафика на хора и наркотици! Ама това в Нидерландия не се случва! През 2018-та хванаха 1 мъж на пристанището на Амстердам с кокаин за 134 млн евро. Това САМО за 1 човек. От тогава по данни на Европол и Интерпол през Нидерландия влизат годишно наркотици за по 800 млн евро, а никой не е заловен. България що не претендира за опазване на Западните граници на ЕС от Нидерландия?
2
1
 
15
 
! Отговори
д преди 11 месеца
марк мекото е много лъзгав, тамън като една тиква и една родна копейка
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дрън дрън. Типично евролицемерие, зад което стоят бизнес интереси.