Унгария не е подходяща за европейски председател

Нова позиция на европейски представители
26 май 2023 23:20, Росен Стойчев
53
Унгария не е подходяща за европейски председател
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители обявиха притеснение, относно предстоящото председателство на Унгария, съобщи EURACTIV.

Страната ще поеме европейското председателство през следващата година. Това доведе до резолюция от европейски представители.

Още по темата
Припомня се, че унгарското правителство многократно е нарушавало европейските правила. Това прави страната неподходяща за председател.

Призовава се да се намери правилното решение. Унгарският премиер Виктор Орбан често има различия с ЕС.

Той се противопоставя на основни правила. През последните седмици опитва да договори някакво споразумение.

Предстои темата да се разгледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали щеше да вади Унгарията си от ЕС?? Какво председатдлство, какви 5 форинта???
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено. За председател е подходяща само държава, в която колкото повече ментални проблеми имат управляващите и колкото по-принизен е народът й, толкова по харесвана е от инсталираните в Брюксел лу ди слуги.
27
19
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Ако унгария поеме председателството на ЕП,значи да си вкараме вълка в кошарата. Тя е троянският кон в ЕС и ако това стане русопоклонниците орбан и радев ще тържествуват.
26
6
 
14
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Унгария е най подходяща за европейски председател и желателно 5-10 години наред.
25
9
 
8
 
! Отговори
45 преди 10 месеца
Ако не изповядват демокрацията. Коминтерна в главата на този не си е отишъл
24
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верно е. Ако неизповядват вече демокрацията и мнението на партньорите си в ЕС... са свободни да напуснат. Ще им сложим визи, ддста и тн..и да живеят щастливото :)) Другото са популисти да седат на власт.
23
8
 
37
 
! Отговори
НЕудобни факти преди 10 месеца
Унгария им бърка на ЕУроидиотите в ..за, защото не позволява да я командват от Американското посолство (за разлика от нас) и не слуша организации като Америка срещу България Хелзинският комисиарат Атлантическия пъб и други подобни лапащи грантове от САЩ. Даже ги е изгонила от страната и Джордж Сорос не е на себе си от това !
22
9
 
39
 
! Отговори
Не ставала преди 10 месеца
Така смята Урсула защото не и изнася истината която се осмелява да каже Виктор Орбан (единствено той) другите не смеят да гъкна, за глупостите на Европейския съюз ! Зелени сделки затваряне на АЕЦ и ТЕЦ забрани за нормални автомобили Ковид карантини санкции срещу Русия откази от руски газ и нефт война срещу Русия....След всяко от тези действия Европа затъва още повече. Факт !
21
8
 
45
 
! Отговори
гражданин на село преди 10 месеца
Оказва се, че ЕС е по-жестока организация от комунистическата.
20
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен"*** прегазоха родината му през 56-та, а той им се мазни. И това ми ти велик политик бууухахаха" , когато гледах немския нацист, който вместо да бъде осъден за престъпления през ВСВ, е работил за ЦРУ и организирал бунтовете и убийствата в Чехословакия и Унгария с огромен хъс , ядосвайки се, че не е успял да развали тези хубави държави, ми идваше да го заплюя, живял от откраднатото, което грабил, като нацист през ВСВ и ял от крадените царски руски сервизи , хвалейки се с това, ми
19
11
 
34
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 10 месеца
А колонията Бyлгaриcтaн вече не прилича на държава - територия от деградирали хора и пенсионери, от които половината перманентно дрогирани, а другите пияни.
18
5
 
25
 
! Отговори
Да им пратим ПП преди 10 месеца
да веътнат един такъв национален съвет да обяснят как се подлагат на всички посолства. https://youtu.be/IIYqDhrzLYI ЕС ще ги приеме на следващия ден с итворени обятия да председателстват колкото им душа сака.
17
6
 
54
 
! Отговори
НиеСме най-подходящи преди 10 месеца
У нас роби на Козяк да искаш! У нас си имаме Ицето Иванов и сие които ежедневно робуват на Козяк! Ходят на работни закуски а после бърже бърже в парламента да предложат я оръжия за Украйна, я Американски уран за АЕЦа, я закупуване на още оръжия от ФАЩ. С робия си изкараха апартаменти коли. Добре си робуват! И са готови да водят СЪЮЗА!
16
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дааа, Унгария не е удобна, защото иска да води самостоятелна политика в полза на унгарците! А такива неща в ЕС не се толерират. Затова и правилата/законите/решенията на ЕК/ЕП са обтекаеми и могат винаги да бъдат нарушени в съзвучие с желанията на евробюрократите. По правилата на ЕС Унгария ТРЯБВА да бъде председател!
15
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той нали щеше да вади Унгарията си от ЕС!!. Какво председателство, какви 5форинта???
14
5
 
60
 
! Отговори
Значи сме демократи преди 10 месеца
И всички били добре дошли в голямото семейство. Обаче ако някой има мнение различно от на стадото о не се притеснява да го каже изведнъж става НЕПОДХОДЯЩ? Много интересна система бил тоя ЕС. Защо ли ми напомня на една друга система преди време?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 23 - Защо от един оът национализум и нацозъм, станаха едно и също?
12
18
 
2
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 10 месеца
ЕПТЕЕЕН МЕКЕЧЕК..ОРБАН +БОРИСОВ БЬДЕЩЕТО НА АВРУПЕЙЦИТЕ
11
38
 
6
 
! Отговори
Божееее преди 10 месеца
ама тези са откровени и нагли руски троянски коне,ако не ги отреже ЕС си ...те са за изключване от ЕС заради оРбан и насаждането на национализъм по хитлер!заради предаването на съюзници и съюзяването с...враг на съюза в който членуват,това е...предателство Народите Ви!ЕС...убиват...ЕС к компромиси...глупави и примитивни!
10
3
 
27
 
! Отговори
Ала Бала преди 10 месеца
Комунизмът и революцията ги донесоха евреи от Германия в Русия с подкрепата на немската държава, а подялбата на Източен и Западен блок стана със съгласието и на останалите победители в ВСВ - САЩ и Англия.