Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици

Превръщат се в инструмент за събирания или за опити за убийства, каза той
5 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
108
Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в борбата си срещу по-нататъшни размирици във Франция, предаде ДПА.

Ще бъде необходимо да се помисли за това за какво използват социалните мрежи протестиращите младежи и за евентуални забрани, заяви Макрон на среща с кметове в Париж, съобщи телевизия BFMTV.

"И ако нещата излязат извън контрол, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги затворите. Това определено не бива да се прави в разгара на събитията и се радвам, че не се наложи да го правим", каза Макрон.

Още по темата

Още в петък президентът обвини социалните мрежи за ескалацията на насилието по време на протестите срещу полицейската бруталност. Според него изразилите се с насилие събирания са били организирани чрез социалните мрежи. Сега Макрон заяви, че за работата със социалните мрежи трябва да се мисли спокойно. "Защото когато те се превърнат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е истински проблем".

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, за да се спре вносът на фойерверки, съобщи днес вечерта вестник “Паризиен”, като се позова на префектура в района.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически изделия вече са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди забрана за продажба и пренасяне на фойерверки и бензин в бидони до средата на юли.

След смъртта на 17-годишния Наел от полицейски куршум по време на спиране на пътя  във вторник миналата седмица Франция е разтърсена от сериозни безредици. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и ожесточени сблъсъци между полицаи и бунтовници. Полицаят, произвел изстрела по младежа, се разследва по подозрение в непредумишлено убийство. (Пламен Йотински, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
стъкмистика преди 11 месеца
Макрончо, червейчето на съмнението гризе най-често дървените глави, че социалните мрежи са ти виновни...!?
21
1
 
9
 
! Отговори
Минало преди 11 месеца
Демокрация ,свободи,ценности в Европа?!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи - хората нямаха право да си защитят имуществото (нещо, което по-мое мнение прави държавата безсмилсена тогава), а сега няма да може и да си комуникират.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ммм защо не виждам хиляди статии и анализи за диктатора Макрон? За режима в Елисейския дворец. Отговорете ми ***.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Търсейки евтина работна ръка трябва да си носят последствията.Какво ли ще бъде решението на проблема.Битието ли променя съзнанието или съзнанието битието.Кокошката или яйцето.
17
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 11 месеца
С поведението си Макрон показва, че президентската република не е хубаво нещо. И най-демократичният президент при определени обстоятелства се превръща в диктатор. Чакай бе, къв си ти, че ще спираш социални мрежи? Ама след като има прекалено много власт - така ще е. Тука, ако нашият зелен чорап имаше толкова власт, веднага щеше да "смачка" правителството и да разпусне парламента. Той затова сега е толкова ядосан, че не може да го направи. Ние обаче сме си парламентарна република, това е.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво става с свободна Европа, тия откачат здраво!!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А що не обмисли малко депортация на нелегални. Или го е страх,че те вече са мнозинство и ще изметът белите
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не Социалните мрежи са му виновни на макарона еврейски! А политиката му и властта в лицето на полицията им!!
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На крив Макарон социалните мрежи му пречат. Тя Франция е на прага на фалит, защото издържа 30 млн параз1ти от бившите колонии вече 50 години и няма кой да работи, защото всички са хранилка.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато държави извън ЕС блокират достъпа до мрежите, от Организацията за Сигурност и Сътрудничество в Европа осъжда това като "умишлено пренебрежение към основните права на човека за изразяване на собствено мнение и свобода на медиите". Да се хванем ли на бас, че гък няма да кажат за Франция?
11
7
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 11 месеца
Ще дойде денят в който Нотр Дам ша гори като факла. Сигурен съм. И не е далеч никак.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама това не беше ли запазена марка на диктаторите?
9
5
 
20
 
! Отговори
Тарамбуките преди 11 месеца
изгориха най-голямата библиотека във Франция - Библиотеката в Марсилия - ни дума не написаха глобалистките медии !
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да, в добрата русия а каза гък против джуджака и се озоваваш или в окопа или опит за летене от 11 етаж.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абсолютно прав е... Социалните мрежи нанасят 80% вреди на на обществото заради лъжливата информация от всевъзможни дeгeнерати ( включително русофили) в тях която се рее безконтролно и също служи за организиране на метежи и протести на стадото офце....
6
6
 
8
 
! Отговори
Лорд Джеймисън преди 11 месеца
Тези които правят безредиците в Франция са все пак по смели и достойни от българите които ги ограбват още от 44та комунистите и си траят
5
3
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 11 месеца
Я го знам бееее. На тех не им трябват мрежи, имат си джамии и имами. Хаха. Макрон прави си сюнет. Ако имаш на какво де. Щото кохонес определено нямаш.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Европа става все по-демократично.
3
10
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
Спрете на всички негрота помощите и ще мирясат. И тук, ако спрат помощите за безработните фенове на *** ще кротнат