Украинците няма да спечелят на фронта, стратегията на ЕС се провали

Орбан: Никой не смее да го каже на висок глас
Обновена: 27 окт 2023 22:17 | 27 окт 2023 11:13, Елка Василева
436
Украинците няма да спечелят на фронта, стратегията на ЕС се провали
Снимка: архив, БГНЕС

Стратегията на Европейския съюз по отношение на войната в Украйна "се провали" и блокът трябва да създаде план Б, тъй като украинците няма да спечелят на фронта, заяви премиерът Виктор Орбан пред унгарското държавно радио, предаде Ройтерс.

Орбан е в Брюксел в рамките на срещата на върха на ЕС и заяви, че има "голяма битка", особено по отношение на подкрепата за Украйна. Премиерът подчерта, че не вижда причина Унгария да изпраща парите на данъкоплатците си в подкрепа на Украйна.

Още по темата
През декември ЕС трябва да вземе решение за преразглеждане на своя бюджет за 2021-27 г. на стойност 1,1 трилиона евро, който вече е натоварен от спешните разходи по време на пандемията от КОВИД и след като Русия нахлу в Украйна през 2022 г.

Изпълнителният орган на блока предложи държавите членки да отделят повече за общата хазна, за да се осигурят 50 млрд. евро за Украйна и да вложат още 15 милиарда евро за миграцията. Друго предложение предвижда да се отпуснат 20 млрд. евро за военна помощ за Украйна.

Орбан отбеляза, че в действителност промените в бюджета на ЕС, изготвени от Европейската комисия, включват много по-голямо увеличение на разходите, отколкото се смяташе досега. "Обсъждахме го до късно през нощта в четвъртък. Помолихме бюрократите да ни дадат числата и се оказа, че не става въпрос за 60 милиарда евро, а за 100 милиарда", каза унгарският премиер, предаде ТАСС. По думите му Европейската комисия е предложила тези средства да бъдат изразходвани основно по две пера – нова стратегия за миграцията и помощ за Украйна.

"Установихме, че това предложение не е разработено правилно и не е подходящо да бъде основа за сериозни преговори, поради което го отхвърлихме", каза Орбан. "Това беше голяма битка, особено по украинския въпрос."

Орбан заяви, че най-големият проблем е, че стратегията на Брюксел за изпращане на пари и военна помощ на Украйна, за да се помогне на нейната борба срещу Русия, се е провалила.

"Днес всички знаят, но не смеят да го кажат на глас, че тази стратегия се е провалила. Очевидно е, че това не работи....украинците няма да спечелят на фронтовата линия", каза той, добавяйки,  че е необходим план Б и оценка на разходите за това.

"След като знаем колко струва това, можем да поделим тази тежест помежду си."

Орбан, който постоянно влиза в сблъсък с Брюксел през последните 13 години заради политики, които според критиците му са подкопали демократичните ценности в Унгария, заяви, че е необходима смяна на ръководството в Брюксел на европейските избори догодина.
(БТА, Пламен Йотински)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А Словакия повече няма да дава оръжия на Украйна, каза Фицо.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да му спрем кранчето , то е на наша територия
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колеги, тази зима ще мръзнем ли?
32
5
 
7
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
"Желанието за мир" е просто красив трик за наивни граждани: всъщност доставката на оръжия за Украйна и заглушаването на несъгласието се извършва под егидата на широко разпространена корупция, рушвети и пълнене на собствените им джобове. Тоест поради същите причини, заради които на режимът в Киев се отказва да бъде допуснат в ЕС.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото по-големи са загубите на русия в Украйна, толкова по-малко възможност ще има за развихряне на имперските си амбиции срещу други европейски страни. Парите отиващи там гарантират, че няма да се наложи да влизаме в трета световна война, защото ако русия приеме, че инвазиите и анексациите работят, скоро ще трябва да браним страни членуващи в европейският съюз и НАТО. Тогава действително сме в трета световна. За това по-добре да им бъдат счупени зъбите сега, вместо после.
30
5
 
15
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Унгарският премиер Орбан сравни ЕС с антиутопията на Оруел. Един от последните лидери в Европа, който поддържа здрав разум в ситуацията с подкрепата на Украйна, каза, че ЕС "създава оруелски свят" - според Орбан властите в ЕС декларират желание за мир и стабилност, но всъщност действат по точно обратния начин. "Те купуват и доставят оръжия чрез Европейския фонд за мир. Те искат да контролират медиите чрез закон за свободата на медиите. Ние не се борихме с комунистите, за да стигнем до 1984 г.!", каза Орбан. Премиерът е прав за някои неща, но греши за мотивите на лидерите на западния свят.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може да остане така фронта , важно е да клаттим утките ....а и скоро украинците сами ще си произведат дронове и ракети , и в донбас ще стане пустиня
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киевският наркокартел съобщил за тежката ситуация край Красни Лиман. Буквално след часове ще си признае за тежката ситуация край Работино. Жертви има. Резултат за киевския наркокартел няма.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стрелецът, заподозрян в убийството на най-малко 18 души в Люистън, Мейн, все още не е задържан. Губернатор Джанет Милс каза на пресконференция, че най-малко 13 души също са били ранени при атаките.
26
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
УКРАЙНА ВЕЧЕ СПЕЧЕЛИ НА ФРОНТА А РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНУВЦИ МОЖЕ И ВЕЧЕ ДА ГО НЯМА :D ПУТИНИСТА ОБРАН КВИ ЧИ ЗНАЧИ НЕЩАТА СА НА ПРАВ ПЪТ!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Зеленият" балон се пука: акциите на Siemens Energy се сринаха с 39% заради проблеми с ветрогенераторите им. Акциите на Siemens Energy се сринаха с близо 40% в четвъртък, заличавайки 3 милиарда евро от пазарната си стойност, след като компанията заяви, че преговаря с германското правителство за държавни гаранции след големи неуспехи на своя вятърен блок, съобщи Ройтерс.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Новият suv NIO ES8 отвява BMW и Mercedes обратно в училище да се учат да правят автомобили. На краш тест Euro NCAP набира повече сумарни точки от BMW X5, BMW iX и BMW серия 3. Изцяло алуминий. Максимална комплектация 84$ хил. 33 сензора, автопилот, автопаркиране, два елмотора 650 конски сили, 4.1 сек. до 100км/ч. Въздушно окачване с техлнолгия CDC, 6 лидара сканират постоянно неравности на пътя и се грижат за перфектен комфорт, регулиране височината на клирънса(12 - 21 см.). Фаровете с лидари и знаят как и кога да светят. Кожа напа навсякъде с масаж, вентилация и отопление.
23
2
 
14
 
! Отговори
#12 преди 7 месеца
До Анонимен 12 В първият ден на СВО-то на Русия в Украйна акушерката се плюнчеше от злоба, омраза и страх към руснаците, като Хитлер през юни 1941г., когато изнася речта си с която започва опреция Барбароса. Кадрите бяха абсолютно идентични. Сатаната беше обладал и двата рептила!
22
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
"Орбан, който постоянно влиза в сблъсък с Брюксел през последните 13 години заради политики, които според критиците му са подкопали демократичните ценности в Унгария, заяви, че е необходима смяна на ръководството в унгария на изборите."
21
11
 
21
 
! Отговори
БРИКС преди 7 месеца
Както Вермахтът не можа да победи, така и НАТО не може да победи 4 континента. Сътрудничество и дипломация трябват, а не съшита с бели конци военна пропаганда в стил Гьобелс. Искаме мир и нормални отношения с целия свят, а не да бъдем васална безгласна територия на САЩ.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро и Полша, после Чехия. Играта свършва.
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпросът с Украйна може да се реши достатъчно бързо, за 3 дни, за седмица, в Русия знаят как да стане. Но Киев не е целта. Целта на СВО е друга. Сега западният бюргер си седи доволно пред телевизора и всеки месец идват и му казват - дай 200 евро, за Украйна трябват, и му ги взимат. Целта на СВО е тези 200 евро да станат 500, после 1000, а след това и децата му да се доведат да воюват и да бъдат смлени в Украйна. Корейската народно-демократична република ще се погрижи за изобилие от снаряди за руската артилерия.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войниците от 47-а механизирана бригада "Магура" на ВСУ, които напреднаха по време на настъплението преди няколко седмици до покрайнините на Вербовое са се оказали в "огнен чувал" между Работино и Вербовое, и бяха поразени от оръдия и реактивна артилерия, както и от тежки огнехвъргачни системи на противника. За няколко часа бяха убити 3 хиляди украински войници. 47-а механизирана бригада "Магура" беше от най-боеспособните подразделениия на ВСУ
17
10
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 7 месеца
Ква контра бе я си пии хапчетата. Целта е да умрът повече "братушки"
16
7
 
32
 
! Отговори
браво преди 7 месеца
Добре, че е Орбан, за да казва истината на толкова високо ниво. Всичко друго юрожендъри са хванати на къс повод от ЮЕСЕЙ и са само едни говорещи глави.