САЩ: Русия екзекутира войници за неподчинение на заповеди в Украйна

Руската армия използвала „тактика на човешките вълни“
27 окт 2023 09:13, Елка Василева
175
САЩ: Русия екзекутира войници за неподчинение на заповеди в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати разполагат с информация, че Русия екзекутира войници, които не изпълняват заповеди, свързани с войната с Украйна, каза говорителят на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Имаме информация, че руските военни действително екзекутират войници, които отказват да изпълняват заповеди", заяви пред репортери говорителят на Белия дом Джон Кърби. "Разполагаме също така с информация, че руски командири заплашват да екзекутират цели подразделения, ако се опитат да отстъпят, за да се предпазят от украинския артилерийски огън", каза Кърби.

Представители на Кремъл, руското министерство на отбраната и руското посолство в САЩ не отговориха веднага на молбите за коментар по въпроса.

"Изглежда, че руската армия използва това, което бихме нарекли тактика на човешките вълни", при която стотици, ако не и хиляди бойци се отправят едновременно към една и съща точка, създавайки ефект на човешка маса, която е трудно да бъде овладяна от съперниците им, заяви Кърби. "Затова не е изненадващо, че руските сили страдат от нисък боен дух", добави той, цитиран от Франс прес.
(БТА, Любомир Мартинов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
За руснаците никога човешкия живот не е нил ценост. Оскотяли са и умствено осакатени от постояното управление на диктатори. От деца ги плашат с несъществуващи врагове ,които са виновни за мизерното им съществуване.
133
1
 
2
 
! Отговори
Правда преди 6 месеца
Диктаторските режими като комунистически, нацистки,ислямски са безбожни и нарушават моралните закони на Бог като да не лъжат,не крадат, не убиват, не пожелават чужда собственост,но вършат милиони престъпления срещу човечеството и особено срещу Божиите праведни хора като евреи и християни само защото те вършат Божиите закони и говорят истината, която изобличава злодеите за грях ако се покаят добре за всички, но ако са нечестиви убиват невинните. Защото за безбожните злодеи човешки живот не е важен
132
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Физономия на лъжец !
131
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Така е ,но това се отнася за украински вайници ! "Малко "си се пообъркал !
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В САЩ всеки ден се намира някой който стреля и убива абсолютно невинни хора по училища и университети. Войниците на САЩ позорно бягаха от Авганистан и целия свят видя това , точно САЩ да не поучава хората по света и в България ами да достави платените самолети на бг въоръжение !
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българския народ сам се екзекутира след като беше разпарчодисан от две национални катастрофи и въпреки това не си взема поука и уверено с бодри стъпки върви към трета национална катастрофа гласувайки за екзекуторите .
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А в сащ банките им вземат вс.като си загубят работата...и от двете страни е зле просто сега промиването идва от запад. А ние като не ставаме за нищо можем само за избираме едното зло.
127
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Световното зло САЩ се разпадат! Световното зло САЩ ще бъде унищожено! Светът ще бъде спасен и ще заживее нов, прекрасен и щастлив живот!
126
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази хитрост и пропаганда няма да хване дикиш сред руският народ и няма да го усъмни в правотата му да защити сънародниците с в Донбас от украинскит фашизъм, НАТО, САЩ и ЕС. Поради една единствена и много простичка причина - там няма наборници. Всички които са там са наемници, на договор и си изпълняват задълженията и задачите бавно, постепенно, след много подготовка и анализ на ситуацията. Даже и в първите дни, когато може да се каже, че е имало наборници, разстрели не е имало. Пълна лъжа!
125
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В ютубата има хиляди клипове на екзекуции на украински войници от бандеровците, затова че не искат да отиват на фронта да се бият срещу братята си руснаци, затова че не изпълняват заповедите на командирите си бандеровци, този се загрижил за руските войници. Страх и ужас тресе САЩ, които са пред разпад, изчезване и унищожение.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До генерал смърт 126. Човек, незнаещ правописа, е чел Ремарк?! Да беше, поне, го преписал правилно от Ерих М. Ремарк! Не си ли чувал за препинателни знаци бе, приятелю? Това са точки, запетайки и т.н. Неграмотно написаните коментари трябва да бъдат веднага изтривани.
123
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Страх го е! Това което ще стане с Украйна, ще бъде детска градина с онова което ще стане с Изпаел и техните бази в тази част на света. Страх и ужас изпитва в момента този рептил. Сатаната ще разбере, какво е божият гняв!
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахахахахаах! Тва е американското ЦИПСО. Хахахахахаха! По-голяма дивотия едва ли може да се измисли. Май по-добре да не мисля за това, че винаги има и по-голяма. Човешката глупост и низост е безкрайна! И какво са се загрижили американците за руските войници? Ще тръгнат да ги спасяват, като обявят война на Русия или като и те направят една СВО на територията на Украйна с цел спасяване на руските войници. Пълен абсурд. Това си е чиста пропаганда в стил ЦИПСО. Сатанизиране на Русия и РВС.
121
0
 
0
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Споко,мечешкият масаж няма да стигне до САЩ.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди писахте, че руските командири разстрелват на място ранените си войници. И това сега ще е нещо подобно. Между другото, как постъпват с тези, които не искат да воюват, в украинската армия?
119
0
 
1
 
! Отговори
Такър Карлсън преди 6 месеца
Кърби е лъжец от класа. А прес-недоразумението на Белия дом - професор от Колумбийския университет и горда лезбианка - ще ви осведоми, че президент на Иран е Саддам Хюсеин.
118
0
 
0
 
! Отговори
Джон Кърби преди 6 месеца
наистина има вид на паникьосан .
117
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
Ау, колко страшно! Този ще заплачка! Защо не поговори с руснаците по въпроса, ами клевети както си иска - защото не може...Разботата му е да черни и мърсува, не да търси решение на проблемите..Иначе руската армия наказва строго защото руснакът не е никак дисциплиниран човек - още във ВСВ са разстрелвали войници, явили се пияни в строя например, и то пред очите на целия строен за проверка състав плюс стотици наблюдаващи ги отстрани българи /това става в Добрич!/...
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хаха голям комик е тоя. Перфектната визия за лоша шега също. Тази "новина" е отпор на една друга, как покраинците пращат един взвод да атакува, и още един зад него - да атакува първия, ако почнат да се връщат назад или предават.
115
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Да не сте объркали диктатора ? Как е Байдън ? Добре ли е ? И има ли приготвен двойник ?