Българите работят значително над средното ниво в ЕС

Трудят се 1993 часа годишно при средно 1679 за ЕС
8 дек 2023 18:54, Елка Василева
97
Българите работят значително над средното ниво в ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Българите работят значително повече от средното ниво за останалите работници в другите европейски страни, като само румънците са преди тях в това отношение, сочат данни на френския институт "Рексекод" (Rexecode).

Според проучването за 2022 година, публикувано вчера, българите работят 1993 часа на година, а румънците 2029 часа в сравнение със средния за ЕС брой часове 1679.

На трето място сред 27-те страни членки на евросъюза с най-много изработени часове се нарежда Гърция с 1979 часа годишно.

Гражданите на Нидерландия, Дания, Финландия, Швеция, Австрия и Германия са работили по-малко от 1600 часа годишно, което е под средната стойност за ЕС. (БТА, Анна Нацариду)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
голям виц преди 2 месеца
българин да работи,това е оксиморон,просто си пишат часове,че са работили, за да вземат повече извънредни,иначе не са и стъпили на работа
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А ПРОДУКТА Е ПО МАЛКО,ЗА НЕГО НЕ СПОМЕНАВАТЕ НИЩО??ако бяхме по производителни щяХме да имаме ДЕФЛАЦИЯ А НЕ ИНФЛАЦИЯ
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Работете да има заплати за депутати министри управители и все остольние ...
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Една от причините за задълбочаване на демографската криза.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Или пък сме първи по надписването на часове.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е то си е казано още миналия век - Arbeit macht Frei!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пияница мистик /77/ Уви, не всички са се изнесли. Все повече и повече стават ромите, които пускат обяви, че извършват строително-ремонтни дейности и в почти всички случаи това са самоуки, неграмотни индивиди, които за труда си искат цена, по-висока от тази, за която работи добър майстор в Западна Европа. Господ да пази самотно живеещи жени и старци, защото стават жертви на зверско изнудване. За качеството на работата на тези "майстори" да не говорим, плачевно е.
74
3
 
4
 
! Отговори
Сконфузий преди 2 месеца
Нормалните ги мислят за ненормални, а ненормалните се мислят за нормални. Та по темата, българина винаги се е мислил за много нормален, докато се подиграва на европейците че били жендаре, наркомани и т.н. Същевременно работи най-много докато взима най-малката заплата. Вие виждате ли нещо нормално в това?
73
2
 
3
 
! Отговори
Във бг преди 2 месеца
Не пипам никаква работа експлантация колкото щеш без пари за 3 месеца работа на най ниско платена работа в западна европа се взимат пари колкото тука да работя цяла година
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Количеството часове не значи качество! Там е заровено "умрялото куче". Извикайте майстор на свободна практика или от фирма. качеството и на двамата е плачевно! Наскоро си купих къща строена от фирма. Плачевно е положението с плочките в трите бани! Ей това е проблемът. Докато българинът не се научи, че изрази като "*** съм го, да се оправя" не са част от качеството... ще си ходи прокъсан, беден и болен.
71
2
 
3
 
! Отговори
С работа богат не ст преди 2 месеца
аваш. И това проучване доказва тази хилядолетна мъдрост. Най-богатите Холандия, Дания и Швеция работят най-малко, а най-бедните България и Румъния работят най-много. Ей го на.
70
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
До Анонимен === Ами който иска да забива гвоздеи спокойно може да се кандидатира за "Фермата" :))) Там даже ще се научи и дърва да цепи. Друг е въпроса, че пред даваха по-големи награди, а сега, след тази огромна инфлация и поскъпване на имотите ти дават 100 000 лв. Де факто с тях и боксониера не можеш да си купиш. Явно трябва да си много отчаян, за да участваш в такива предавания. А римляните отдавна не работят, а се изнесоха да печелят на Запад от пр0cтитуция, кражби, наркотици и т.н.
69
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разните пишман работодателчета и държавни търтеи на бюро взеха да се иЗхождат по темата и да пишат злостни коментари! Факт ли е НЕуважаеми ***, че такива като вас прокудиха българският работник в чужбина и сега няма кой да забие един гвоздей!?А? Факт ли е питам, че прокудените бачкат здраво там и са известни със трудолюбието си?А?!Факт ли е че скоро няма и роми да намерите да ви бачкат или пълнят бюджета!!!
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Българите работят значително над средното ниво в ЕС". За сметка на това, вземат 4х по-малко пари. Всичко е наред.
67
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Ами който е луд да работи бе, няма лошо :))) Като няма акъл да врътне някоя измама или сериозна кражба или пък е заешко сърце и го е страх, ето, работа бол за poби на труда
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пичове, накрая се брои кой колко е изработил и колко може да продаде, а не кой колко бил работил, нали се сещате. Тука пак некви кумунизки идеи се прокрадват, но е нормално. Все пак проучването е правено във Франция, а френско по принцип значи ниско качество.
65
2
 
9
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
А защо не сравнят ефективността на работата и принадената стойност? Тогава ще лъсне истината, че от толкова много часове реално се работи съвсем малко и неефективно..
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все повече и повече от работещите българи заминават да работят в чужбина. Тук остават малограмотни роми, които работят като с две леви ръце, но изнудват да им се плаща много повече, отколкото човек би платил, ако ползва същата услуга в някоя западноевропейска държава. Това дължим на някогашното безобразие на Тодор Правешки, който довлече тук стотици хиляди роми, събрани от съседни държави, превърна България в място за развъждане на този биологичен вид и ни изнуди да ги храним. Защо търпим това?
63
1
 
9
 
! Отговори
В момента гледам преди 2 месеца
по телевизията предаване за индивиди от Игнатиево, които уж поправят покриви, но след като се докопат до нечий покрив, махат всички керемиди и изнудват чрез заплахи собственика да им даде сума, повече от два пъти по-голяма от договорената, за да покрият пак къщата. Казват, че в противен случай къщата може да пламне поради запалимите материали, с които работят. Оказва се, че били "познати на полицията" и срещу тях имало доста оплаквания. Защо тогава продължават да вилнеят на свобода?!
62
5
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Българите работят като учениците как се учат в училище,едните ходят много на работа,другите пък ходят на училище..а резултатите са плачевни и двата бранша.В ДНЕШНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ДЕЦА започнаха да учат више ,а не висше,а пък другите работят без да се потят ,и едните ,и другите ..искат много пари и високи оценки ,а са посредственост!