Трима арестувани в Германия, планирали да нападнат катедралата в Кьолн

Атаката е щяла да бъде извършена в новогодишната нощ
31 дек 2023 22:19, Елка Василева
38
Трима арестувани в Германия, планирали да нападнат катедралата в Кьолн
Снимка: архив, БГНЕС

Германската полиция днес съобщи, че е арестувала трима ислямисти, за които се предполага, че са планирали нападение в новогодишната нощ срещу катедралата в Кьолн с помощта "на автомобил", предаде Франс прес.

Заподозрените принадлежат към "ислямистки групи", обясни на пресконференция регионалният министър на вътрешните работи Херберт Ройл.

Малко преди Коледа в Германия вече бе извършен арест по същата причина, припомня АФП.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те за това ще ги пращат в България. 6000 ислямисти до края на март 2024г.ще върне Австрия. От Германия още не са казали колко ще върнат, но Денков предателя знае.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До "стига вече" - Хайде бе? Грозна била катедралата! Да не обръщаме внимание на случващото се! "Браво" ли да кажем на дивашките постъпки на вашите едноверци? Стълкновението в Газа кой гозапочна?
2
4
 
22
 
! Отговори
Остана ли неразбрал, преди 4 месеца
че горките "бежанци" и трудолюбивите "икономически мигранти" се прицелват в символите на Европа? Подпалиха Парижката "Св.Богородица" - църквата, наричана "сърцето на Европа". В новогодишна нощ се нахвърлиха като върху плячка по жените от народа, който ги е приютил и ги храни и направиха това в сянката на Кьолнската катедрала. Сега искат да унищожат тази катедрала. Не е ли крайно време да бъдат изгонени с ритници? Защото са само инструмент в ръцете на истинските врагове на Европа! Онзи беше прав.
1
19
 
10
 
! Отговори
стига вече преди 4 месеца
Аман с тази грозна готическа катедрала. Все ислямисти я нападат. Преди да хвърлят кал по Исляма немците да озаптят Бербок и Шолц, които открито застанаха на страната на ционистите в геноцида им срещу жени и деца. Ислямът го видяхме, как баща целува мъртвото си детенце, убито от ционистите. А отвлечените от Хамас бяха върнати живи и здрави на роднините им. За разлика от хилядите убити дечици в Газзе.