Василев: Членството ни в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г.

Гърция подкрепя България за пълно членство в Шенген
29 яну 2024 15:41, Анисия Иванова
41
Василев: Членството ни в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г.
Снимка: БГНЕС

Членството на България в еврозоната се очаква на 1 януари 2025 г., заяви министърът на финансите Асен Василев след среща с гръцкия си колега Ставрос Папаставру в Министерството на финансите.

След разговорите двамата направиха кратки изявления пред медиите на английски език, като подчертаха добрите междусъседски отношения и ролята на двете държави като фактор за по-добра свързаност.

Водени са разговори за подобряването ѝ по направлението юг - север, уточни Василев.

"Гърция също така подкрепя България както за пълното членство в Шенген, което означава отваряне на сухопътните граници и облекчаване на трафика по всички сухопътни граници, така и за членството ни в еврозоната, което се очаква на 1 януари 2025 година", отбеляза Василев, цитиран от БНР.

Гръцкият гост отбеляза, че техните разговори са продължение на срещата между премиерите на двете страни акад. Николай Денков и Кириакос Мицотакис, която се проведе на 4 януари тази година.

"Гърция и България не само се радват на едни много добри съседски отношения, но те са стълбове на сигурността в една много несигурна среда", отбеляза министър Папаставру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
20
 
! Отговори
РБ преди 3 месеца
Гърция като влезе в еврозоната да не са по -богати /300 милярда дългове / ??? България за да е богата и трябва производство и земеделие ,което реално липсва !!!
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямате и 20% подкрепа за това ...но продължаватйте ... Ще се види на новите избори за столична община есента, колко ви е подкрепата.
15
1
 
12
 
! Отговори
§ преди 3 месеца
Писал съм тук и преди за Кокорчо но никой не вярва. Той е скенер като Американският филм "Скенер" само че Кокорчо не им взривява главите. Трият ми коментара. Това е момента на мутантите и провесор Ксавиер ще изкокне от дупката си.:D
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аллоуу, гущерчета, има референдум. Без него никакво вро не може да бъде законно.
13
7
 
15
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Асан яко напира за Зоната, това е една от задачите преди да бега към островите. А времето за бегане се скъсява, така изглежда от международното положение. Друг е въпросът, че обективно не ставаме за Зоната, но то кой ли ти гледа вече из Брюхел. И на тях им е припряно, не се знае знае ли се. Бърза, Асан, да дозакрие Българийката...
12
5
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Браво! България има едни пари дет на 1 Януари 2025г. юедадем на ЕЦБ във Франкфурт да плаща дълговете на държавите с над 100% дълг. 85% бяха про'с'таците, които на 2 Април гласуваха за това. Факт.
11
2
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Двете държави имат традиционни отношения в трафика на хора и предимно на девойки и " девойки " от български произход . Сега ще го подсилят и с трафика на хора от всички континенти .
10
6
 
19
 
! Отговори
Бояна филмс преди 3 месеца
Тати каза, че ще ми купи колело ама друг път.
9
6
 
18
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
Аз пък очаквам да те вкарат в затвора или да те пъхнат в моргата.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой сефери еврозоната? Тези дни фрау "360 градуса наобратно" направи доста кръгове в небето над Африка, дорде не свърши керосина на самолета й. Еритрея не предостави въздушното си пространство на германския министър Аналена.
7
5
 
20
 
! Отговори
aaaa преди 3 месеца
След разговорите двамата направиха кратки изявления пред медиите на английски език. На нито една държава от двете Английският не е официален език.! И езика ли ще си сменяме вече?
6
6
 
20
 
! Отговори
R.A.T.M преди 3 месеца
Аз келепир за обикновения човек не виждам обаче за банки и други финансови институции е ясна далаверата. Как така Чехия, Унгария са се прецакали да не приемат еврото, а Дания, Швеция,Полша големи балъци били и съседна Румъния предполагам.
5
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Преди да прочета в новината, че другият мъж на снимката е финансовият министър на Гърция, си помислих, че е някой съдружник на Кокорчо, който не се е отказал от партньорството си с него, но предстои да го направи.
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В близките 10 години членство в ЕС няма да видим.
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Василев от 1 януари 2025 ще бъде в Белене!
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо ни е членство в еврозоната, след като Денков рече, че конкурираме САЩ и Китай? Да създадем "регионална" валута и да ги чакаме те да кандидатстват за членство при нас хахаххах
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нал беше ужким тая година ?