Франция спира субсидиите за основната ислямска гимназия

Преподават се неща, които са против ценностите на Републиката
13 фев 2024 08:29, Анисия Иванова
45
Франция спира субсидиите за основната ислямска гимназия
Снимка: БГНЕС

Френското правосъдие потвърди решението на властите да прекратят субсидиите за основната ислямска гимназия във Франция, предаде Франс прес.

Субсидиите ще бъдат прекратени от началото на следващата учебна година, която започва през тази календарна година.

Административният съд на Лил отхвърли вчера жалбата на гимназия "Авероес" срещу решението на префекта на Северния департамент.

Префектът базира решението си на аргумента, че в гимназията, която функционира от 20 години и често е класирана сред най-добрите в региона, се преподават неща, които са "против ценностите на Републиката", съобщи БТА.

Административният съд обяви, че изпраща делото на друг съд, който ще изследва фактите по него. Все още не е насрочена дата за съдебното заседание по същество, но се очаква то да се състои преди края на сегашната учебна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аллаху акбар Айфел Зелизе. Всякакви чалмиИмангали от целия свят, превземайте либерастичните кеннннефи и мачкайте либерастията с вашите говнаИнечистоплътност. Еврогггейските либерастичниОтпадъци трябва да си научат урока. Заливайте им картините с либерастия и примитивност каквато им се полага.
42
1
 
4
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
И там в Северен Париж е само брадати.Носят си техните носии.Особено црняците от екватора.Црнячките са Деебелли грознни и пр0оссти.На всека пръдня като пръднат викат- иншалах.На счупена играчка реват- Ал акбар. Друсат се здраво с крек и други химии.Ходят боси и са в делириум и правят зомби движения.Там имаш чувството че е северна Африка.Белите намаляват прогресивно,докато Дон Макарон се прави на голям дипломат
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 39 Аз пък познавам много повече атеисти и християни които не пият по собствени подбуди и просто защото искат да избегнат вредите от алкохола. Искам да кажа, че ислямът изощбо не е ефективно средство за предоставяне на алкохолизма.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До мак 33 - Идеята е била, че както имаш католически, баптиски и еврейски гиманзии, така да имаш и мюсюлмански. Аз съм изненадан, че няма езически училища ...
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 37 - Познавам такива, които стриктно следват. То и евреи има, които маат свинско и миди ...
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Онте 25 години, но се пробудиха ...
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28 Те щото нашите мюсюлмани хич не пият, нали? В пълна заблуда си, ако си мислиш че някой в тая тъъъъппаа религия го е еня за някакви ценности
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 28 глупости, мюсюлманите са най големите комарджии на света. И спокойно си пиятжи друсат когато им се даде възможност. Като цяло са едни огромни лицемери
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Исляма е болест на човечеството. Разпространява се като рак и няма друга цел освен да създава мизерия
34
0
 
5
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
Навсякъде под мостовете на река Сена има палатки с бездомни,мирише на урина и на 10 м от тях се гушкат влюбени с чаша вино в ръцете си...и си правят селфита на р.Сена.Дори нашия Дунав е по-чистлТам няма риба или едвам оцелява,водата е силно токсична и няма желаещ да скочи във водата щото.....Или се качиш на малките коребчета за 20 евро лятото и виждаш само дървета по протежение на реката и затова есен си заслужава да гии дадате париге.Аз често без пари съм се возил...когато ми е вкиснато
33
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Защо има такава гимназия? Който иска да учи в такава, да се върне у дома. Французите прекалиха с гостоприемство и уйдисване, а сега ще спрат субсидии, след дъжд качулка. Каква ще е реакцията на ислямския свят не ми се мисли.
32
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Късно е. Париж падна. Аллаху акбар, мосю!
31
2
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Сега Халил Бин Мин Цин Тюрлюгювеч Ал Нааран Пишман ще се ядоса и че прати още повече у франция
30
2
 
6
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
В целия Париж закусвални и др. вече храната е Халал...няма нормална. Ама дрисскането е незабравимо като опиташ тяхната екзотична храна.Често заведенията им миришат и даже е трудно да си изпереш дрехите.Абе халал да са им хабибите.Добре че нямаме колонии и сме бедни но поне нямаме техните извращения.Представете си црн хабиби да копае нивата или да оре с ралото в Копривщица обул потyрите и сложил калпака....
29
9
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 месеца
Веднъж да всемат вярно решение.
28
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако България приеме ислямската религия, много бързо нещата ще влязат в ред и държавата ще тръгне напред. Хазртът, наркотиците и алкохолът не се отразяват добре на българина.
27
0
 
7
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
До Анонимен 26, Ами затягат вече гайките. Даже отекна в колониите им. На остров Майот вече не дават автоматично фр.гражданство на пришълци родени на острова от азия защото местните вече протестират и не издържат на мигрантите.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гимназията е добра щото в нея има елементарен ред и дисциплина вероятно щото е ислямска, но че са против републиката е много вероятно!
25
0
 
6
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
До Правилно! Амче хабибито основната цел в главата му е -ал акбар и тотална мизерия.Те дори не се къпят,плъзнали са дървеници от тия.Дори министъра го каза въпреки че го скастриха.Зачулват се като торбалани,влачат колички се бебета по пазарища,люскат сладоледи,носят фалшиви златни верижки,миришат на скумрия абе ориенталска идилия.Те много местни франсета си разпродават апартаментите.Чакай да видиш какво ще стане в 4-ти и 15-ти като наближат насам с разпродаванията и купона ще е пълен.
24
2
 
12
 
! Отговори
Правилно! преди 2 месеца
В една християнска държава не трябва държавата да толерира религиозно възпитание, несъвместимо с националните ценности! Нямам нищо против емигрантите от тези страни, но е факт, че те трудно се интегрират в държавите, където търсят убежище, нагло налагат собствените си разбирания и религия и не се съобразяват със законите и обичаите в страните в които живеят!