Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
*** европейски лицемери, сега разбрахте ли защо Путин води бавна и изтощителна война. От самото начало беше ясно, че иска да срине ЕС индиректно. Вторият пирон в ковчега на ЕС е спирането на втечнения газ от САЩ. А сега да ви видя дружбата и подкрепата от САЩ, приятеля на 1тъпото1 Киро.
47
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
склдовете са празни защото 75 години европа живя в мир искаме мир не искамевоини и оръжие стига вече седнете на масата за преговори и установете мирспрете с интригите си по света и все в името на печалбите си няма варшавскидоговор няма нато няма сив няма ес стига сте разхищавали нашите пари
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Немачките нищо не могат да произведат без енергия. Ще чакат вятър да задуга, че да се огреят. Пърно ше трябва да се нахранят, па после да мислят за оръжие. А на мигрантите не им се работи.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия печели от наркотиците в момента.От там поддържат купоните си в долари. - не е луд тоя дето продава баницата, а тоя дето я яде. Огледай се коя раса в Европа се друса докато имигрантите мюсюлмани от Азия и Африка имат по 5 деца и за забавление изнасилват белите жени.
44
13
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Русия ядрена сила добре, в Европа са 3 ри + Сащ.Пакистан ще е винаги с Великобритания и Индия също. Стокообмена на Китай с Европа е 200 МЛРДА на ден... Русия ще я купят и продадат
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата седмица този на снимката бе на посещение в бЕлата каща. БайДжо му е заповядал да строи завод за снаряди. Слуга е и се подчинява.
42
11
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Русия печели от наркотиците в момента.От там поддържат купоните си в долари.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Складовете са празни, а как са ядрените запаси? Има ли ядрено оръжие Европа или не и трябва таралеж в гащите?
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Надървихте ли малките си русолюбски п....
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Развиделява се. Рано или късно ще нактъпи отрезвяване в Европа.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова за Агресивния Запад,който щял да нападне Миролюбивата Русия всеки момент.Нооо изобщо не ми се мисли какво ще стане с Русия ,ако само дори една Германия започне да се въоръжава..Ще стане мармалад.
37
9
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Зозо не само, че Русия няма боеприпаси и както писа бере от свийню и джахар , ами излиза една голяма лъйжа на Русия: ЧЕ ИМАЛИ СОБСТВЕНИ РЕСУРСИ НАД 80 ПРОЦЕНТА!!!!! КЪДЕ СА ??? ВОЙНИЦИТЕ ИМ КРАДАТ ХРАНА И ПИЯТ ВОДА ОТ ЛОКВИТЕ , ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ....КЪДЕ СА ТИЯ ОГРОМНЪЙЕ РЕСУРСИ????НЯМАТ...ПЕТРОЛА Е НА КАЗАХСТАН И ТЮРКМЕНИСТАН, ГАЗТА ОТ АЗЪРБАЙДЖАН И КИРГИЗСТАН...НЯМАТ ...СТОКООБМЕНА ИМ Е ФАЛИТ, ЛЪЖАТ МЕДИИТЕ, ЧЕ СА ДОБРЕ. КОЕ МУ Е ДОБРЕ???ЛЪЖИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ИЗЛИЗАТ НАЯВЕ..ЗАПАДА БИЛ ЗЛЕ ХО ХО
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега ще цункате аспуха на *** ! Сега е момента Русия да направи отново СССР с новите Немска СССР Френска СССР Белггиска СССР да се сетите следващите 100 г кой ще управлява света няма да е малумното старче с Ауцхаймер и дибилизън Байдрън а ше е Владимир Владимирови великия пълководец
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахахахаха Хамбарите са празни. Къде са тръгнали на гол тумбак, чифте пищови да вадят?
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Зозо - вярно ли е, че НАТОвските партньори на Европа - Турция и САЩ купуват руска газ и я препродават на Европа? Що плюеш само Русия, а не плюеш САЩ и Тупция, които съвсем открито цакат Украйна и Европа?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хи-хи! Ами вие за какво всъщност харчихте през последните 10 години? Нали казвахте, че създавате нови оръжия /все за отбрана, разбира се/. Сега старите оръжия заминаха за Украйна, и пак си нямате ниииищо!
32
12
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
Вярвай си, вярвай си, 30. Вярвай и на източните си. Но това не пречи русия да е в разпад. И е.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ницистките внуци ни разказват, че ще им трябват минимум пет години до 10 години, за да попълнят запасите си от боеприпаси. Пращят от елементарщина. Ще произвеждат овехтяли неща. Президентът Путин 10 пъти им каза, че няма намерение да напада отановски страни, но ако някой откачалник нападне РФ, Русия ще го надъни с такива сили и средства, които няма да имат нищо общо с тези /боеприпаси/, използвани в СВО.
30
5
 
13
 
! Отговори
Браво, бе! преди 4 месеца
САЩ създадоха чудни условия Русия да се разпростре от Владивосток до.... Брюксел ))
29
14
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Другари азиатски копейки, а защо вашият вожд Джуджи Късий всеки ден проси криви снаряди от Сев. Корея и дронове от Иран джамахирията??????? Може би неговите складове са пълни, а????? Ай сиктир!!!! За 2 години сух напън още воюват на 15км. от Донецк в Авдиивка :)))))))))))))))))))))))))))))))))