Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана

Необходимо е да бъдат произведени 1,5 млн. единици боеприпаси
13 фев 2024 07:10, Анисия Иванова
302
Оръжейните складове на Европа са празни, 10 г. са нужни, за да е готова за отбрана
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си. (Н. Станоев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Докато има война - ще помагаме на Укр., пък после....." - А кой е казал докъде ще се ограничи войната?!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слава на баба Шмеркел и дъртата Урсула :)))
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До rambaldievskievich "А руските как са? Дори е да са пълни, русия е в разпад." -------- това го слушаме от години.. само дето не русия е пред гражданска война, а краваристан. Не Русия е в рецесия, а европа!
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дадохте си оръжието, сега сваляйте гащите и си давайте гъззоввете, друго не ви остава, тъпаципрости!
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ко стана бе? Нали великата европа побеждаваше?
23
14
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
А руските как са? Дори е да са пълни, русия е в разпад.
22
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Аааахахааааа, ся копейките *** ще подивеят в коментарите как Европа няма 1 патрон :)))))))))))))))))))))))) Пък Блатната с БВП колкото Италия имала космически кораби на картинка :)))))))))))))))))))))
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Айде БГ азиатцииии.... Искам 1000 руски коментара за фалита на САЩ, разпадането на ЕС, фалита на еврото, разпадането на НАТО, червената пияна армия на Дунав" - то е достатъчно, че за под година загубихме най-големия газов залеж в Европа под Бахмут и Авдеевка. Дреме им на руснаците за НАТО и ЕС, взеха единственото ценно в Европа и сега продават газ на Европа с посредници АмЮрика и ТюркЙе.
20
2
 
11
 
! Отговори
Не вярвам преди 3 месеца
Това в путинска пропаганда.Ракетите на Русия според любимия гост на мисирките от бтв и нова Христо Грозев свършиха още април 2022.От тогава руснаците воюват с прашки и лъкове.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ква отбрана в западна Европа? На глава от населението имат средно по 50 пъти повече изнасилени на година от източна Европа. Те жените не могат да си опазят от имигрантите щели да пазят Украйна...
18
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Айде БГ азиатцииии.... Искам 1000 руски коментара за фалита на САЩ, разпадането на ЕС, фалита на еврото, разпадането на НАТО, червената пияна армия на Дунав :))))))))))))))))) Айдееее юруш, че иначе Мутрофанова няма да ви плати и копейка :)))))))))))))
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европейските будали си мислеха, че това е някаква компютърна игра...като свърши нивото и край. Руснаците почнат ли и ...чак в Берлин!
16
2
 
12
 
! Отговори
Чери00 преди 3 месеца
АБЕ ***. НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ЧЕ ЦЯЛА ЕВРОПА СА САМО ЕДНИ УПЛАШЕНИ ИЗТЪРСАЦИ! Тях ги е страх от самите себе си и освян да се пъчат с учения нищо не правят. Но ще поживеем и като разберат (дали ще разберат) че не стават за бойна дейност и нямат ни бомби ни ракети БЕЛКИМ СИ СЕДНАТ НА ГЪ.ЗА!!!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Мене повече ме притеснява че главите на европейските политици са празни" - първи улок по български език за втори клас - МЕН не мене, освен ако не си Ицо Харазта дето пее "мене ме нема в целата схема".
14
3
 
19
 
! Отговори
Вагнер преди 3 месеца
Да дойде сега Русия да ви напука каските евро-г-ейски мал-оумници. По ид-иотски съюз тоя ЕС никога не е съществувл
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов - А ти даде ли 1000лв за Украйна или като видя другите 6 милиона да не дават и ти не даде за да се не минеш?
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мене повече ме притеснява че главите на европейските политици са празни
11
2
 
14
 
! Отговори
Дежа Вю преди 3 месеца
нацццито Шмолци,достоен наследник на дЕдо си Химлер,е амбициран да завърши докрай започнатото от ФюрЪрА с мустачките и да осъществи мечтата си за 4 райх по дойчовски. И отново спонсорите са същите САЩисаните и Малобритания... Обаче,както каза един не толкова популярен държавен глава :"Послушайте,това със златния милиард няма да ви се получи!"
10
2
 
28
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
щели да правят ракети, снаряди...то да не е кирпичи? трябват суровини, ама наложихте санкции на земята в която е цялата менделеева таблица!...ко праим ся?
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европа е готова да бъде окупирана - направи всичко необходимо за това.