Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси

Министър Динкова: България предлага висококачествен здравен туризъм
6 мар 2024 17:00, Анисия Иванова
64
Ще привличаме германци за здравен туризъм, България е в здравните им каси
Снимка: МТ

"България предлага висококачествен здравен туризъм, който обединява медицински СПА, СПА, уелнес, таласо и медицински туризъм. Имаме над 600 минерални източници като 75%от тях са с температура от 37 до 101 градуса по Целзий", заяви министър Зарица Динкова по време на форума „Висококачествена дестинация за здраве, възстановяване, почивка и лечение със сътрудничеството на германски здравни каси“, който се проведе в рамките ITB в Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

"България е в Шампионската лига на СПА туризма в Европа" каза д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на Европейската СПА асоциация и председател на Българския съюз по балнеология и СПА.

Официалният представител на BUBSPA в Германия Кармен Щрук представи възможностите за здравен туризъм в България. Страната ни е включена в системата на Асоциацията на публично-частните здравни каси в Германия, което дава възможност на завноосигурените немски граждани да възстановяват средствата си за превенция и профилактика, похарчени у нас.

"Бързата и точна диагностика от специалистите в България, квалифицираният персонал, чудесната база и богатите възможности за туризъм извън хотелите в България представляват изключителна възможност за немските граждани", заяви Чила Мезоси, главен секретар на ЕСПА.

На събитието присъстваха представители на туристически компании, специализирани в областта на здравния туризъм: FitReisen и SpaТravel; представители от застрахователните компании IKK Берлин Бранденбург и BKK; експерти и водещи инвеститори от туристическия бранш в България. Презентацията бе отразена и от най-голямата специализирана немска медия в туристическия бранш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви привлекат никакви! Погрижихте се за здравето на българите, че започнахте да привличате и чужденци...
52
0
 
3
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Мда , всеки се цели в големите мангизи , месните хора ги няма в сметката - продажници !Двоен стандарт от Брюксел , кога нашите граждани ще могат да се възползват , достъпно ли е ?
51
0
 
5
 
! Отговори
един преди 1 месец
Като обучавате един куп лекари " безплатно" осигурете им европейски заплати и ще стоят тук.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До чужденец - ти какъв чужденец си , че знаеш български и пишеш по бг форумите!? Продажник и чуждопоклонник! Аман от българи , дето отишли някъде и вече много разбират как седят нещата! Като си чужденец , не се бъркай в нашите си български дела!!!..***..де..ра..
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Българите , кой ще лекува? Обучаваме един куп лекари безплатно, после да избягат някъде в чужбина! А тези дето са останали го дават всичко на конвейера и хич не им пука реално да те излекуват , а колко пари ще ти вземат!!!
48
4
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
До Анонимен 44: Без език никой не може да "бега", а добър език се учи много трудно, особено след ранния пубертет. Освен това в Бгто са по-добре, че нямат отговорност, груби са и рушвета върви. А и заплатата не е малка.
47
2
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
Можете да привлечете само навлеци, но не и германци. Ама и навлеците нещат Бг
46
1
 
2
 
! Отговори
Ще им показват преди 1 месец
Как се дере жив човек :D
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германските пришълци ли?
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да ходят във Франция и Испания тръгнал някой да идва при нас, тук ако идва някой е от беден по-беден, като английските пенсионери.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските доктори бегат да лекуват белите германци в Германия, ония ни връщат пустинните и катранчовците да ги лекуват техните бра'чеди, завършили медицина тук ха-ха
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само те липсват тук. Бг лекарите и сестрите нали са там.
41
1
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 1 месец
В България ще идват германци на здравен туризъм ?!? Много странно. Явно ще идват най бедните германски граждани. И като как ще се получи ? За бедни обслужването ще е като за бедни. За богатите са Малдивите, Хаваите, Коста Рика.
40
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Само с евтини медицински услуги може да ги привлечем. За СПА нямаме шанс, защото всичко извън хотела е ***, за разлика от техните СПА курорти.
39
4
 
0
 
! Отговори
Най-хитър програмист преди 1 месец
И аз като хитър програмист да се похваля - спестявам и от съпружеските задължения. Ни на жена ми детето е мое, нито аз я оправям! Сега след развода ми излиза даже още по-лесно просто да й плащам издръжката и екскурзиите с приятеля й, докато аз хитро си програмирам сам от вкъщи и въобще не се занимавам ни с жени, ни с деца. Викам си един афро-дизиак да ме пълни кат хамак секой петък. Много ми е гайле, че ми се смеят сите съседи. Първо да си плащат данъците, после да ме коментират.
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха, човек като ни види здравеопазването и ще избяга с 200 от тук. Много е красива като природа България, но всичко друго е леж. Погледнете магистралите на какво приличат, мърлявите градове и обслужването.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четете между редовете. Немски ГРАЖДАНИ, от тоя по-новия модел, по-пигментирания :) :)
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В пета градска ще им е като в 5 звезден хотел. Даже и по пълничките ще свалят по някое друго кило
35
2
 
4
 
! Отговори
Ано преди 1 месец
Тази министърка нещо май не я слуша главата.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най - доброто лечение е природното лечение.