Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа

Не искам да оставя на нашите деца континент, готов за Трета световна
23 мар 2024 21:28, Анисия Иванова
100
Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа
Снимка: БГНЕС

Италианският вицепремиерът Матео Салвини обвини френския президент Еманюел Макрон, че застрашава Европа, като отказва да изключи изпращането на западни сухопътни войски в Украйна.

Коментарите на Салвини, чиято крайнодясна партия „Лига“ е член на коалиционното правителство на премиера Джорджия Мелони, бяха направени на среща в Рим на десни и националистически европейски лидери за засилване на подкрепа преди парламентарните избори в ЕС през юни.

Предложението на Макрон миналия месец, че западни сухопътни войски могат да бъдат изпратени в Украйна, е „изключително опасно, прекомерно и извън равновесие“, каза Салвини на събитието, организирано от политическата група „Идентичност и демокрация“ на Европейския парламент.

„Мисля, че президентът Макрон с думите си представлява опасност за нашата страна и нашия континент“, каза Салвини по време на речта си, която до голяма степен подчерта консервативните семейни ценности. „Проблемът не е в майките и татковците, а във войнолюбците като Макрон, които говорят за война, сякаш сега няма проблем“, добави той. „Не искам да оставя на нашите деца континент, готов да влезе в Третата световна война.

Португалецът Андре Вентура, лидер на португалската крайнодясна партия „Чега“, която спечели на общите избори по-рано този месец, също говори на събитието, както и Харалд Вилимски от Партията на свободата на Австрия и бившият кандидат за президент на САЩ Вивек Рамасвами, наред с други.

Френската крайнодясната лидерка Марин льо Пен не присъства лично, а вместо това изпрати видеообръщение.

Откровеният Салвини, който е министър на транспорта, е твърд популист, чиито коментари често го вкарват в глуха улица. По-рано този месец той каза за резултатите от изборите в Русия: „Когато хората гласуват, те винаги са прави“.

След смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални миналия месец той каза, че „зависи от руски лекари и съдии“ да определят причината. По-рано Салвини изрази възхищението си от руския президент Владимир Путин. Коментарите на Макрон миналия месец, в които той отказа да изключи изпращането на войски на място в Украйна, предизвикаха остър отговор от Берлин и други столици. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Жалък неедоубит комунист.
80
3
 
12
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Браво Салвини.Малко са политиците с мозък в главите.*** Макрон да си гледа това в къщи което не се знае какво е жена или ***.
79
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Салвини е предатвлят на Европа!! Какъв е този и,з, м,е,к,я,р?
78
9
 
4
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 месец
А Путин е миролюбец.Германия напада Русия вероломно , а Русия нападна Украйна мироломно. Не е ли така ? Така е.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен=== ДА! Записването на доброволци за фронта в укра става на гробищата в Орландовци!
76
2
 
12
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
До Анонимен=== А случайно европейците,начело с Германия да искат отново едно знаме да се развее над Райхстага в Берлин??? Този път може да бъде забодено да речем с един"Кинжал"!!! И да не пропусна да уточня за недосетилите се,че знамето ще бъде с бяла,синя и червена хоризонтална лента!!!
75
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия не искат вече да воюват--крият се и палят центровете за мобилизация, затова се инсценират разни атентати--- ЗА ДА СЕ ОПРАВДАЕ ВОЙНАТА!
74
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската е изморена и Путин прави атентати за да мотивира руснаците да воюват, точно сега е момента НАТО да влезе в Украйна....и те го правят!!!
73
10
 
5
 
! Отговори
Ами, да.... преди 1 месец
МАКРОН Е ОПАСЕН ЗА ПУТИН....ХАХАХА
72
0
 
8
 
! Отговори
Демократични партии преди 1 месец
До 82 "Обаче хората започнаха да се усещат и тези т.нар "популистки" партии печелят все повече поддръжници" - затова ние, демократичните партии на Запад, се вслушваме в съветите на най-видния европеец, либерала Ги Ферховстад и подготвяме закони да забраним тези партии.
71
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До Демократична медия. Прав си. С пари всичко може. Обаче хората започнаха да се усещат и тези т.нар "популистки" партии печелят все повече поддръжници. На изборите за ЕП вероятно ще има неприятно изненадани. На нашите избори също!
70
1
 
13
 
! Отговори
Демократична медия преди 1 месец
До 84 " И спрете да наричате популисти хора и партии, които говорят истината." - докато ЕК има годишен бюджет за пропаганда 500 милиона евро, ще ги наричаме както ни поръчат. Нали 85% гласувате за Брюксел да ви командва? Какво ревеш?!
69
3
 
19
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Салвини е абсолютно прав! И спрете да наричате популисти хора и партии, които говорят истината. Макрон е опасен за цяла Европа. Като иска война, да си подбира гей-дружинката и да вървят доброволци. Сега не е нито 1914та, нито 1939та, повече не можете да излъжете хората да вървят да умират заради някакви болни мозъци!
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен===Фашистите не са в Италия и Русия,те са в укра!!! Бандеровци,азовци,десни,леви сектори и разна друга ***,която години наред избива невинни хора в Донбас,между които и много дечица!!! Видяхме какво правят укрофашистите и в Одеса,запаления профсъюзен дом,безмилостно избитите хора,изнасилената и убита бременна жена и още много други кървави изстъпления!!! Това е фашизъм в действие,а не тези,който се опитват да спрат фашистката уродлива чума!!! Смърт на фашизма и фашистите!!!
67
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Салвини не беше ли съден от ЕС и немците, че арестува капитанката на Сий Уотч 3 Карола Ракете, която взе на абордаж, с кораба си пълен с имигранти от Африка, италиански патрулен катер и се опита да го потопи?!
66
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 79 "Попитаха ли войниците дали ще отидат, за да умрат. Този въпрос много ме глозга, как така някакъв си решава да си разполага с чуждия живот?!" - войниците са за това, за да ***. Но в случая те трябва да са отзад, а отпред да сс двата милиона про'с'така гласували на 2 Април за Брюксел да ги командва.
65
3
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 64 "Само това да не доведе до противоречия и разпад на ЕС" - дано този ЕС се разпадне! Отивам да паля свещ за това!
64
3
 
15
 
! Отговори
Той преди 1 месец
Попитаха ли войниците дали ще отидат, за да умрат. Този въпрос много ме глозга, как така някакъв си решава да си разполага с чуждия живот?!
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето които говорят и насърчават за война още при първия откос на АК-то и са се посрали!
62
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 65 "Европейците трябва да се обединят отново, начело с Германия ..." - мда... Този път не само германия, а цяла "обединена европа "трябва да бъде унищожена!