Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа

Не искам да оставя на нашите деца континент, готов за Трета световна
23 мар 2024 21:28, Анисия Иванова
100
Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа
Снимка: БГНЕС

Италианският вицепремиерът Матео Салвини обвини френския президент Еманюел Макрон, че застрашава Европа, като отказва да изключи изпращането на западни сухопътни войски в Украйна.

Коментарите на Салвини, чиято крайнодясна партия „Лига“ е член на коалиционното правителство на премиера Джорджия Мелони, бяха направени на среща в Рим на десни и националистически европейски лидери за засилване на подкрепа преди парламентарните избори в ЕС през юни.

Предложението на Макрон миналия месец, че западни сухопътни войски могат да бъдат изпратени в Украйна, е „изключително опасно, прекомерно и извън равновесие“, каза Салвини на събитието, организирано от политическата група „Идентичност и демокрация“ на Европейския парламент.

„Мисля, че президентът Макрон с думите си представлява опасност за нашата страна и нашия континент“, каза Салвини по време на речта си, която до голяма степен подчерта консервативните семейни ценности. „Проблемът не е в майките и татковците, а във войнолюбците като Макрон, които говорят за война, сякаш сега няма проблем“, добави той. „Не искам да оставя на нашите деца континент, готов да влезе в Третата световна война.

Португалецът Андре Вентура, лидер на португалската крайнодясна партия „Чега“, която спечели на общите избори по-рано този месец, също говори на събитието, както и Харалд Вилимски от Партията на свободата на Австрия и бившият кандидат за президент на САЩ Вивек Рамасвами, наред с други.

Френската крайнодясната лидерка Марин льо Пен не присъства лично, а вместо това изпрати видеообръщение.

Откровеният Салвини, който е министър на транспорта, е твърд популист, чиито коментари често го вкарват в глуха улица. По-рано този месец той каза за резултатите от изборите в Русия: „Когато хората гласуват, те винаги са прави“.

След смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални миналия месец той каза, че „зависи от руски лекари и съдии“ да определят причината. По-рано Салвини изрази възхищението си от руския президент Владимир Путин. Коментарите на Макрон миналия месец, в които той отказа да изключи изпращането на войски на място в Украйна, предизвикаха остър отговор от Берлин и други столици. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повтарям въпроса си,кой е тозициган.Грозен е да представлява новият рокосифреди износ на Италия по света!
20
6
 
28
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
От. Цялата ситуация,разбирам само Едно нещо! Саркози беше Евреин! Сега Макрон също! Зеленски,на когото Законният му мандат изтича,на 31 март.И от 1 април ще е Господин Никой,също е Евреин! И вие ли си мислите,това което И аз??
19
5
 
28
 
! Отговори
НЕ САМО ВОЕННОЛЮБЕЦ преди 1 месец
НО И БАБОЛЮБЕЦ > ДВЕ В ЕДНО
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички кръвожадни ,които си въобразяват,че са Наполеон са опасни за човечеството и трябва да бъдат заточени на остров ЕлБА точно както са направили едно време с Наполеон.
17
4
 
29
 
! Отговори
БАБОЕБА МАКАРОН преди 1 месец
Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА И НЕЙНОТО НАСЕЛЕНИЕ
16
5
 
30
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Анализатор. А защо макрон може да казва кой какво да прави? Да си гледа Франция.
15
3
 
24
 
! Отговори
July преди 1 месец
До 10: А ти си 1000 пъти по-малък от Салвини, каквото и да пишеш.
14
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон,е вреден,не само за Франция,но и за Цяла Европа!-:(
13
5
 
27
 
! Отговори
баболюбец преди 1 месец
Галското Микронче, немедленооооо да се яви при баба си КОКОШИНКА да му обърша сополките и да ме подрапа по ПАРАПЕТА и да спре да се бута при мАААжетЪ за да не му обършат неекойе шамарче!
12
5
 
35
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
никакъв войнолюбец не е . Бабосвала е комплексар на средна възраст, с сексуални отклонения, който усеща че либералите в европа отиват в киреча, където им е мястото изначало. И се опитва да се запише в историята, като следващия Наполеон. Да де, но нямате нищо общо. Нищо. Нищичко.
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрона никой не го бръсне за слива и за това е озверял
10
36
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Салвини е нИКОЙ,че да казва кой ще кара влака.Опитва се да се хареса на избирателите си които се събират в телефона кабина.Разбира се,че е нужна сухопътна операция в Украйна.Да се приключва един път завинаги с тоя сатрап кремълския.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А
8
6
 
13
 
! Отговори
Путин към мИкрон преди 1 месец
Лю ПЕТИТ, дю петит, льо президеньт льо МИКРОН....втори Наполеон...
7
5
 
29
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Сякаш ес малко е дал на украйна, а даването не спира. Вече искат да пращат войски, а не е ли време зеления да започне сам да се оправя, нали получи предостатъчно. Ако войната продължи с години какво ще прави ес? Ако ес прати войски, да не мисли, че путин само ще наблюдава и няма да отговори?
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
М акрон е свършен!
5
4
 
25
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
...и баболюбец, и баболюбец е Макарона, геронтофил та трака...
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То в Франция са от кол и въже като е Германия ,макарона че го оправят мароканците или някой южноафриканец с голям прът
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мадам Гилотен чака
2
26
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
То пък една разлика между италианеца Салвини и французина Макарон...Все роми.