Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа

Не искам да оставя на нашите деца континент, готов за Трета световна
23 мар 2024 21:28, Анисия Иванова
100
Салвини: Макрон е войнолюбец и опасност за Европа
Снимка: БГНЕС

Италианският вицепремиерът Матео Салвини обвини френския президент Еманюел Макрон, че застрашава Европа, като отказва да изключи изпращането на западни сухопътни войски в Украйна.

Коментарите на Салвини, чиято крайнодясна партия „Лига“ е член на коалиционното правителство на премиера Джорджия Мелони, бяха направени на среща в Рим на десни и националистически европейски лидери за засилване на подкрепа преди парламентарните избори в ЕС през юни.

Предложението на Макрон миналия месец, че западни сухопътни войски могат да бъдат изпратени в Украйна, е „изключително опасно, прекомерно и извън равновесие“, каза Салвини на събитието, организирано от политическата група „Идентичност и демокрация“ на Европейския парламент.

„Мисля, че президентът Макрон с думите си представлява опасност за нашата страна и нашия континент“, каза Салвини по време на речта си, която до голяма степен подчерта консервативните семейни ценности. „Проблемът не е в майките и татковците, а във войнолюбците като Макрон, които говорят за война, сякаш сега няма проблем“, добави той. „Не искам да оставя на нашите деца континент, готов да влезе в Третата световна война.

Португалецът Андре Вентура, лидер на португалската крайнодясна партия „Чега“, която спечели на общите избори по-рано този месец, също говори на събитието, както и Харалд Вилимски от Партията на свободата на Австрия и бившият кандидат за президент на САЩ Вивек Рамасвами, наред с други.

Френската крайнодясната лидерка Марин льо Пен не присъства лично, а вместо това изпрати видеообръщение.

Откровеният Салвини, който е министър на транспорта, е твърд популист, чиито коментари често го вкарват в глуха улица. По-рано този месец той каза за резултатите от изборите в Русия: „Когато хората гласуват, те винаги са прави“.

След смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални миналия месец той каза, че „зависи от руски лекари и съдии“ да определят причината. По-рано Салвини изрази възхищението си от руския президент Владимир Путин. Коментарите на Макрон миналия месец, в които той отказа да изключи изпращането на войски на място в Украйна, предизвикаха остър отговор от Берлин и други столици. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашисти от ИТАЛИЯ И Русия се подкрепят едни други. Така стоят нещата.
60
2
 
14
 
! Отговори
Не е войнолюбец преди 1 месец
Баболюбец е
59
4
 
2
 
! Отговори
До71 преди 1 месец
Точно това прави Русия .
58
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искаш мир, готви се за война. Италианеца се прави че не я знае тази максима.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейците трябвало да се обединят, но са разкъсвани от противоречия. По-скоро пиндосите ще се обединят около протестите срещу администрацията, която от седмици допуска огромен брой неработещи автомати за сладолед. БайДжо е готов на глобални отстъпки, за да не допусне масови протести на ощетените любители на сладолед.
56
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако съберат 4-5 милионна армия както по времето на хер Хитлер, могат да ударят ръшките. Пролетта е по-добрия сезон за инвазия обаче. За какво друго го строихме и разширявахме този ЕС. Сега е момента. Руската армия е изморена.
55
17
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Чуете ли "крайнодясно" и "крайноляво" да знаете че Пyтитy им плаща. Льо Пен, Орбан, холандеца Герт Вилдерс. Както плащаше на Бoлен Сидерович, а сега на Koпейкин и БСП. Така че тази реторика на този другар не ме учудва. Парите движат света
54
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейците трябва да се обединят отново, начело с Германия за да покорят руснаците. По-единни от сега срещу Русия не са били никога.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо няма да стане с кухи лозунги. Да сядат и да се разбират ще пращат ли евро войски или не. Само това да не доведе до противоречия и разпад на ЕС
52
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 62 Мечока е на смъртен одър. Ако не виждаш това значи си сляп.
51
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Микрон е френско петле, което вдига много шум, но срещу Мечока няма шанс. Френските офицери-инструктори, специалисти, наемници отдавна са в 404. От тях 147 вече се върнаха във Франция в ковчези, но Микрон не ги посрещна на Орли и не ги погреба с държавни почести.
50
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се пенявят слугите на Путттлер войски ще бъдат изпратени в Украйна. Русия ще бъде смачкана в противен случай Европа ще стане арена на постоянни войни и нестабилност.
49
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва нашите деца да воюват.Да се поучим от Рим.най-големите завоевания Рим постига когато в легионите влизат неримляни.Всякакви бойци от Скандинавието до Северна Африка.Срещу едно условие да станат Граждани на Рим.В Европа влязоха милиони емигранти.Вместо да бъдат преследвани и депортирани -В униформата и доброволци в Украйна срещу гражданство на Шенген.Включително и екс-руски граждани.Проблема много бързо ще се реши.
48
27
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Италианска копейка. В цяла Европа е пълно с такива ***.
47
5
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 54 "Кой би гласувал за тоя бабоебецМакарон? КОЙ?" - ми у нас 85% гладуват за ЕС. Каква е разликата? Тиквата, Киро, Нинова и Шиши по-добри ли са от Макрон?
46
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Салони не беше ли съден от ЕС и немците, че арестува капитанката на Сий Уотч 3 Карола Ракете, която взе на абордаж, с кораба си пълен с имигранти от Африка, италиански патрулен катер и се опита да го потопи?!
45
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайл Макарони, Хайл Наполони, Хайл Малони, Хайл Балони, Хайл Сардини, Хайл Тортелини!
44
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон е баболюбец и опасност за бабичките.
43
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После се мъчат да ни убеждават че било имало избори и т.н. Кой би гласувал за тоя бабоебецМакарон? КОЙ? Верно, има една шепа изтрещелиТъпунгери които биха, съгласен съм. Но те са крайно недостататъчно за да бъдат спечелени избори в една страна като Франция. Просто тези сатани които никой не иска, някак си магически "печелят". Това няма да се оправи НИКОГА освен чрез РЕВОЛЮЦИЯ!
42
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макро няма деца. Какво го еня него за бъдещето. Нека изпрати сите французи на фронта, та имигрантите да мога по лесно да обяздват жените им