Земеделците готвят нов протест в Брюксел във вторник

Настояват за промени в правилата за тяхната дейност
25 мар 2024 14:16, Елка Василева
6
Земеделците готвят нов протест в Брюксел във вторник
Снимка: архив, БГНЕС

В Брюксел за утре е насрочен трети от началото на годината масов протест на недоволни земеделци, съобщиха местни медии. Очаква се протестът да започне от 6.00 ч. и да предшества с няколко часа заседанието на министрите на земеделието от ЕС.

Още по темата
Според организаторите се предвижда в града да пристигнат 300 трактора и това е значително по-малко от първата подобна проява през февруари, когато в града навлязоха около 1300 машини. Властите предупреждават, че утре придвижването в Брюксел ще бъде възможно основно с градски транспорт, като е вероятно да бъдат блокирани няколко от входовете на магистралите към столицата.

Земеделците настояват за промени в правилата за тяхната дейност и се обявяват срещу търговските споразумения на ЕС. Дневният ред на заседанието на земеделските министри включва обсъждане на състоянието на пазара на селскостопански стоки, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на ЕС.

В навечерието на заседанието Европейската комисия представи предложения за промени, свързани с исканията на земеделците. Протестите създадоха пречка за напредък по споразумението на ЕС с държавите от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай), а във Франция Сенатът отхвърли ратификацията на споразумението СЕТА за свободна търговия с Канада, което действа от 2017 г., но все още не е окончателно одобрено от всички европейски страни. (кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Каспичана преди 1 месец
Какви ,,земеделци" са това? Дори нямат собствена земя като българските ,,замезавладелци"(крило на БКП/селски мутри).Трактористи разни които не погат да погасяват дълговете си към банката.Няма хоро което да не се е разпуснало след като музика спре да свири.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бунт в дивите колонии
4
3
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
....ЩОМ имат пари за Брюксел-----ЗНАЧИ НЕ СА ЗА ЖАЛЕНЕ....ХАХАХАААА...
3
1
 
12
 
! Отговори
Еееее преди 1 месец
Що протестират тия хора, да не би защото хрантутят хрантутняци?
2
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а защо не ходят при Митрофанова или Румен Гадев - правителство няма, сега те ще дърпат конците
1
13
 
2
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Не съм доволен, другари. Що пари ви изсипах, а вие така да се излагате с тези мижави протести! Я вдигнете бунт, въстание, революция. Стегнете се, че ще ви черпя с новичок!