Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън

Минима Гесте била жертва на хомофобски и трансфобски обиди
7 май 2024 18:30, Нели Христова
153
Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън
Снимка: Instagram

Френска драг кралица, избрана да участва в щафетата с Олимпийския огън на Олимпиадата в Париж, се сблъска онлайн с обиди и осъждане от страна на консерваторите след публикуването на видео, разкриващо участието й тази седмица.

Според властите във Франция Минима Гесте е била подложена на "хомофобски и трансфобски обиди" и обещаха да й помогнат да започне съдебно производство. Кметът на Париж обаче застна плътно зад нея.

"Потвърждавам пълната си подкрепа за нея", каза Ан Идалго. "Ще го кажа отново: горда съм и, да, Париж се гордее, че една драг кралица ще носи факела и ценностите на мира и човечността."

"Драг кралица, която носи факела е огромен източник на гордост", каза Гесте. "Едно от посланията, които искам да нося, е гордостта на моята общност, защото преди 10 години драг кралицата да носи факлата би било невъобразимо."

Според крайнодесния политик Марион Марешал заяви, че Гесте е отговорна за "особено вулгарни" и "хипер сексуални изпълнения".

"Не мисля, че това е добър начин за представяне на Франция пред света", каза тя пред канала TF1 в четвъртък.

Племенницата на крайнодесния лидер Марин Льо Пен и други консерватори изразиха възмущение от съобщенията, че френско-малийската R&B суперзвезда Ая Накамура ще свири по време на церемонията по откриването. Льо Пен разкритикува облеклото на Накамура, обвини я, че не пее на френски и заяви, че външният вид на артиста ще "унижи" хората.

Тази критика е смятана от министъра на културата Рачида Дати като расово мотивирана и подчертава предизвикателствата пред насърчаването на националното единство около Олимпиадата в дълбоко разделена страна.

Щафетата с огъня трябва да започне на 8 май в Марсилия с церемонията по откриването на игрите на 26 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от Избори 2024
Стари лица в нови листи: Партиите търсят хора, които имат опит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То затова на Франция Господ й прати дървеници, ама....
73
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейкин и той се облича с клинове и кроп-топове ама никой нищо не казва. Носи и женски дънки.
72
2
 
9
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 3 седмици
ХА ХА ХА ХА! : "Драг кралица, която носи факела е огромен източник на гордост"
71
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Познавам българско семейство, от Плевен. Женени от 40 години, 2 деца. След като децата си поеха по техния път, мъжа през цялото време се облича като жена в тях защото го кефи. На съпругата му не и пречи, защото след толкова години ти е все тая и са си ок. Заедно са, не се карат, всеки с номера си.
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то на комиккон има много мъже които косплейват женски герои от филми и игри ама никой не прави проблеми.Следователно защо трябва хората да се оплакват че има драг куин на олимпийските игри.
69
1
 
18
 
! Отговори
mm преди 3 седмици
Толкоз ли едно дете спортист няма за свят в тая Франция, че на таквоз нящо ще оказваме честта?
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макарона да прати един адски батальон от такива и руснаците ще се разтичат с писъци. Аз вече тичам. Човек да прави каквото си иска в леглото, но като го демонстрира, излиза че всичко е позволено публично. Сексуалните ексхибиционистки представи не може всеки да си ги демонстрира. Тоест, никой не може да потриса чувството на естетика на хората в публичното пространство. А в къщи се се прави на вампир колкото искаш.
67
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 седмици
"Вижда се нагледно колко примитивен е българинът..." ---- ---- ---- ----- Вижда се колко примитивен, ограничен и повърхностен си точно ти. Сексуалните извращения са съществували винаги и са признак за деградацията на една култура. Поне да беше чел как започва разпада на най-мощната империя в света Рим.
66
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
После защо сте на това дередже в България. НИКОГА няма да излезете от калта с тия комунистически, русофилски разбирания. С какво даването на права на някой друг ограничава вашите собствени? Щото вие сте много добре, та почнахте да се бъркате в работата на хората.
65
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Реално ако един мъж реши да облече рокля или пола без да се прави на драг куин то този мъж в България рискува да го изгонят от работа. Аз съм кросдресър - никога не съм се стремял да бъда драг куин, но мисля, че няма лошо да е включен драг куин в игрите.
64
3
 
9
 
! Отговори
дядо Нено преди 3 седмици
Предлагам откриването да се направи под формата на прайд и който спортист откаже участие като прайд участник директно да бъде дисквалифициран. Също така всеки спортист да може да си избере дали ще се състезава с жените или с мъжете, зависи как е станал и какъв се чувства повече в деня на състезанието. Всичко друго трябва да се таксува като дискриминация. Те това вече ще е истинска прайд олимпиада.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всъщност това е много добре като се замисли човек.Все повече хора ще се отвращават от спортовете и вместо да си губят времето в занимания в която всяка по-едра ммаймуна ги превъзхожда винаги ще се занимават с развитие на мозъците си.Точно така трябва яко грозни и космати ттраверси да се праскат нон стоп по време на цялата олимпиада публично.Хората ще схванат че ето това е спортът.Една безмислена глупост.В едно бъдеще което принадлежи на кибернитичните организми това занимание не е необходимо.
62
22
 
3
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 3 седмици
Вижда се нагледно колко примитивен е българинът. Хората защитават различните, помагат им да са равноправни жители, не случайно в химна на Франция е свобода, равенство, братство. А българинът обича да се присмива, да се бъзика, да обижда. Няма да станете нито по-богати уважаеми, нито по-успешни, а очевидно сте зли и огранитени. Кога лии в България ще стане възможно подобно нещо? Затова не се чудете защо във Франция е толкова хубаво и всички искат там, а не в панелката в Дружба или Обеля.
61
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз лично не виждам проблем да има драг куин в шоу програмата.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак добре, че не е във френския отбор по художествена гимнастика.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Грозна е.
58
6
 
3
 
! Отговори
До демокрация преди 3 седмици
В Русия, Китай и Иран да не би да е по-различно?
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама Франция прати мъже и то рамбовци в Украйна, не третополовите.
56
0
 
7
 
! Отговори
А Раданчо Кънчо кога преди 3 седмици
ще понесе и той олимпийския огън?
55
4
 
9
 
! Отговори
Angel преди 3 седмици
Май света върви по пътя на демокрация тип древногръцка , мъже под ръка с подрастващи момченца , римската империя преди края и , тотален разврат и да не забравим влиянието на Азия травестити във всичките му форми.. Но живота не прощава , всичките империи, форми от този вид изчезват от картата, остават за облекчение нормалните държави. За съжаление такива сега се определят като не демократични (тоталитарни).