Кампанията преди евровота - неприятна за наблюдаване

Залогът този път в България е голям, смята Първан Симеонов
26 май 2019 13:02, Красимир Ангелов
5

Изборният ден започна нормално в цялата страна, като към 9:00 часа избирателната активност е била 3,9%, което е в рамките на прогнозите. Това каза в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR социологът Първан Симеонов. Той и политическият психолог проф. Антоанета Христова коментираха, че предизборната кампания не е била много приятна за гледане, а проф. Христова дори я нарече "грозна".

Още по темата
"Това носи риск да отврати и намали степента на активност на гласоподавателите", посочи тя и добави, че днес най-вероятно ще се види битката между твърдите избиратели на партиите.

"Залогът този път в България също е голям. Имаме доста ярки призиви за гласуване, което означава, че можем да очакваме и по-висока активност. От друга страна - 3 почивни дни, грозновата кампания, това пък ще намали избирателната активност", обясни Първан Симеонов.

Двамата гости в "Гласът за Европа" коментираха още, че навсякъде евроизборите са междинен тест за властта и затова навсякъде се залага на националните теми. Първан Симеонов подчерта, че разделението и темите у нас са представителни за това, което се говори в цяла Европа.

Проф. Антоанета Христова пък добави, че нашите проблеми трябва да са европейски, а нашите представители в ЕП трябва да направят именно това - да скъсят дистанцията и да поставят тези проблеми за решаване в Брюксел.

По думите ѝ българските кандидати трябва да се борят, за да обърнат вниманието към нас, защото в ЕП тече именно такова състезание постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Нито е Галъп, нито е интернешънъл и лично Първан Симеонов са със съществен принос предизборната кампания да е неприятна за наблюдаване.
4
3
 
6
 
! Отговори
Как Мара преди 4 години
Тия само се намират на приказки - цялата работа е ала-бала ! И какво ще усети от всичко това българския народ ?1 Е,да,народните хрантутници с тия заплати ще усетят,но и те ще я свършат колкото г-на Барекова :))) Така,че за избирателите е все тая! По е важно кой ще спечели изборите в България !
3
1
 
10
 
! Отговори
www преди 4 години
ПУКА МУ НА ЕВРОПА ЗА БЪЛГАРИЯ......
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е притеснено за тия социолози!
1
2
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Освен социолога някой друг гледал ли е кампанията?