Огледалото вижда всичко, не го подценявайте

То не е просто рамка, а променя пространството и светлината
Обновена: 31 юли 2019 16:30 | 29 юли 2019 10:27, Красимир Ангелов

Снимка: pinterest

Замисляли ли сте се, че във всеки дом има предмети, които са неизменна част от него, служат на собствениците си дълги години, съдържат се в представата за удобство и уют, а в същото време сякаш остават в сянката на цялостното обзавеждане? Например огледалото – около него прекарваме доста време, подготвяйки се за забързания делник. Именно на избора на подходящо огледало ще обърнем специално внимание в следващите редове като част от проекта "Фамилен дом".

Огледалото има дълга история и вероятно мнозина от вас биха се изненадали, че то се появява още по времето на древните цивилизации и след векове, в Европа, се превръща в предмет на изкуството с изключително висока цена.

Огледалото в нашия дом не е просто рамка, в която се оглеждаме преди да излезем навън. Функцията му е много по-значима – то променя пространството и светлината в него. Именно затова, когато избираме огледало, е добре да се съобразим с визията, големината и осветеността на помещението, в което ще го поставим.

Ако се консултираме с интериорен дизайнер, той ще ни помогне да изберем правилната големина и форма на огледалото, както и идеалната рамка за него при необходимост от обкантване. Ще съобрази всички тънкости, свързани с подбора на този така необходим предмет. Защото неподходящо избраното и позиционирано огледало може да създаде усещане за дискомфорт както заради грешните размери, така и заради неправилното отразяване на светлината в помещението. А ако в дадено пространство не влиза достатъчно естествена светлина, с помощта на отразяваща повърхност на правилното място осветеността в него може да се увеличи.

Огледалото присъства задължително в банята и почти винаги в антрето и спалнята. В дневната, то може да намери своето място около камината, а в трапезарията над бюфета или конзолната масичка. Във всички помещения на дома то има както функционално, така и декоративно предназначение. Удобното огледало е с ширина около 50 см и горният му край е на височина 170-180 см от пода.

Пожелаваме ви самооценка, която ще ви кара да се чувствате добре, оглеждайки се в огледалото!

А ако търсиш най-подходящия кредит, за да сбъднеш мечтите в своя дом, може би ние ще успеем да ти помогнем. Благодарим ти, че ще ни отделиш няколко минути за следващата кратка анкета!

Консултант: архитект София Папазова
Soff Design Studio

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание