Не тръгвай на фестивал без тези 12 неща

Безценен съветник за това, което ще ти спаси живота и ще улесни махмурлука ти
30 юли 2008 17:44,
30
Не тръгвай на фестивал без тези 12 неща
Снимки: Flickr/Кирил Христов

Ок, решил си да се потопиш във фестивалния лайф. Да се повъргаляш в прахоляци, да слушаш най-яките банди на света, да се наливаш от сутрин докато можеш и да закачиш и някоя друга мацка.

Сдобил си се с билет за як фест в чужбина (у нас все още не е измислена топлата вода), нарамил си палатка и чувал, скътал десетки евра в джоба и си готов.

Помисли пак.
 
За да не се напрягаш излишно ти предлагаме да вземеш с теб няколко неща, които ще са ти от полза. Повярвай ни - изпитвали сме го на свой гръб.

Ето ги и тях: 12-те задължителни неща за фестивал

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
статията е страхотна :) и много правилно е н аписано на кой какво му трябва !!! даже няма да чета другите коментари, защото знам, че винаги има някой, на който нищо не му изнася :)))
28
0
 
0
 
! Отговори
T. преди 15 години
Nerazbrah de vi e tuka problematikata s festovete i kvo protiv statiqta imate, az kato trygvam na skitnq izpylnqvam pone 9 ot 12te i si e baq udobno da si ima6 vseki pyt po edno spisy4e, a ne posle da se vajka6 tuj 6to zabrajh, onuj 6to zabrajh... a i da, lQTO E - VREME ZA PO4IVKA, nezavisimo kyde i kak, pomagat si 12te po-gore...
27
0
 
0
 
! Отговори
gad преди 15 години
7 си го е казал много добре. Полезна и интересна е статията, който мрънка че не я харесва, ме да не я чете бе егати, все едно пари за вестник са давали че мрънкат, ай сиктир!
26
0
 
0
 
! Отговори
Заминаващ преди 15 години
Статията е полезна и се появи като по поръчка. До 10 дена заминавам на такъв фестивал. Наистина отценявам съветите и за много неща не се бях сетил ;)Поздрави!
25
0
 
0
 
! Отговори
vandal преди 15 години
Мишоциии , бързо в хралупата .... !!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Статията е в раздел "Развлечения", така че не виждам причина да се оплакваш. Като искаш да четеш само за политика, катастрофи и други помии, гледай само в раздел "Новини". Това се отнася до всички, за които подобен тип статии са трън в г*за.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Проблема е, че това е уж себеуважаваща се медия, а вместо да се занимават със сериозните неща в държавата (които в момента са бая) те си чещат химикалките в продължение на месец с някъв фестивал. Има си сайтове за такива работи, има си блогове където автора може да обяви на всеослушание къде е бил, кво е правил на хората на които им пука. През ден четем на първа страница редом със заглавията на деня как еди кой си пикльо бил отишъл за пръв път еди къде си и направил сефтето.П.П. Затрихте ми предишното мнение, щото автора явно много нежен та да може да се съберат повече хора да плюят номер7.
22
0
 
0
 
! Отговори
No7 преди 15 години
На който каквото му е интересно за това ще си пише!! Какъв е проблема?!? Я се стегнете малко. Не четете , ПО ДЯВОЛИТЕ, като видите думата "фестивал" - явно имате някакъв проблем с нея...Големи патриоти се извъдихте всички - български фестивали, кукери и т.н.:))) За "Бургас и морето" може да не напише нищо, но пък някой ден може да се окаже на събора във Варвара, примерно, и да ви разкаже впечатленията си оттам, но вие пак ще кажете - какво ме интересува??? Защо да пише за Перник ако и вие сте били там, не е ли по-интересно да прочетете за място, на което никога не сте били?За преживявания, които никога не сте имали?А какво общо имаше планината... Бай Кръстьо... това са места, които можеш да посетиш всяка събота и неделя, не е нужно да пишеш, нито да четеш за тях... Иии такива работи, много тъжно...
21
0
 
0
 
! Отговори
Луната преди 15 години
Ами да отидеш на подобен фестивал не е като д се качиш на люлка за първи път, ше ме извинявате. Освен това авторът май бачка в мп3.бг и е нормално да пише за музика, а не за пияни германци, нали. мен ме кефи писанието, а е и полезно. Имаше преди няколко дни и пътеводител на тая тема - "как да стигнем до Дания с кола" - също много полезно четиво.
20
0
 
0
 
! Отговори
Haha преди 15 години
днес.бг се превърна във фестивал.бг
19
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
18-ти мн.си прав човече! ходя си насам натам из бг и европа и гледам,че хората са сходни на вс.геоширини, а момчето автор сигурно ина планина не е ходило и чакам с "интерес" да прочета впечатленията от първото ходене до бай кръстьо примерно. ще е поучително за мен да разбера какво ме съветва да взема за лифта :)))) абе как ги съчиняват такива расли-недора? приятелю, как мина кукерския фестивал в перник? /въпросът ми е сериозен/ знаеш ли колко германци - пиещи яко бира имаше в копривщица мин.год? не видях някой - вкл.мацките, да носи листчета и да иска. това е за другите слабоструващи нещица в съветите.сори
18
0
 
0
 
! Отговори
kamen преди 15 години
Сега искам да изкажа някои мои съображения....първо и ния сме похождали на фестивали,и сме виждали това онова,проблема на автора е този,че явно той за първи път отива,иначе не мога да си обесня начина на писане-все едно да качиш дете за първи път на люлка и цял ден след това да ти разправя какъв кеф е....не мерси.От изказването на автора започвам да си мисля,че приема само положителни отзиви-който го критикува е *** и т.н.не ви ли се струва че доста глупава тази позиция....както са глупави ,,наставленията'' му..имам чувството ,че ме взима за тотален и непременно трябва да ми покаже как се връзват сръзките на обувките.Ами аз съм ходил доста на къмпинг и бих могъл да изброя поне още 20 неща много по-необходими от тези които той е изброил......листа за цигари-ще ми скъса сърцето направо)))))..да взема да мукна с мен и едно фризерче за всеки случай,и перална машина))))....ей,човек какво ли не прави за някакви си 5 лева)))..а на 7-МИ ще кажа-интересувал съм се от културата на много народи...и от некултурата им.Само ще ти кажа,че в една испания,франция,фермания......и т.н. хората не се различават много от българите-има и има и свястни хора,но това можеш да го разбереш само ако си живял там ,а не си отишал за 3 дни като турист......11-ТИ е много прав-някой от тази редакция наясно ли е колко фестивали има в българия?аз лично за 90% от тях не съм видял и ред,което ме навежда на мисълта,че на автора някоя туристическа агенция му е платила една екскурзия за да се накъса от писане....жалки сте.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e taq statiq e jestoka moga da vi kaja...kak moje da narejdate pri polojenie 4e tova e tolkova neobhodima informaciq...az naprimer nikoga ne bih se setila i za polovinata ne6ta ot tezi...za vs drugo no ne i za tezi....ne,4e 6te tr1gna na tak1v festival i k1mping(prosto za6toto ne s1m po tezi ne6ta),no vse pak mi be6e interesno kak stavat ne6tata!!!za6to vinagi trqbva da obidite i da opliute 4ovek bez da ste sigurni dali tova nqma da vi potrqbva!!!tfa b1lgarite sme t1po pleme maika mu stara...kak moje da ima hora kato tezi,koito vednaga se op1l4iha s/u tolkova neobhodima statiq!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
gosho преди 15 години
ако не бяха киро и сашо никой никога нямаше да знае кво е роскилде. ***. Само Бончев, мутроте и ес класите ли ви интересуват бе. Радвайте се че има и такива хора, които споделят какво става и какво са видели и то по готин начин. за ежедневните простотии мога да си чета други сайтове или скапани вестници.
15
0
 
0
 
! Отговори
Ani преди 15 години
Браво за желанието да споделяш впечатления! Статията е полезна и интересна. Продължавай в същия дух. На който не му се чете просто да не го прави и да не пуска глупави коментари!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е-е, днес приятелят ми замина за фестивала във Вакен - Германия и сутринта ме пита какво според мен трябва да си вземе (освен нещата, за които се беше сетил сам) и сега като прочетох статията, намирам доста пропуски в ''екипировката'', с която тръгна :))) Много късно я видях.. :]
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е-е, днес приятелят ми замина за фестивала във Вакен - Германия и сутринта ме пита какво според мен трябва да си вземе (освен нещата, за които се беше сетил сам) и сега като прочетох статията, намирам доста пропуски в ''екипировката'', с която тръгна :))) Много късно я видях.. :]
12
0
 
0
 
! Отговори
ОТ АВТОРА преди 15 години
Ще си позволя да се намеся с един въпрос.КОЙ ВИ КАРА ДА ЧЕТЕТЕ КАКВОТО И ДА Е?Ако не искате не четете, все едно сме ви притиснали до стената хаха.Тенкс за подкрепата от някои хора. Другите не искам да ги обиждам, само не разбирам защо четат нещо, което не им се чете. Има десетки категории. Четете каквото искате. Поздрави. Имам си мейл приемам и лични критики :) Анонимно всеки може, нали :)
11
0
 
0
 
! Отговори
am... преди 15 години
забравих да коментирам номер 7 - виж сега авторе. За тези неща които коментираш си има туристически сайтове, блогове, млогове. Ние се интересуваме също от всичко което става по света и повярвай ми аз лично обикалям на година поне по 4 държави (по стечение на обстоятелствата). Но това че ходя тук-там не значи не че трябва да го изтъквам и да тормозя хората с глупостите си. Защото на мен примерно може да ми направят впечатление фестивалите за пиене, на друг за музика, на трети някой си друг фестивал... ама тва тук е медия която уж трябва да има инфо за всеки а то какво... само за фестиваладжии при това всеки ден по 10 такива... аре малко се спрете. баси. А най-*** е че винаги тези глупости за фестивалите за с най-големите снимки и ни ги навирате най-много в очите та случайно някой да не изпусне че разбираш ли някъде на майната си имало фестивал. Просто спрете и толкова. И още нещо... за фестивалите в БГ нещо май нямате инфо - защо така? Къде е статията за Бургас и морето? Къде за другите подобни статии??? м?
10
0
 
0
 
! Отговори
Пишман преди 15 години
ПИСНА МИ!!! Вече ставате банални с тъпите си фестивали... фестивал след фестивал. Вие медия ли сте или организатори на фестивали. Спирам да ви чета л***та.