"Теодор Ушев: Невидими връзки" в киносалоните от 9 декември

На 5 декември е премиерата в Кюстендил, родния град на аниматора
5 дек 2022 15:56, Петя Славова
10
"Теодор Ушев: Невидими връзки" в киносалоните от 9 декември
Снимка: Синелибри

Документалният филм "Теодор Ушев: Невидими връзки", посветен на световноизвестния български аниматор и визуален артист, тръгва по кината на 9 декември. Режисьор на филма е Борислав Колев, а сценарият е дело на Мария Ландова.

Копродукция на България и Канада, филмът беше излъчен с голям успех в рамките на престижния Фестивал на новото кино в Монреал 2022.

Авторите на филма получиха почетен диплом и от журито в конкурса за документален филм на Синелибри 2022 "заради задълбочения и многопластов портрет на един от важните съвременни български творци с висок хоризонт и свободен, космополитен дух."

"Теодор Ушев: Невидими връзки" проследява пътешествието през времето и пространството на световноизвестния автор на анимационно кино и визуален артист Теодор Ушев – от знаковата 1968-а, в която е роден, до наши дни; от родния му Кюстендил до космополитния Монреал; от очите на красива циркова актриса до едни тайни надписи, които мистериозно изплуват в нощна София; от първия му ученически анимационен филм до номинацията за "Оскар", множеството спечелени фестивални награди и избора му за най-влиятелен аниматор в света през първите две десетилетия на XXI век.

На 5 декември от 18:00 ч. ще се състои премиера на документалния филм, съпроводена със среща на публиката с Борислав Колев и Теодор Ушев в Общински Драматичен театър – Кюстендил.

На 7 декември от 11:00 ч. е медийната прожекция на филма, която ще се състои в Casa Libri на ул. "Цар Асен" 64 в столицата, отново в присъствието на Теодор Ушев и Борислав Колев. (Приканваме медиите да заявят присъствие предварително.)

На 9 декември "Теодор Ушев: Невидими връзки" тръгва в разпространение в киносалоните в цялата страна.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Мики Маус преди 1 месец
Неговото искутфо е високо стойностно, документалното муви тоже. Като ударим чертата Ушевите шедьоври ги гледат журитата и семействата на работния екип. Вопще бутиково куалити, със социална насоченост, пардон социалистическа.
5
1
 
10
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Пак ще е някаква гнусотия и изродия като "Кьоравата" Вайша ли беше, Айша ли беше. Няма кой да извика, че изродията не е изкуство, а творение - делириум на болен мозък.
4
1
 
6
 
! Отговори
Ушо теов преди 1 месец
Ъхъ! Аха! Аха! Ей сига .!.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще стане накрая и политик тоз плуужек! Все такива ни се натрисат от де що има канади по света- нередовни, неуспели, съмнителни и джендеросании...
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гаргамел, торбалан и баба Яга харесват това
1
1
 
8
 
! Отговори
пришълеца преди 1 месец
Отвъд вятъра и космическия син:)))