Посрещаме Нова година с маестро Емил Табаков в НДК

Музика от дунавските държави ще звучи на 1 януари 2013 г
15 ное 2012 11:10, Петя Славова
1
Посрещаме Нова година с маестро Емил Табаков в НДК
Маестро Емил Табаков. Снимка: НДК

С традиционния празничен концерт ще посрещнем новата година в зала 1 на НДК. В първия ден на 2013 г. публиката ще може да се наслади на произведения на композитори от страни, през които минава река Дунав - от извора в Германия до делтата в Румъния.

Пътешествието “Музика по течението на Дунава” ще е в изпълнение на симфоничния оркестър на БНР с диригент маестро Емил Табаков и с гост-солисти Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов. В програмата са включени творби на Франц фон Супе, Шуберт, Лехар, Барток, Имре Калман и Щраус. България е представена с „Нестинарско хоро” на Марин Големинов. Ще бъде изпълнено и популярното „Хоро-стакато” на румънеца Григораш Динику, оркестрирано от Панчо Владигеров.

Празничният концерт е кулминация на възобновения Новогодишен музикален фестивал в НДК. Тази година фестивалът започва на 1 декември с концерт на Мариза, а в афиша са Хосе Карерас (10 декември), Vienna Mozart Orchestra (14 декември) и Конча Буйка (18 декември). Ще бъде представен и спектакъла на Нешка Робева „Кармен от факултута”, както и ще отвори врати традиционния „Софийски международен панаир на книгата”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ще се събереме ли всички в НДК?