Печенката се качи на москвича на Максим Ешкенази

Открит автобус даде старт на турнето на Фортисимо Фест
22 авг 2013 15:58, Петя Славова
6

Цигуларят Хари Ешкенази и челистката Йоана Колева посрещат открития автобус пред Националната галерия. Снимка: Refresh PR

 

За около час три дестинации в София се превърнаха в миниатюрни сцени, озвучени от виртуозните изпълнения на някои от най-добрите български музиканти. До тези точки стигаше открит автобус, който именно и разкри привлекателността на концертите на открито.

Диригентът Максим Ешкенази водеше пътешествието, символизиращо турнето на Фортисимо Фест, който ще се случи в шест български града. Концертите на открито започват от 30 август и ще продължат до 15 септември.

Шоуто бе заснето от "квадрокоптер" с дистанционно управление, изобретен от музиканта, инициатор на програмите "Фортисимо". Известно е, че самолетите са другата страст на Максим Ешкенази, който освен музикална има и диплома за пилот.

Той обяви началото на турнето "Музика под звездите", чиято първа дестинация е Бургас - 30 август. Ден по-късно почитателите на класическата музика имат шанс да я чуят във Варна, а на 5 септември концертът продължава в Русе. Това е и първата нова дестинация от турнето на "Фортисимо Фест". Другата такава е във Велико Търново - на 7 септември. Финалните акорди ще бъдат изсвирени на 13 септември в София и на 15 септември в Пловдив.

Иначе автобусът, начело с диригента Ешкенази, спря първо пред храма "Св. Александър Невски", където преди да се качат на него посвириха тромпетистът Михаил Йосифов и контрабасистът Димитър Шанов. Между солистите бе и цигуларят Марио Хосен, който също участваше в "пробното турне".

На втората спирка - при Националната художествена галерия посвири братът на Максим - цигуларят Хари Ешкенази, и челистката Йоана Колева, които също се качиха на любопитното возило.

"Най-забележителното и най-трудното на концертите в София и в Пловдив /на 15 септември в Античния театър/, ще бъде поставянето на откритата сцена на рояла, на който ще свири Людмил Ангелов", коментира Максим Ешкенази.

Всяка програма се състои от три части - класически музикални произведения; авторска музика, фолклор и джаз; съвременна класическа музика.

Последната трета спирка бе при служебния вход на Народния театър, близо до Зала "България", където се провеждат и голяма част от концертите за деца на програмите „Фортисимо“. Именно там, качена на предния капак на жълтия москвич на Максим Ешкенази, показа умения и световната ни шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скандална новина, че се е качила на Москвича. Потресен съм просто от героизма и......
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На скоростния лост се е качила или някъде другаде?
1
2
 
9
 
! Отговори
Не знам преди 10 години
Не знам защо ми е толкова антипатична тази печенка. Може да е добра в това, което прави, но не ми е приятна като персонаж.