Беглика фест с ударна доза ритъм

Расте интересът и към заниманията за деца
5 май 2015 10:30, Петя Славова
1
Беглика фест с ударна доза ритъм
Kaba Horo. Снимка: Беглика фест

С разлистването на пролетта в сърцето на Беглика 2015 затуптяват ритмите на нови музикални попълнения в програмата на фестивала. Изследването на личността и на обществената динамика е сред темите във форума на тазгодишното издание, обединено концептуално от мотото "твори-играй-бъди".

От сцената на Монреал, Канада, култовите Kaba Horo ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтидж фънк, афро и сърф звучене, в бегликоатмосферата. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени: от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур.

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, крайно време е Kоста Костов да разтресе и беглишката поляна.

Фестът ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство.

Surbahar е друго отдавна бленувано попълнение в звученето на Беглика и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbahar стои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал* и др., а към настоящия момент развива още проектите Samodelia и TubeFx.

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти по системата хюмън дизайн - прочит на генетичния код, обединяващ древни знания и съвременна наука, хвърлящ светлина върху уникалността и неповторимостта на всяка личност и даващ мощен инструмент за себеизследване и себепознание.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата – ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: SurbaharКоста КостовKaba Horo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Язовир Беглика и месността около нея са РЕЗЕРВАТ. Какви са тия фестивали, карнавали и прочие.Мястото наистина е уникално, ама дайте и него да съсипем.