Младежи изрисуваха столична сграда в първия графити уъркшоп

Помагаше им известния майстор на графитите Hombre
13 юли 2015 12:27,
1
Младежи изрисуваха столична сграда в първия графити уъркшоп
Снимка: Sprite Graffity Academy

15 млади български графити артисти се включиха в първия уъркшоп в рамките на Sprite Graffiti Academy този уикенд. Стените на столичната Fabrica 126 на бул. "Мария Луиза" 126, София станаха поле за изява на талантливите младежи, които твориха заедно със световно известния майстор на графитите Hombre. Заедно те преобразиха сградата, в която имаха възможност да научат повече за различните техники и реализацията на мащабни графити проекти.

По време на първата част от уъркшопа, участниците успяха да научат повече за историята на графити изкуството. Чуждестранният ментор демонстрира на стена различните начини на изобразяване на линии, форми и светлосенки.

Младежи изрисуваха столична сграда в първия графити уъркшоп

Втората част от уъркшопа беше с практическа насоченост и демонстрира на участниците как успешно да преминат от теория и скициране към реализация на един графит върху стена. За целта, бъдещите графити артисти направиха скица на избрана буква от името на Академията и с помощта на Hombre я изрисуваха върху стена. По този начин, петнадесетте младежи проследиха целия процес на създаване на един графит.

"Когато започнах да се занимавам с графити, пътят за научаване на основите на това изкуство беше дълъг и труден, защото тогава нямаше никакви уъркшопове или източници на информация. Днес е лесно да опознаеш графитите. Но изобилието от информация понякога може да бъде объркващо, затова да получиш насоки може да бъде много ефикасен начин да избегнеш отклоненията и да се фокусираш върху посоката, в която си поел", разказа майсторът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вандалщина