"Арт поток" събира Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова...

Фестивалът в Царево ще бъде между 20 и 30 юли
0
"Арт поток" събира Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова...
Снимка: PR

Фестивалът "Арт Поток" в Царево и Hacienda Beach-Лозенец за пореден път ще събере на едно място част от най-известните и обичани родни актьори. Фестът ще се проведе от 20 до 30 юли, заяви организаторът Димитър Тодоранов.

"Арт поток" ще бъде открит на 20 юли с представлението "На живо от оня свят", постановка на Ивайло Христов, с участието на Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов. На 21 юли зрителите ще се забавляват с актьорите Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Мария Статулова, Катерина Евро, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов и Богдан Казанджиев, които играят в култовата комедия "Маршрутка" от Елин Рахнев, постановка на Хасковският театър "Иван Димов".

Премиерата на автобиографичната книга за Стоянка Мутафова "Добър вечер, столетие мое", написана от дъщеря й Мария Гурбешлиева, ще се състои на 22 юли в присъствието на актрисата, която ще раздава автографи на своите почитатели.

Стефан Данаилов също ще зарадва своите фенове, които ще имат възможност да се докоснат на живо до легендата на българското кино и театър. На 28 юли ще бъде представена неговата официална биография "Романът на моят живот", написана от журналиста Георги Тошев. Същата вечер ще бъде прожектиран и неговият документален филм "Монолог".

Още две книжни премиери на морския бряг очакват почитателите на театралното изкуство. Обичаната от всички Татяна Лолова ще се срещне с жителите и гостите на Царево на 27 юли и ще презентира биографията си "1/2 живот", а Георги Тошев ще представи документален филм за голямата актриса. На 26 юли предстои и премиерата на книгата "Усмихни се, човече", биография на Георги Мамалев, който е подготвил и специален моноспектакъл за своите зрители.

Тази година на "Арт Поток" ще пристигне и актрисата Аня Пенчева. На 27 юли своята театрална премиера ще има пиесата "Тя, той и още двама трима" от световноизвестният унгарски драматруг и режисьор Жолт Пожгай. Постановката е дело на режисьора Богдан Петканин, а освен Аня в останалите роли ще се превъплатят Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев и Тихомир Благоев. На 28 юли на сцената ще оживее и комедията "Мъже под чехъл" от Миро Гарван, постановка на Владлен Александров и ДКТ "Константин Величков" Пазарджик с участието на Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев.

И това лято акцент в "Арт Поток" ще е изобразителното изкуство. На 20 юли в Историческия музей в Царево се открива Изложба на театрални плакати на български и чужди художници, които са получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката в София. По време на феста  ще се състои и традиционното литературно четене с Елин Рахнев, който ще представи последната си стихосбирка "Зелда". В четенето ще се включат още мади български поети, сред които и Васил Балев.

От 20 до 30 юли на Hacienda Beach за първи път ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят по три часа на ден на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.

Новият сезон на клуба ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 15 юни в компанията на Mr.K, DimoBG, Dj Vasquez, Vera Russo и DJ MC Kamen. Истинска музикална фиеста ще очаква гостите на клуба и през тази година. В заведението ще пускат едни от най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат Dimo BG, DJ Mr.K, Dj Vasquez, DJ Tony AMF, DJ Jassen Petrov, DJ Doncho, DJ Phobia, DJ Mati и др. Собственикът на Hacienda Димитър Тодоранов също ще влезе в ролята на резидент и ще пуска свои любими парчета по време на някои от специалните партита в Лозенец. Участия ще имат и много от българските поп и хип-хоп звезди, сред които Графа, Любо Киров, 100 кила и други.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари