Ростов унизи Аякс и проби в Шампионската лига

Холандците отпаднаха безславно в плеойфите на турнира
25 авг 2016 09:00, Александър Попов
7
Ростов унизи Аякс и проби в Шампионската лига
Снимка: Reuters

Руският вицешампион Ростов сензационно разби Аякс с 4:1 и още в дебютното си участие в Шампионската лига се класира в груповата фаза. Холандците имаха надежди след равенството 1:1 в Амстердам преди седмица, но шокиращо претърпяха пълен крах на реванша тази вечер край река Дон.

С гол преди почивката и още три през второто полувреме руснаците буквално унизиха именития си съперник, за който едва ли някой помни да е изглеждал толкова нелепо в Европа.

Така младата команда на Петер Бос ще се задоволи с участие в групите на Лига Европа, докато Ростов за първи път ще участва при богатите в Шампионската лига.

Пеп Гуардиола пък записа четвърта победа от четири мача начело на Манчестър Сити, след като възпитаниците му надделяха с 1:0 над Стяуа Букурещ в реванша от плейофите на Шампионска лига.

"Гражданите" се класираха безапелационно за груповата фаза на турнира, след като бяха спечелили първия мач в Румъния с категоричното 5:0. Единственият гол тази вечер беше дело на Фабиан Делф, а двата отбора направиха много скучен мач в Англия.

Логично Гуардиола заложи на част от резервите си, като голямата звезда Серхио Агуеро остана на пейката, а Кевин де Бройне изобщо не попадна в групата. За сметка на това нарочените за гонене от испанския спец Джо Харт и Яя Туре започнаха титуляри, като вратарят многократно беше аплодиран от трибуните.

Обзор на мачовете в Шампионска лига вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще им спретнат някой допинг скандал...
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руския отбор, заслужено победиха. А в Аякс явно нещата не вървят...жалко, такава школа имаха, момчетата снощи бяха млади, но изключителни таланти сред тях не се откроиха...дано не съм прав!Съболезнования за ония, които и под статии за други отбори плюят Лудогорец. Явно успехите на крейзитата дълбоко бъркат нейде из чувствителните части на телата им ;)
3
1
 
12
 
! Отговори
Боцмана преди 7 години
Ех Аякс отдввна не е това което беше и сега само лежи на стара слава. Помня как мачкаше наред преди 17-18 години и тотално разби великия Реал Мадрид в мачовете за КЕШ.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтая си и мен да ме бяха кръстили Яя :)
1
24
 
7
 
! Отговори
Guest преди 7 години
Така се играе не като Лайногорец, лежане по терена , даване на измислени дузпи, свирене в тяхна полза . Жалка картинка