Балъков след оставката: Не бягам от отговорност, но си тръгвам

"Дойдох с много добра идея и желание"
18 окт 2019 20:11, Анисия Иванова
22
Балъков след оставката: Не бягам от отговорност, но си тръгвам
Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подалият оставка като селекционер на националния отбор Красимир Балъков е оптимист и вярва в шансовете за класиране на европейското първенство, въпреки лошите резултати в последно време.

"Не бягам от отговорност. Казах, че, ако аз съм проблемът на българския футбол, си подавам оставката. Няма обратен път назад. Ще стискам палци на следващия селекционер, защото ситуацията никак не е розова".

Още по темата

"Вече е ясно, че 100 процента ще играем баражи. Материалът е окей и с тези футболисти може да се класираме на европейското първенство. Не е имало вмешателство в моята работа. Пробвах 38 футболисти".

"Исках да видя кой може да ми свърши работа за решаващите баражи през март месец. Дойдох с много добра идея и желание, но субективни фактори ме принудиха да си тръгна".

"Расистките прояви на мача с Англия бяха капакът на всичко. Футболистите бяха смачкани психически преди мача, имаше гробна тишина в съблекалнята от нещата, които се случват извън терена", коментира Красимир Балъков.

Още за спорт четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм чул някой успешен треньор да говори че фуболистите му за *** за зеле не стават, дори и да не стават!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи исках да не бягам от отговорност, но нямах желание.
18
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Е то ако беше останал, щеше да е бягане от отговорност и нахалство. Поема отговорността и подава оставка. Пак някаква обърната футболна логика, но карай да върви.
17
4
 
16
 
! Отговори
Бойко спаси футбола! преди 4 години
Избора е ясен, нека Бойко поеме националния отбор и БФС и успехите ще дойдат с подкрепата на народа и партия Герб ще победим!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма играем и на бараж ,ще ни изхвърлят от квалификациите .
15
3
 
16
 
! Отговори
Най-слабия треньор преди 4 години
Най-слабия треньор
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще играем бараж благодарение на Финландия и Гърция.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще играем бараж за европейското единствено благодарение на Хубчев с класирането ни в Лигата на нациите миналата година. Сега познайте как се казва причината Хубчев да напусне. Беше вратарче едно време в националния, мисля че го знаете. Сега обича да пие и да хвърля чаши по треньорския щаб.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Материала не става. 11 проф. Футболисти на своите позиции трябва без тактически и други установки да покажат някакво ниво. Поне базово за претенции професионалисти.На нашите им трябва не треньор а магьосник, за да сглоби от тях нещо средно на ниво проф. футболен тuм. БАЛА не е чак магьосник.
11
6
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Най ми харесваше Балъков от "поколението САЩ-94" и като играч и като човек,но тук не съм съгласен с него -не може да използваш 38 ритнитопковци и да казваш,че имаш матреиала "о кей" и може да се класираме за ЕП -ама никак не съм съгласен с тази негова мисъл(кой знае какво мисли действително).Тези 38 ритнитоковци които е ползвал,показва че нещата никак не са розови-наиграва се отбор от 14-16 човека+5 резерви които идват за спаринг,а не 38 .. .Това е .
10
6
 
14
 
! Отговори
saki преди 4 години
Най добрия треньор доказано е този ,който нищо не разбира и въобще не се меси в играта ,на отбора. Така по естествен път ,се получава иерархия в отбора и всеки си научава къде му е мястото. Като в глутница. Пример за това е Пената, глуповат и нищо не разбиращ от стратегии, но за сметка на това не се натрапваше на играчите и си ги остави да си играя хорото около басейна по джапанки 94 г..
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вече е ясно, че 100 процента ще играем баражи. Материалът е окей и с тези футболисти може да се класираме на европейското първенство."А? Какво? Това архивно изказване отпреди 15 години ли е?
8
7
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Балъков с Матеус бяха най-добрите попадения. Боби се постара с техните назначения. Но и Господ да е треньор с тези куци коне толкоз. 94г. бяха плод на десетилетия комплексна работа във всичко 1но направление. Нещо, което и сега се практикува в гнилият Запад, но тук се разсипа като комунистическа приумица. Разпадът едва сега започва. След 10г няма да има хора работещи по свястна методика. Свиквайте. Това е само началото и всички ние го причинихме.
7
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС унищожи и спорта ни евала Тикви сега вие играйте, ако тия момчета не разбират дето са обиколили света и всички футболни клубове, кой разбира. Айде чекаме победи.
6
5
 
23
 
! Отговори
Най-слабият треньор преди 4 години
Когато фактите говорят дори гьонсърат с огромно самочувствие като Балъков трябва да замълчи.Фактите:6 мача ръководи националния отбор 9 5 загуби и едно мижаво равенство 0:0 с резервите на Черна гора.Косово ни унижи насред София, а Англия направо се изгаври с нас.По-слаба серия на националния отбор не помня от 50 години насам !И след всичко това "звезделин" Балъков има наглостта да говори ?!Да се скрие в миша дупка и да проумее, че от добрите футболисти много рядко става и добри треньори.
5
7
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
всишки от 1994 вън от БФС ! Бербатов , ПРЕЗИДЕНТ на БФС !!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех Балъче,Балъче расистките прояви на стадиона определено не бяха плод на самодейност на шепата младежи!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е ясно, че тъй щеше да стане там имаше и вегани ядяха банани и хвърляха обелките дето им падне. В ЕС и САЩ най-лошото е да си бял човек, ако си облечен в черно си расиcт, ако ядеш банани си расист, ако си хетеросeксуалeн си сексист, ако си *** не си гей а от третия пол. Абе нямаме ли права бе ? Политиката даде отражение и на спорта. Футболистите видимо бяха притеснени. Гледайте със Кобрата какво стана... Утре как Кобрата ще иде някъде да играе и да печели титли ?
2
2
 
19
 
! Отговори
Берач на души преди 4 години
Нищо не става от всички ви, едни пиянки, Махайте се всичките!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ставаш Бала ...Постоянно сменяше отбора и показа тактическа слабост .Кой ви даде дипломите на тебе и Ицо за треньори.