Каква ще е съдбата на Левски? Божков: Докато мога, ще е добре

Според бизнесмена не живеем в нормална правова държава
Обновена: 30 яну 2020 09:54 | 30 яну 2020 09:54, Александър Попов
27
Каква ще е съдбата на Левски? Божков: Докато мога, ще е добре
Васил Божков и президентът на Левски Георги Попов. Снимка: БГНЕС
Един от големите въпроси около издирването и повдигнатите обвинения срещу боса на "Нове холдинг" Васил Божков, който вълнува стотици хиляди е какво ще се случи с футболния клуб Левски.
 
Божков е финансов благодетел на клуба, а преди няколко седмици на среща с привържениците заяви, че ако му вземат бизнеса с лотарийните игри няма да може да издържа "сините".
 
Бизнесменът заяви днес, че докато има възможност ще помага на Левски, но няма как да коментира бъдещето на тима в дългосрочен план.
 
"Съдбата на "Левски" не мога да кажа. Докато имам възможност, "Левски" ще бъде добре. Предполагам, че държавата се притесни, защото казах на феновете на "Левски", че, ако национализират лотарията, няма да мога да издържам клуба. Не знам от какво се притеснява държавата? От протести? От друго? Всеки има право да протестира! Ако са ти нарушени човешките права, нямаш право да протестираш ли? Или, ако на друг са нарушени човешките права, нямаш право да го защитиш като протестираш? Не ги разбирам. Не живеем в нормална правова държава", каза Божков пред bTV.
 
Той отрече да е призовавал феновете да протестират в негова защита, а само ги е посъветвал да говорят с министър-председателя Бойко Борисов за приетите на първо четене промени в Закона за хазарта, които предвиждат всички лотарийни игри да се организират от държавата. 
 
"Просто предупредих фен клубовете и всички фенове каква ще бъде съдбата на "Левски", ако спрат лотарията. Не че не искам да помагам, а просто няма да имам възможност. Това беше информация, защото исках да съм честен с тях. Питаха "Какво да правим?". Казах им "Ако искате среща с премиера. Той сигурно ще оттегли подкрепата на ГЕРБ и този закон няма да мине". Друго не виждах какво мога да направя. Нали той каза, че е фен на "Левски". Ходил от всичките заедно на повече мачове", заяви още бизнесменът.
 
Васил Божков е издирван с европейска заповед за арест, повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. 
 
Тази сутрин той заяви, че се страхува за живота си и да се прибере в България. По думите му той се намирал в балканска държава, но не била Сърбия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Доган и неговите олигарси Домусчиеви и Пеевски управляват България. Няма честно забогатял милионер в България, но онези, които си плащат данък "Спокойствие" са си ок. С останалите се заема Специализираната прокуратура и лакейчето Гешев. Смешна и жалка държава със смешен и жалък народ - завистлив, продажен, страхлив, опитомен и много послушен. Шайка мафиоти клатят българския народ, а той благодари след всяка интервенция. :)
20
5
 
3
 
! Отговори
KZL преди 4 години
До Поздрави!***, ЦСКА си плати и е най-честно възроденият ФК с 36.9% удовлетворени кредитори.
19
5
 
7
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
,,Левски ,, спря да съществува през1992г ! От тогава има отбор ФК ,,Леффка Драгойчева-Лаффчис ,, 1992 !!!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Предприемачискам да гледам футбол имам си телевизор английско първенство например много ми е зор за Божков, а в ЛЕВСКИ да си понамалят заплатите и смукачите на пари и ще се справят и без Б
17
9
 
12
 
! Отговори
Поздрави! преди 4 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
16
3
 
12
 
! Отговори
1948 преди 4 години
Как до вчера държавата беше нормална и ти си,, разиграваше коня" както си искаш ,а като ти туриха юздите изведнъж стана ненормална.....И още такива има и на тях им треперят гащите!!!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРЕП стига си се правил на светица даваш сигнали на феновете да застанат зад тебе но този път бая си я загазил ако толкова обичаше ЛЕВСКИ защо не наля достатъчно пари които ги имаш в изобилие за закупуване на много стоиносни играчи ако беше го направил всички шехме да сме зад теб а ти какво направи даваше едни мижави пари колкото да съществува ЛЕВСКИ като някакъв средняк купуваше само куци бракувани коне така не се прави голям отбор
14
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Не сме били живели в нормална правова държава. Миличкият. Смях. Каквото и да му се случи, все ще му е малко.
13
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе тука много грухтящи *** се представят на левскари,не се получава бе-миришете от далече
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ТО ТОВА ИМ Е ЗАДАЧАТА ПОСТАВЕНА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И БОКО ОТ ***,ОПА СОКОЛА ДЕ,ДА СЪСИПЯТ ЛЕВСКИ И ДА ОТКРАДНАТ БИЗНЕСА НА БОЖКОВ,ИНАЧЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО КРАДЕЦА И УБИЕЦ ОТ МИКРЕ Е ОЩЕ НА СВОБОДА?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Митко! Браво от Цесекар имаш.
10
1
 
22
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
До Митко 21 смПоздравления, изказваш мнението на истинските левскари! От години не ходя на мачове точно заради ултрасите, а и ми писна от разни сенчести собственици на любимия клуб!!!
9
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Бажков, като Галеви, Нинова, Радев и Баневи откри, когато получи призовка от Прокурора, че България не била "правова държава" !!!
8
4
 
42
 
! Отговори
Ирония преди 4 години
Същите за нищо не ставащи индивиди, нарекли се ултраси...., бяха на масовка з контра протеста при избора на Гешев. Тогава Степан Хиндилян ги прати и им раздаде джобни. Ха сега Гешев им го вкара четвъртит. Левски във фалит
7
3
 
45
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Нормалните фенове отдавна напуснахме стадиона. Там ходят лумпенизирани безработни младежи, организирани уж на фракции, чакат гладни някой да им подаде по 20 лева, питка и 2 кебапчета и са готови да протестират в защита на Гешев, против 2 ри лифт на Банско и каквото се сетите
6
5
 
59
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
И измислили гръмкото име " Тръст синя България". Те нямат ъкъл да си завържат обувките тръст ми се нарекли. Полицията може да нарита малко лепилари ако надават вой. Левски няма нужда да се финансира от подземни босове и сенчести фигури. Аз съм Левскар, предпочитам клубът да е в аматьорския футбол, пред това да се издържа с крадени пари от ощетени пенсионери или заблудени хора, дали последния си лев да търкат илюзия на картонче.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя отиде при братя Галеви - докато направи милионите от игра на "комар" беше добре, а сега, когато го потърсиха да го арестуват открил, че България не била правова държава !
4
2
 
37
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ НЕ ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА!!!АКО ЖИВЕЕХМЕ В НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОЩЕ СЛЕД ПУБЛИЧНОТО ИЗТОЧВАНЕ И ФАЛИРАНЕ НА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ЗА КУПИЩА ИЗМАМИ И ЛЪЖИ!!!
3
3
 
39
 
! Отговори
С една преди 4 години
Дума,черепа искаше да използва лепиларите като бухалка срещу държавата.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква ще им е съдбата - подобно на колегите си от Тирето ще припознаят някой друг отбор. И държавата ще пие една студена вода за задълженията им. Но така е. Най-голямата мафия е в спорта. То не беше укриване на ДДС, афери със захар, фалиране на цели заводи и какво ли още не