Живот на един треньор - да създаваш първо хора, после футболисти

От школите на "Чикаго Файър" и "Барселона" в САЩ до "Лудогорец"
21 май 2020 13:41, Ния Христова
5

 

1408 гледания   |  Още видео

"Ние се опитваме да създадем първо хора, след това футболисти от тях." Това е веруюто на Димитър Стойков, който е треньор на бъдещите звезди в "Лудогорец". 

Стойков се е учил как да преподава футбол от най-големите школи на "Барселона" в САЩ. Преминал е и през "Чикаго Файър", преди да стигне до "Лудогорец", където иска да остане и предаде това, което е научил. 
 
"Всичко, което ми показаха там ( в школата на "Барселона") за футбола ми отваряше все по-широко очите. Най-много ни учеха за отношението - какви личности създаваме, какво можем да изискваме от децата, те не са професионални футболисти, те са деца, които имат чувства, как с всеки един поотделно да работим", спомня си Димитър.
 
В момента той е наставник на 13-годишните в "Лудогорец", но с усмивка се сеща за срещите си с легендата на българския футбол Христо Стоичков. 
 
Вижте повече във видеото.

5
Още от Футбол
Как се промени светът на футбола заради коронавируса?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 седмица
Живот на един безполезен ***
2
3
 
2
 
! Отговори
Онбонго дава Любов преди 1 седмица
Да,прав е човека.Първо се учат стъпките на кючека,после как се слага гел,после как се бръснеш като неггър на бял кон..,после вървежмите чалготеки.за футбУла ко остане време.Види се човека мисли с главЪта си!
1
1
 
2
 
! Отговори
толуп преди 1 седмица
от *** трандафор не става !