Англия е на финал! "Трите лъва" победиха Дания с 2:1 след продължения

Това ще бъде първи финал за англичаните на европейско първенство
Обновена: 8 юли 2021 00:45 | 8 юли 2021 00:39, Анисия Иванова
168
Англия е на финал! "Трите лъва" победиха Дания с 2:1 след продължения
Снимка: БГНЕС

Англия обърна Дания с 2:1 след продължения и ще играе на финала на Евро 2020 срещу Италия в неделя.  Това ще бъде първи финал за "Трите лъва" на европейско първенство.

Двата отбора започнаха сравнително скучно стадион "Уембли", но после напълно оправдаха очакванията. Преди изтичането на половин час игра Микел Дамсгор откри резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар, като това се оказа и първият допуснат гол за "Трите лъва" на шампионата.

В 39-ата минута обаче капитанът на Дания Симон Кяер беше принуден да си вкара автогол след остро центриране на Букайо Сака, а малко преди това Каспер Шмайхел направи феноменално спасяване срещу Рахим Стърлинг.

Второто полувреме мина почти изцяло под диктовката на англичаните, които накараха Каспер Шмайхел да направи няколко спасявания, но като цяло липсваха чистите голови положения.

Двубоят влезе в продължения и в 104-ата минута Хари Кейн изведе англичаните напред, макар да пропусна от бялата точка. Шмайхел спаси неговия удар в долния десен ъгъл, но стрелецът направи успешна добавка и за първи път в историята класира Англия на финал на европейско първенство. Кейн вече има 10 гола на големи форуми за родината си, изравнявайки се с лидера в исторически план Гари Линекер.

Как премина срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: англияДанияЕвро 2020
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
4
 
! Отговори
Д.А. преди 2 години
Не само Симон Кяер си вкара автогол, но и Англия.Грозно поведение.Освиркване на химна. 2 топки.Лазер. Симулация. Съдията ги подпря. УЕФА и ВАР прецакаха Дания Дано утре Италия така да отупа англичаните, че да забравят футбола и да знаят откъде им е дошло.Господ си знае.Да си ритат на глупавия остров и да не чуя повече за тях.
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагласен мач, спечелен с измама. Срамота! Всичко е политизирано и пълен фалш вече - и Оскарите, и Евровизия, и значителна част от спорта
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичаните всички игри играят . но нито една на световно ниво .
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано Италия да ги спука тия!
138
1
 
8
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Не, хич..ама хич не ги подпираха англичаните! Колко мача изиграха на собствения си терен? Да не би да пътуваха из Европа(та) ??А и набедения за "невероятен" футболист Хари Кейн е същата партенка, като оня - Пипо Индзаги. Все стоящи на гюме и нищоНЕправещи. Освен това е балерина и симулантче - леко да го докосне някой и се строполява, кат убит! Пфф...Смешници!
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха с датчаните това, което направиха с нас по време на САЩ'94 на полуфинала срещу Италия.
136
2
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Англия даде на света футбола, а сега реши да си го.... вземе!Но как...ами като би дуспата на ....авторитета си.....като място, като публика, като съдия, като игра, като ....!Казано е...когато печелиш, не знаеш какво .......губиш!
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е , че съдиите здраво подпряха англичаните с подарената дузпа.А дали владеят нещо - по скоро Индия вече ги владее.
134
2
 
8
 
! Отговори
ФЕН преди 2 години
До Rule, Britannia! BRITANNIA Владееше моретата до 1918 г. СЛЕД това са пудели на USA !!!
133
2
 
10
 
! Отговори
поне 3 преди 2 години
пъти пада за дузпа щтръкналото дупе преди това и накрая му я дадоха. Ами домакини все пак. Инак Англя си мисли че играе като Испания, а всъщност е само Гърция. А най-грозното според мен беше началото къде освиркаха химна на Дания, джентълмените от Албиона. инак си бяха подредили отбора за химна полит коректно - черен, бял, черен , бял, гей... как да е, със сигурност малко неутрални ще подкрепят Англя на финала.
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скучен мач.
131
2
 
9
 
! Отговори
Писано е преди 2 години
Който с хитрост се подвизава, не се увенчава. Победа на всяка цена е и поражение.
130
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дания беше адски слаба. Нямаха идея, какво правят. Накрая рухнаха и физически. Нямаха сили да вървят даже. Такъв отбор незаслужава да е на финал. Дузпата дали е има или не си има сидийй. Виждал съм много по скандални дузпки. Истината е че там където има контакт с крака на стерлинг камерите не показват добре. Само съдията може да е видял контакта на живот. Камерите изкривяват доста реалността. Така че аз лично се доверявям на съдията, който свири без грешки .
129
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бях за Англия, но си играха по-добре от датчаните.. червените се измориха повече към края
128
4
 
18
 
! Отговори
Двата лъва преди 2 години
Kaкви са тия джендърски дузпи бе. Оня лети в аут, няма прозорец към вратата, а тоя му направи ветър и нашият легна с дедли физиономия. Не се свири такова в продължения на полуфинал...
127
4
 
10
 
! Отговори
Cesko преди 2 години
До Forca PortugalКъде забрави Патрик Шик. Чехът има 5 гола колкото Роналдо! Ако Хари Кейн не се развилнее срещу Италия тези двамата ще бъдат голмайсторитe на първенствоно. В неделя всички сме за бяла европейска Италия.
126
2
 
18
 
! Отговори
Август Импер преди 2 години
До АнглофилСмешник, Англия-Германия 1:0 1966г с измислена дузпа като снощната.Срам и позор. Видя се на 3 повторения Датчанина не му докосва крака и Стърлинг направи кълбо??Ужъс и ВАР какво гледат? Съдията защо не гледа лично монитора? Всички видяха срамът за Англия! Дания им скри топката поне 60м. и бяхя класи над тях!
125
14
 
2
 
! Отговори
Rule, Britannia! преди 2 години
Британия владее моретата, британците никога няма да бъдат pоби!
124
12
 
5
 
! Отговори
Англофил преди 2 години
Две световни войни и едно световно по футбол през 1966г. Англия - Германия 3:0. Свикнаха ли германофилите питам? Малка и очyкaна от съдбата Германия отново на колене пред Гордия Албион! Европейското си идва у дома!
123
3
 
22
 
! Отговори
Войко преди 2 години
В Неделя Скуадрата ще разпори неприятните ингилизи!