Васко Кръпката: Държавата е най-лошият стопанин

Рокаджията пред Dnes.bg за мутрите, чалгата и управниците у нас
Обновена: 13 май 2013 11:58 | 10 май 2013 18:13, Петя Славова
291
Васко Кръпката: Държавата е най-лошият стопанин
Васко Кръпката по време на премиерата на "Джулай". Снимка: Булфото

 "Няма връщане назад" - това е новото парче на Васко Кръпката, което може често да чуем във филма на Кирил Станков "Джулай". Вижте какво сподели рокаджията пред Dnes.bg за филма, музиката и нещата от живота.

Преди време хората празнуваха Джулай с  вашата музика. Как се включихте във филма на Кирил Станков?

Няма нищо случайно в тази случка. С режисьора сме приятели. Трогна ме сценарият. Вдъхнових се от него. Кирил пък се вдъхнови от музиката ми. Във филма има пет стари и пет нови песни, които са специално за „Джулай“.

Как се промени този празник у нас през годините?

Промени се за хубаво. Стана по-известен, повече хора го обичат. Миналата година на бургаския плаж беше пълно с неочаквано много млади хора, които никога не са чували за Боб Дилън. Не знаеха какво означава хипарският знак. Това го разглеждам от хубавата му страна. Разбира се, че има много фирми и хора, които искат да изкарат някой лев от това, но няма лошо. Нека печелят с Джулай, с рокендрол, с красиви неща. Не ми хареса идеята да се официализира този празник. Докато все още е неофициален, ще му се радвам. Ето че тази година ще свирим в Тутракан, на Дунава. Има хора, които правят Джулай на Седемте рилски езера. Има едно село Елещница, между Рила и Пирин, където също празнуват този празник до един басейн. Важното е да има малко рокендрол в кръвта и такава култура. Но всъщност този филм всъщност не е за Джулая. Като зрител и почитател на киното смятам, че „Джулай“ е за това откъде тръгнахме и докъде стигнахме. Тръгнахме от дивите места и стигнахме до луксозните хотели на морето. Това е пътят на България, който не ми харесва изцяло, разбира се. Позитивно съм настроен към положителните неща, които се случиха през това време. Естествено, не такова е отношението ми към мутрите и чалгата.

Като че ли и този филм не се спаси от мутрите. Защо постоянно ни ги натякват в киното?

И на мен ми идват малко в повече и това всъщност е и единствената ми критика към този филм. Чак пък толкова да им обръщаме внимание. Има разни сериали по телевизията, които не гледам, тъй като постоянно ми набиват подобни лица. Издигнаха ги в култ. В „Джулай“ тези персонажи са пародирани. Надявам се това да е постигнато.

Героите всъщност тръгнаха от големия град да търсят себе си и своето изгубено свое поколение.

Всеки има своя Джулай и на всеки му писва и тръгва нанякъде. В търсенето на себе си няма как да не се натъкнеш и на тази действителност, която продължава все още да бъде мутренска в държавата ни. Хубавото е, че ние сме от другата страна. Щастлив съм, че 23 години вече се чувствам от другата страна. Музиката ми помага, рокендролът, блусът и оценявам, че този филм има много музика и героините често си пускат песните ми в тяхното бусче. Това е и изходът, който предлагам там.

Преди време излизахте по площадите в едни други протести. Вашата музика ни водеше. Сега като че ли не ви чухме.

Последните протести, на които звучеше моя музика, бяха при стачкуването на учителите по времето на управлението на Станишев. Никой не ги подкрепи. Аз бях там с китарата ми. След това ме повикаха студентите в „България не е Биг Брадър“ - срещу подслушването на телефони – пак по време на същото управление. Сега отидох на протестите и видях, че това са събирания от другата страна. Когато протестирахме ние, имаше едни други митинги, които искаха Русия, властта на народа. Не съм съгласен. Смятам, че държавата е най-лошият стопанин. Достатъчно България се е напатила от народната власт и смятам, че виновниците за скъпите сметки, за ниската пенсия на майка ми, са именно тези представители на т.нар. Народна власт. А и днешните управници, които си подадоха оставка, не са властта на интелигентните хора. Това е властта на народа. Да си го кажем в прав текст, Борисов е един истински народен герой. Не, благодаря! Искам малко повече интелигентност и в политиката, и в протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
6
 
! Отговори
fynta преди 10 години
А пък между Кръпката и В.Маринов разликата е колкото от земята до небето!Познавам по случайност и двамата!Но се чудя друго...кой ви насъска вас срещу Васко???
138
2
 
11
 
! Отговори
fynta преди 10 години
До АнонименЕ,по-тъпо нещо от това не бях чувала!Кръпката разчистил пътя на чалгата!!!Да не би и той да я е измислил?Пътя на чалгата проправи нищожеството сл.трифонов!!!
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kajimu TAP ROKER I POVE4E NEGO OBIIJDAI
136
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива като този дадоха началото на упадъка на българската музика и разчистиха пътя на чалгата.
135
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кръпката и Веселин Маринов са ми еднакво неприятни - и двамата са некадърни музиканти, които използват политиката за повече известност.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 142-много точно-браво!
133
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя мазник докога ще го държат в новините с безмислиците,които плещи!
132
7
 
5
 
! Отговори
не син преди 10 години
Всеки *** като този "Кръпката" взе да дава акъл,а самия той го е докарал до ...кръпки !
131
5
 
12
 
! Отговори
Бизнес Бос преди 10 години
Това за държавата и стопанина е измислица на тия които разграбиха България!Просто в света държавата създава икономиката на страната , приватизира я и продължава да създава !В България държавата само унищожава икономиката и затова на определени политици /предимно десни и либерали/ им се плаща - да отварят пазарни ниши на чужди фирми !Жалкото е че темата се подклажда от пишман певци ,културни дейци, *** и всякаква недоучена в тая област ***!
130
3
 
3
 
! Отговори
fynta преди 10 години
До АнонименПомияр си ти,анонимен!И не си само ти.Като гледам доста сте се събрали ...
129
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 89, когато имаше железен контрол, си беше добър собственик. После искащите да крадат за сметка на народа наложиха мита, че държавата е лош собственик. В Китай гледам още не се оплакват от това, че основополагащите структури на иконмиката са държавни.
128
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Когато дойде чешката държавна фирма ЧЕЗ или австрийската общинска фирма EVN и "приватизираха" ЕРП-тата и уличните кучета разбраха истината. Днес нашите ЕРП-та са ДЪРЖАВНА собственост, но не на нашата държава, от тях печелят чужди държави.И днес такива простаци като този кръпката, продължават да тровят обществото. А населението намалява ли, намалява. Тези като този подуенски *** с техните мантри са УБИЙЦИТЕ на нашия народ.
127
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от такива *** станахме държавата на кръпките
126
3
 
9
 
! Отговори
Истината преди 10 години
А най-голямата лъжа на тези като Васко Трътката е, че хипарската музика и хипи-движението ни го пробутват за някаква анти-комунистическа вълна.Хипи движението е наречено от ЦРУ "Новата левица". И сега могат да се видят документални кадри как американската полиция ги пребива, конни полицаи ги тъпчат по време на антивоенните демонстрации и т.н. Ние на очите си ли да вярваме или на пияндурите като Васко Трътката?
125
1
 
8
 
! Отговори
до 142 преди 10 години
Не слагай каруцата пред коня!!! Първо ни сринаха икономиката, от там културата, накрая ни опростачиха! Връзката е пряка и директна! Народа се изнася заради немотията, тя поражда и вторичното подивяване.
124
5
 
14
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Седерастията разсипа индустрията на България, разсипа селското стопанство и хората избягаха навън да търсят препитание, защото в България се оказа, че работа няма. Работа няма защото разрушиха заводите, които даваха тези работни места. Днес внасяме всичко онова, което сами си произвеждахме. Внасяме включително магданоза от Египет.*** нанесоха толкова силен удар на България, че населението намаля с 2 МИЛИОНА души за 23 години. Такава касапница не е била и в годините на турското робство.
123
6
 
15
 
! Отговори
Истината преди 10 години
На редакторчето не му харесаха истините, които написах за *** като Васко Трътката и ми изтри постинга."Държавата е лош стопанин" е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА,, която ***, като Васко Трътката и другите *** ни пробутаха. Това беше лозунгът който "узакони" разсипването на България като индустриална държава. Нито Чехия, нито Унгария, нито Полша, нито Русия, нито дори Румъния, никой не си разби индустрията строена по времето на комунизма. Затова ние сме бедни като мишки а те са добре.
122
0
 
3
 
! Отговори
Bob преди 10 години
142 много си прав.
121
3
 
13
 
! Отговори
до 138 преди 10 години
В голяма грешка си - не демокрацията, ами простаците, селянчетата, бабаитите, мутрите, ***, ***, връзкарите и мишките, които искат всичко да става лесно, наготово, с връзки и без много труд. Същите тия *** гонят с поведението си, с налагането на своя начин на живот всеки ден кадърните хора от България. Отдавна хората не емигрират от България по икономически причини - те имигрират заради тези скотове, които дори не знаят защо са на този свят и не знаят какво е да живееш нормално.
120
5
 
8
 
! Отговори
Bob преди 10 години
Васко Механата му е първия прякор, от който много се срамува.