От стрес не се дебелеело

Стресът играе малка роля за напълняването
Обновена: 1 ное 2010 21:59 | 1 ное 2010 21:58,
5
От стрес не се дебелеело
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стресът обикновено води след себе си понижена физическа активност и повишен апетит за шоколад. Данните от преглед на 36 публикувани изследвания обаче сочат, че той не е главният виновник за натрупването на тегло, предаде Ройтерс.

Широко разпространено е схващането, че стресът е причина за напълняване, тъй като кара хората да посягат към нездравословна храна или да избягват упражненията. Резултатите от направения от специалисти от Университетския колеж в Лондон преглед обаче показват, че в повечето случаи стресът оказва само малък дългосрочен ефект.

Авторите на анализа са установили, че 69 процента от тези изследвания не разкриват зависимост между нивата на стрес и последвалото напълняването. Като цяло изследователите са открили "скромна" връзка между стреса и натрупването на килограми.

Едва 25 процента от проучванията свързват повишения стрес с наддаването на тегло. Останалите 6 процента от изследванията показват, че с времето повишеният стрес води до загуба на тегло.

"Преди да направим прегледа, допускахме, че ще открием сериозна зависимост между стреса и затлъстяването, тъй като това е широко разпространеното схващане. Когато анализирахме внимателно тези изследвания, установихме, че ефектът от стреса върху напълняването е изненадващо малък", казва Джейн Уордл от изследователския екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: напълняване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
32
 
! Отговори
Никой преди 13 години
Айде бе вие ще ми кажете, че не се дебелее, аз нали за това бях 132 килограма. От стреса е, накрая заболявания на червата и после диети. Не слушайте, дебелее се и други неща стават от стрес.
4
0
 
35
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Със стрес или без стрес,хапваме ли си порядъчно ,ще надебелеем.
3
0
 
34
 
! Отговори
...... преди 13 години
Когато се стресирам, защо отварям хладилника?Когато съм изключително стресирам, защо спирам да се храня с дни?
2
0
 
36
 
! Отговори
изследованел преди 13 години
Дебелее се от ***,вижте американците накво заприличаха
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А стига бе! Да не би се окаже накрая че се надебелява от ядене?