Няма заразен с диоксин фураж у нас

Нямало и търговия с България на замърсени продукти
6 яну 2011 14:47,
5
Няма заразен с диоксин фураж у нас
Снимка: Булфото

Няма търговия с България на замърсени с диоксин продукти и суровини според германските ветеринарни власти.

Информацията бе получена вчера чрез системата за бързо оповестяване RASFF на Европейския съюз, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба.

Към момента няма информация в страната да е влизал и фураж от Холандия, за който се счита, че е първоизточникът на замърсяването.

Според експерти от Асоциацията на птицевъдите в българските птицевъдни ферми се използва фураж, в който се влага само нерафинирано слънчогледово масло, т.е. при обработката му технологично няма как в него да попаднат диоксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: фураждиоксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
съвайвар преди 13 години
Прав си скоро в един областен град в РИОС беше назначен племенника на ръководител от ГЕРБ без 1 год стаж и без магистратура ,като младши експерт,а имаше още 19 кандидата всичките с магистратура !!!
4
0
 
1
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Питам се колко лаборатории и колко специалисти в БГ могат да откриват диоксин в храните,след като в повечето областни градове нямя условия(апаратура,специялисти-в риос са на по 320 лв заплата) дори за подробен анализ на водата?Просто от горе герберчето казва няма нищо и тлкоз.
3
0
 
0
 
! Отговори
jovanov преди 13 години
Ако държите на здравето си, след това погледнете в естествени лечебни рецепти na jovanov.net koитo мога да ви променат живота си.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво е диоксина дето се вика?
1
0
 
3
 
! Отговори
невярващ преди 13 години
Щом така говорят значи ИМА!!!