Мрънкането е вродено при всички жени!

Изводите на учените обясняват "шоколадовата зависимост"
Обновена: 17 юни 2011 15:11 | 16 юни 2011 07:04,
122
Мрънкането е вродено при всички жени!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Мрънкането е вродено при всички жени!" Това не е жалба на шовиниста мачо или недоволния съпруг, който е понесъл словесната буря, след като е забравил да изхвърли боклука.

Учените от шведския медицински институт са си направили труда да проучат и докажат нещата научно, съобщи "Дейли мейл".

Те установили, че женският мозък наистина е склонен към повишена тревожност, депресия и смяна на настроенията. При това тези особености се влияят силно, ако жената е на нискокалорийна диета с увеличен прием на белтъчини.

Известно е, че жените страдат по-често от депресия в сравнение с мъжете. Всяка четвърта жена преминава курса на лечение в даден етап от живота си, докато при мъжете – едва всеки десети.

По време на проучването учените установили две ключови различия в преработването на серототина – хормона на щастието, от мъжкия и женския мозък. При наличието на високо ниво на серотонин човек усеща удовлетворение, сънят му е по-добър и по-рядко огладнява. Ниското ниво на този хормон предизвиква депресията. Действието на повечето антидепресанти е насочено именно към повишаването на серотонина в организма.

Освен това жените преживяват повече стресови и психологични травми (раждане, отглеждане на деца) и с времето мозъкът губи способността да регулира настроението и половото влечение, обясняват експертите от калифорнийския университет.

Те съветват жените, склонни към раздразнителност, да потърсят помощ при специалист или да променят начина си на живот.

Изводите на учените може би са обяснението на „шоколадовата зависимост” при жените, която в много случаи се явява сигурно лекарство срещу лошото настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: депресияженисеротонин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
19
 
! Отговори
wolf преди 12 години
Дудняне,мрънкане,болки в главата и т.н. си е вродено при жените,то си е доказано.
11
3
 
14
 
! Отговори
мим преди 12 години
11-много точно го каза,съгласна съм със теб.
10
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде без такива определения, мола ви са. Жени , мъже всеки със особенностите си. Нито ние можем без вас, нито вие без нас.А статията е фарс, езиците да си чешем.
9
1
 
5
 
! Отговори
jenen cigaanin: преди 12 години
imalo oshte kakvo glava da paati :(
8
5
 
5
 
! Отговори
Bo преди 12 години
какво значи мрънкане? оплакване може би? или тихо говорене?повишената тревожност е също тъй-лоша като безгрижието когато не трябва.Всъщност ние сме живите свидетели на страна в която цари безгрижие.България-харесва ли ви.Никой не го е** за нищо никой не "мрънка" квото и да значи това и какво?Дали сме по добре от места където хората са загрижени,"мрънкат" и се тревожат?Едва ли.
7
9
 
82
 
! Отговори
МЪЖ преди 12 години
ЖЕНИТЕ КАКВИТО И ДА СА ТРЯБВА ДА БУДЯТ УВАЖЕНИЕ ДОРИ , САМО ЗА ТОВА,ЧЕ СА НИ РОДИЛИ АКО Я НЯМА МОЙТА В КЪЩИ КОЙ ЩЕ МИ СЕ СКАРА!!!!ЖЕНИ!!! ОБИЧАМ ВИ!!!!
6
12
 
27
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Мисля,че написаното в статията е валидно и за двата пола.
5
18
 
10
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
"наистина е склонен към повишена тревожност, депресия и смяна на настроенията."Абе това не ви ли прилича на мозъка на ГЕРБ? Не знам ама на мен много ми прилича на партията ГЕРБ, достатъчно е да погледнете назад във времето, ще дигаме пенсиите, няма да ги дигаме, ще дигаме само вдовишките.Явно от ГЕРБ са в депресивно състояние съчетано с буен нарцисизъм!
4
7
 
44
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Голям х*й - весела къща :)
3
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе в последните 5 години за мозъка и съзнанието са открити повече неща отколкото за всички времена преди това, ама важното е тук да ни светнете с поредните псевдонаучни идиотизми. Мъжете щото хич не мрънкат и не клюкарят, нали.
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, с тях и без тях, все зле :)))))
1
47
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До една са *** ***.