Хомеопатията лекува и зависимости

Kalium phosphoricum укрепва нервната система
Обновена: 14 окт 2011 14:38 | 14 окт 2011 14:38,
6
Хомеопатията лекува и зависимости
Снимка: Dreamstime

Пристрастяването би могло да се опише като непреодолима „жажда“ или зависимост от дадено вещество – обикновено алкохол, никотин или наркотици. Хората, които са зависими от химически субстанции, задължително трябва да бъдат лекувани от специалист.

Съществуват обаче и алтернативни средства, които да се борят с различните зависимости. Такива са хомеопатичните методи, както и тези на природолечението. Хомеопатичното лечение е конституционно, т.е. определя се конституцията на пациента чрез разговор-интервю, който обикновено продължава около час и половина. Това означава, че лекарството се подбира според умственото, емоционалното и физическо състояние, което е индивидуално за всеки пациент.

Хомеопатичното лечение при зависимите пациенти би могло да включва Nux vomica, който е в помощ на организма да се откаже от цигарите. Kalium phosphoricum укрепва нервната система и по този начин също помага на пристрастените да се откажат от зависимостта.

Arsenicum е друг медикамент, който обикновено се прилага при зависими, изпаднали в състояние на депресия, дезориентирани са или замаяни.

Природолечението също има своята роля в борбата с пристрастяването. Смята се, че овесът има успокояващ ефект и помага да се подсили волята на човека – най-съществената предпоставка за успешно лечение.

Валерианът спомага за успокояване на нервната система и намалява симптомите на абстиненция. Всички познати билки, които успокоят нервната система и освобождават напрежението са препоръчителни при хората, които страдат от зависимости. Доказано е, че пристрастяването може да бъде провокирано от ниските нива на глутамат в мозъка.

Вижте още здравни новини
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: хомеопатия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Моралист преди 12 години
Що за глупост. Дневник моля подбирайте си статиите. Когато хомеопатията стане официално призната тогава пишете какво лекува и какво не. Сега е все едно пишете за врачки. Имайте стандарти.
5
5
 
1
 
! Отговори
не вярвайте ! преди 12 години
Хомеопатия - аз щях да се спомина, така бях зле, дадох на котката ми, че беше болна - умря животинчето, не мога да го прежаля, за да се уверя, че хомеопатското лекарство е причината , купих опитна мишка - УМРЯ само за 5 дни !!!И как да я спра тази хомео-*** дето ни умори да не практикува, че доста народ погуби ???Имала диплом....МОШЕНИЦИ !
4
2
 
1
 
! Отговори
UFO преди 12 години
Хомеопатия...Въпреки лечението, болният оздравя
3
2
 
3
 
! Отговори
Хомеопатията преди 12 години
лекува всичко . Някои , дори оживяват .
2
2
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Аз пък искам лекарство което лекува зависимост от хомеопатията.
1
3
 
2
 
! Отговори
ВиК преди 12 години
Не хомеопатията, а плацебо ефекта от нея.