Полет между дърветата

Японец създаде висяща горска пътека
15 окт 2011 15:15,
13

Изображение: Tetsuo Kondo Architects

 

 

Японецът Тецуо Кондо построи извит мост сред дърветата в гора в Естония. Архитектът нарекъл творението си „горска пътека“ и твърди, че тя ще помогне на хората да погледнат по нов начин на природата.

95-метровият мост сякаш „плува“ сред дърветата. „Ние се приближаваме към клоните и листата“, обяснява авторът.

Подобна конструкция Кондо представи миналата година. Инсталацията му Cloudscapes бе създадена в закрито помещение, тъй като архитектът реши да си „поиграе“ с климата.

Той запълни пространството с три слоя въздух на различните нива на моста. Изкачвайки го, хората сякаш пътешестваха из облаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: горамостпътека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Много ми харесва, особено тази с празличните слоеве въздух!НОВАТОРСТВО И ВЪОБРАЖЕНИЕ!!!БРАВО!!!
10
0
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Естония се слави като една от най-чистите държави / и не само/. Поредното чудо не само че е красиво и интересно, но и показва извисеното мислене на естонците. Със здраве да си го ползват и да се наслаждават! Който си го може - си го може! Ние се занимаваме с други *страсти*.
9
1
 
10
 
! Отговори
Мисакачи Накура преди 12 години
очень хорошо делал жьолтой человеГЪ ...хай,уакаримас!!!матанеееее.....
8
14
 
7
 
! Отговори
Камо Соке преди 12 години
Тоя е отишъл в Естония, щото иначе японците ще го вкарат за лечение. Май се е завивал с мокри вестници човека...
7
0
 
22
 
! Отговори
Ime преди 12 години
До 5- чак пък да ги задушава, хайде сега да не се изхвърляме. Говориш абсолютни глупости и сам го знаеш. Да не говорим, че дървото или ще скъса само обръчите или просто ще израстне около тях, като "виден природолюбител" би трябвало сам да го знаеш.Аман от хейтъри.Само се чудя, все пак е в Естония, дали ще понесе мотчето зимният сняг, че той си тежи.Но пък и то изглежа само временна конструкция, като че ли.
6
0
 
34
 
! Отговори
MIRA преди 12 години
TAKA MI SE ISKA DA SE PORAZHODQ PO TAZI PWTEKA....
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само дето не ме кефи, че в България понятието природолюбител / природозцащитник върви ръка за ръка с понятието тревоман / наркоман (ако е открил вече чудото на синтетиката). И мен ме кефи супер много да отида на палатка и да се събуждам на плажа, и не мога да отрека, че и аз съм пробвала много от тези ***, но не е в това цаката да си щастлив !!! Това е един много лесен начин за бягство и за оправдания ...
4
36
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
За съжаление не е възможно това. Ние сме българи все пак..Само минаване през газова камера може да спаси България.Та конкретно на темата, като виден българин природолюбител немога да не го оплюя тоя, жълт мамун. Тая пътека вързана за дърветата... как да кажа....задушава ги... ще изсъхнат.... Има доста по лесен вариант да полетиш сред дърветата/облаците/на комшията прането на терасата...Казва се МАРИХУАНА!!!! LEGALISE
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех и ние ако можехме да се занимаваме с правенето на такива хубави неща, вместо да плюем само по всичко и да обсъждаме другите .... ама едва ли ще е скоро, за това и държавата е на такова положение ... Пийте си ракийцата, пцувайате пред телевизорО и пишете жалки коментарчета в Днес.бг и ще просперираме със сигурност ! НАЗДРАВЕ !!!
2
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo interesna ideia. neka i se zaradvame i ne pi6eme gluposti. dali e vazmozno?
1
40
 
11
 
! Отговори
QNKO SAKIZOV преди 12 години
TE MOMITE KAT SE KA4AT NA MOQ TAKA SE 4UVSTVAT