Наказват болници за смъртта на 19-годишна родилка

"Шейново" и "Пирогов" са санкционирани. МЗ не казва с какво
Обновена: 11 ное 2011 15:16 | 11 ное 2011 15:16,
100
Наказват болници за смъртта на 19-годишна родилка
Снимка: архив Булфото

АГ болцина "Шейново" и "Пирогов" ще бъдат санкционирани заради смъртта на 19-годишната родилка Деяна.

Това съобщиха от здравното министерство след извършена проверка по случая от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Проверката е била назначена на 13 октомври и е обхванала четири болници, в които младата жена е била лекувана – "Шейново", Инфекциозна, "Пирогов" и "Александровска".

Още по темата

Според доклада на "Медицински одит" има пропуски в извършеното лечение на младата жена.

От болница "Шейново" пациентката е била изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са ѝ направени всички нужни изследвания.

В "Пирогов" пък на родилката не била извършена спешна операция (лапаротомия), каквато е налагало състоянието ѝ – тежък патологичен процес в коремната кухина.

За тези пропуски двете лечебни заведения ще бъдат санкционирани според Закона за здравето, допълват от министерството, но не уточняват какво е наказанието.

Dnes.bg припомня, че 19-годишната Деяна роди здраво бебе, но почина, след като в продължение на 42 дни бе разкарвана от едно лечебно заведение в друго без ясна диагноза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
EC преди 12 години
В Европа за такова раждане се съди боницата, а болницата съди екипа на база събраните доказателства които да издържат в съд Но ниската хигиена и доходи водят до висока смъртност при родилките за сега. Следователно здравната вноска към НЗОК трябва да се увеличи, също и бюджета отпускан за болниците от държавата и лицата. Който не може да смята си прави допълнителен здравен пакет за здравна помощ срещу заплащане, защото в парламента не могат да гласуват диференцирана здр. вноска годишна в/у дохода
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S takiva negramotni i nechovechni lekari shte sme po dobre pri "xodjata"A za teq prestupnici deto sa na svoboda- Zakonite sa ni takiva, zdraveopazvaneto ni e takova abe vsichkata ni rabota e takava-PULNA NULA!!!!
98
2
 
3
 
! Отговори
ива преди 12 години
С една дума - никъде не ти обръщат внимание. Немарливост! Младите - те са млади, нищо им няма, здрави са, едва ли са болни. Старите - те са стари, нелечимо болини са вече и не могат да ги лекуват.
97
6
 
3
 
! Отговори
Lekar преди 12 години
Защо искате да наказват лекари-то тези убили родителите си или згазили пияни както Максим Стависки са на свобода. Ами ако всички лекари жлязат в затвора- кой ще ви лекува-ходжата ли?
96
3
 
2
 
! Отговори
steli преди 12 години
Samo edno znam, vsi4ko se vru6ta dvoino i troino na taq zemq. Az sum mlad 4ovek i imam malko detence, i v momenta s supryga si obmislqme koga da napusnim taq smotana durjava. Okolo na6ite poznati sigyrno za dve godini zaminaha okolo 30-40 4oveka v drugi durjavi i kazvat 4e ve4e tyk nqma da se priberat. Nqma jivot za mladite v BULGARIQ.Nikude po sveta go nqma tova ne6to, za6to da sedim tyk, da gledame vseki den lekarski gre6ki, da rabotim za sme6ni pari, da ama ne, da si gledat rabotata!!!
95
2
 
11
 
! Отговори
Борислава преди 12 години
Всички виновни лекари да бъдат обявени публично и по именно,за да се знаят!Да им се отнемат лекарските права до живот!Да нямат право на работа в здравно заведение и всеки път когато почукат за помощ пред лекарски кабинет да плащат сумата ,която са искали за избор на екип! НО най-важното е да видим лекари ОСЪДЕНИ и излежаващи присъдата си за грешките ,които са направи от лакомия за пари!
94
4
 
9
 
! Отговори
Цонка преди 12 години
Не разбирам...да кажем, че докторите нямат пари, та да искат - имат.Явно алчността е безпределна и не може да я спре дори цената на човешкия живот.Това е равносилно на убийство...защо тези хора са още на свобода?
93
4
 
15
 
! Отговори
беден пациент преди 12 години
Ние пациентите настояваме най-накрая да се цитират конкретни имена, и да има съд и затвор за тия лекари в кавички.Стига с тия одити-лекарски!Стига с това замазване очите на обикновения българин....стига,стига!!!!!До гуша ни дойде от всичко!!!!До кога ще умират децатолкова нелепо???????????И защо ...защото бедното дете не е платило на тия алчни и в същото време некадърни обирджии!!!!!искаме конкретни и адекватни мерки от страна на правосъдието!!!!!!
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са нормалните хора в тая държава - те са натирени в ъгъла и са превърнати в жертва на нахалните, наглите безскрупулни лъжци и крадци, които мачкат обикновения българин и безчинстват и опустошават България вече 22 г. НЕ на корупцията!НЕ на партиите!НЕ на мафията и олигарсите!НЕ на продажните политици-родоотстъпници и предатели!НЕ на алчните и деградирали морални *** които безчинстват в политическия живот и съсипват България!Какво ни става на всички? Кога ще се събудим от кошмара?!?
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вина за тотално сбърканата ни здравна система имат много хора, най-вече взимащите управленски решения, гласуващите бюджета, лекарите, които са некомпетентни и ламтят за пари и обществото като цяло, което допуска целия този кошмар да бъде част от живота ни. Основната причина се носи от корумпираните дупетати, от алчните крадливи и лъжливи фигури и архитекти на прехода, които го замислиха и реализираха по такъв нахален, безскрупулно жесток и мъчително дълъг сценарий. Всички сме набутани в кошмар!
90
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тези касапи не се наядаха на пари всичко е за пари -дано се наядът с *** и да кандисат.Слушах майката по телевизията и и се видя много грозно-да гледаш как ти отива детето и неможеш да му помогнеш -заради алчни докторя.Почивай в мир хубаво младо дете.
89
2
 
35
 
! Отговори
Инна преди 12 години
В Шейново са виновни ,че са я изписали без да ревизират операцията.В Пирогов още повече защото при ОЧЕВАДНИ симтоми за перитонит не са я отворили.Инфекциозна са направили всичко възможно , но просто не е била за тях.Перитонит не се лекува в инфекциозна болница!Аз искам имена на наказани "лекари"Този който е казал на майката "ми умират хора, това е болница не е дискотека" в Пирогов
88
4
 
5
 
! Отговори
.... преди 12 години
И какво от това....???..Ще върнат ли майката???..Ще премахнат ли сълзите и болката от лицето и душата на майката???
87
4
 
5
 
! Отговори
келеша преди 12 години
до простия емигрант,който няма осигуровки-ми плащаш си на частно,ясно??аман от такива *** като тебе, избягал в испания ли къде каза и вече много знае и акъл дава.. безплатно ли да те лекуват бе ***?? мразя белите престилки, може да са виновни за всичко друго,но не и за това..клипчето с предаването го има във вбокса качено,ей преди малко го изгледах,язък за хубавото момиче!наистина в болниците е анархия и безпорядък до безкрай!! *** нямат страх! и аз мисля,че требе се режат уши вече
86
2
 
14
 
! Отговори
stefanova преди 12 години
Gledah predavaneto "Gore6to" za tazi mlada jena i plakah prez cialoto vreme1Nazovete poimenno vinovnicite a ne ob6to nakazanie a vsa6nost ob6ta bezotgovornost! Bog da prosti tazi krasiva mlada jena jertva na bularskata "medicina" !
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, хубаво, че го казва лекар. Как е възможно, как е възможно да не предположиш най- вероятното, най-близкото до ума и да тръгнеш от девет кладенеца вода да носиш? Невероятно безхаберие! И какво сега - ще глобят болницата. Дреме им на жилетката. От следващите пациенти ще си го избият.
84
2
 
33
 
! Отговори
д-р Радилов преди 12 години
виновни са лекарите от Шейново и то тези които са я оперирали непрофесионално е да изпишеш оперирана с клинична картина на начален сепсис ФЕБРИЛИТЕТ БОЛКИ НИСКО В КОРЕМА повръщане с диагноза летен грип Виновни са и лекарите от Пирогов които не са реоперирали час по-скороНе ми се ще да навляза професионално в темата защото тук има каскада от грешки Да видя сега как ще реагира министърът още по-вече като гинеколог
83
3
 
11
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
Докторе, Абе вие в бакалници ли работите, или къде?Все едно никого не лекуват тия специализанти. Ти все едно не си бил такъв.Нима специализантите нямат ментори, които да им дишат във врата докато лекуват и режат.Да ви имам и организацията и правилата на работа, щом има разлика като м/у живота и смъртта в зависимост от това дали те реже специализант или оял се доктор без морал.Все си мисля че изкуствено дори поддържате тази разлика м/у работата на специализанти и "светила" в медицината.
82
2
 
5
 
! Отговори
lolibo преди 12 години
Az sao da doylnq, che minalata sedmica v Goreshto - maikata i babata razkazaha za tazi TRAGEDIA, moeto semeistvo plakahme vsi4ki, takyv koshmar ne sym mislela 4e moga da synuvam, a kamo li da e istina. Tova sa ubiici, a ne lekari. Shto e tova izbor na ekip, sled kato po zakon rajdaneto e cqlata grija za bremennite sa napylno bezlatni.Kak za 40 dena ne razbraha kakvo mu ima na momi4eto, sramota ot myrzel i al4nost. nestiga 4e bulgarite sme na iz4ezvane,a ti q doktori gledat da ni doumorqt.
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме им!След някой друг ден пак ще извият че искат подобро заплащане.