Сок от ехинацея предпазва от грип и настинки

Подсилва имунната система
23 яну 2012 16:56,
5
Сок от ехинацея предпазва от грип и настинки
източник: Reuters
Ехинацеята потиска развитието на над 200 вида вируси, показват изследвания.
 
Лечебните сили на ехинацеята са познати и използвани още от индианските племена. Те са я приемали като ефективно средство при треска и висока температура, възпаления на носа, гърлото и ушите, за почистване и лечение на рани и изгаряния, дори като противоотрова при ухапвания от змии. 
 
Днес се използва най-вече като естествено средство, облекчаващо симптомите на настинка и грип.
 
В цветовете, стъблата и корените на всички растения от род ехинацея са открити някои характерни химични вещества като ехинацен, ехинолон, ехинакозид, ехинацин B, ехинацеин. 
 
Екстрактът от ехинацея въздейства върху активността на продукцията на имунни Т-клетки и активизира фагоцитозата при лимфоцитите.
 
Био сокът от пресни цветове на ехинацея се приготвя в сертифицирани био ферми. 
 
Напитката се препоръчва за подпомагане на организма при срив на имунната система. Смята се, че в студеното полугодие подсилва устойчивостта на организма към бактерии и инфекции и предпазва от грип и вирусни заболявания. 
 
Специалистите препоръчват и превантивен прием на био напитката, преди началото на грипни епидемии.
 
Сокът от ехинацея е полезен и при бактериални инфекции, особено на дихателните пътища - бронхити, пневмонии. Помага и при заболявания на пикочо-половата система, артрит, ревматизъм, простатит, аденом, възпалителни процеси на женските полови органи. 
 
Според някои изследвания сокът от ехинацея помага и за предотвратяване развитието на туморни образувания.
 

Още любопитни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: грипнастинкаехинацея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И от къде да я намеря тази ехидна нация да го еа
2
0
 
7
 
! Отговори
Дядо преди 12 години
Доскоро през всеки грипен сезон вирусите ме събаряха.Преди три години си посадих ехинацея в градинката.От цветовете,стръковете и листата си правя всяка година извлек - просто ги наситнявам и в стъклен съд ги заливам с моята най-силна домашна ракия.От октомври нататък вечер си слагам първо 15-20 грама от настойката и после си допълвам ракийка.Няма грип!Ха наздраве!Като си правя чай и в него слагам по 1 чаена лъжичка от настойката.Да ме извиняват производителите на лекарства с ехинацея...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ида ли да снимам ехинацеята в градината поне да сложите подходяща снимка. Тази на снимката, като я гледам, струва ми се пие горчиво кафе с лимон.