9 вида морски дарове за здраво сърце

Богати са на хранителни свойства и намаляват наполовина риска от сърдечен удар
25 юли 2012 12:42,
2
9 вида морски дарове за здраво сърце
Снимка: Reuters

Ако включим порция морски дарове в седмичното си меню, можем да намалим наполовина риска от получаване на инфаркт, казват експерти.

Скариди, раци, калмари и октоподи са също толкова богати на витамини, минерали и рибено масло, колкото риби, като сьомга или риба треска.
 
Съдържат и омега-3 мастни киселини, които са известни с ползите си за здравето на сърцето.
 
Препоръчителна е консумацията на пресни морски дарове, тъй като замразените продукти могат да съдържат повече натрий. Прекаленият прием на сол оказва неблагоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система.
 
Сьомга и гравлакс
 
Гравлаксът е скандинавска маринована сьомга. И двата вида съдържат високи нива на омега-3 мастни киселини. Скорошно проучване показа, че са полезни за опазване на зрението при хора, страдащи от дегенерация на макулата, свързана с възрастта.
 
Ако е възможно, проверете съдържанието на сол в пушената сьомга, тъй като понякога то може да е повишено, от 3 г нагоре. 
 
Имайте предвид, че гравлаксът се обработва със сол и е възможно количеството й в този вид сьомга да е по-високо.
 
Четири парчета, 805 г сьомга, съдържат около 20% от препоръчителния дневен прием на натрий.
 
Кога да се избягва консумацията? Всичко е въпрос на баланс, но внимавайте, ако сте с високо кръвно налягане. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, като види цената на сьомгата, ще се сдобие с високо кръвно! Ааааамаха =))
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При тези цени на хляба, от утре ще мина на сьомга, калмари и чврен хайвер.