12-годишно момче почина в болница в София

Здравният министър разпореди проверка на случая
6 авг 2012 20:00,
62
12-годишно момче почина в болница в София
Снимка: архив, Булфото

12-годишно момче е починало в Националната кардиологична болница. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова разпореди проверка по случая. Проверката ще бъде извършена от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

Детето е прието на 1 август в болницата в Сандански в изключително тежко състояние. Веднага са направени всички необходими изследвания, включително и скенер на глава.

Поради необходимостта от лечение в специализирано детско интензивно отделение детето е транспортирано до МБАЛ-Благоевград, а малко по-късно до Националната кардиологична болница в София, която разполага с такъв сектор.

Въпреки интензивното лечение след 12 часа момчето е издъхнало.

Лекарите и в трите лечебни заведения са поставили конкретна диагноза. Окончателните резултати ще станат известни след края на проверката, съобщиха от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
не е важно преди 11 години
До Някой.Много ми е чудно дали ще говориш пак така ако загубиш дете или близък от лекарска немарливост понеже не си потърпевш за това говориш тъка , не е само едно дете или човек който е умрял от лекарски грешки,ако взема да ти изреждам няма да ми стигне мястото вземи се информирай малко селянино.
41
0
 
1
 
! Отговори
не е важно преди 11 години
До онбашията ти много ли си богат ве карабинер кого лекуват без пари маи нещо си се объркал или не си чувал за осигоровки които се плащат всеки месец,и какво робство ще връщаш ти май самия си още във робство.
40
0
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Към БСП и симпатизанти.Всички да гласуват за партията за да не останат деца, старци, лекари и изобщо хора в Бесепарската Държава.Може да останат някой от ръководството, но няма кого да мамят и ръководят.
39
2
 
9
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Айде станете вие всички лекари, като сте толкова знаещи и можещи... Защото на 1000 болни деца ,че има едно починало оплюхте и ****те лекарите, а че има други 999 спасени не е важно, нали...Лекар е професия като всички останали, а не някакво Божие звание.
38
1
 
1
 
! Отговори
Do 52 преди 11 години
За сведение ...1 час е регламентираното време за обслужване на Спешен случай........
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпата министърка кога ще назначи юристи в министерството, за да защитават истината. За атентатора в Бургас не е уточнена вината, а за лекарите вече и присъда по форумите се произнася.Закони на джунглата
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е спекула с истинатаДиагноза не се съобщава, подробности не се дават
35
4
 
5
 
! Отговори
да ви напомня преди 11 години
че *** в такава ситуация щурмуват болницата и разбиват/поне/ носовете на докторите... така хем се спира корупцията, хем следващия път си получават услугата/ за която ние плащаме естествено /.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съчувствам на семейството. Наистина в БГ Болниците карат близките да бутат количките по етажите - от едно отделение в друго за изследвания! Да не говорим нашия човек 1 час лежа с количката със счупен таз преди да го приемат, докато отидем ние и да потвърдим, че пари има - ще платим, въпреки че има осигуровки!!! Отвратена съм от здравеопазването в БГ!
33
1
 
16
 
! Отговори
И>? преди 11 години
Каква е диагнозата бе тюфлеци?
32
17
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
кво се пените ве бедняци, не стига че ви лекуват без пари, ами плюете по докторите. а искате ли да върнем робството и да забравите какво е компютър, офис със климатик и ядене на месо, а нагла *** ?
31
0
 
4
 
! Отговори
Какво става? преди 11 години
Тежката АРТРИТилерия какво има да каже?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъчо Мозъка ваксини
29
6
 
8
 
! Отговори
БГ преди 11 години
КАКВО МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ПРИ НАЛИЧНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА И ЗДРАВНА МИНИСТЕРКА ??? КОГАТО ПОСЛЕДНАТА "ГОВОРИ" (РАЗБИРАЙ ЛЪЖЕ) ОТ ТРИ ИЗРЕЧЕНИ ДУМИ ПРАВИ ЧЕТИРИ ГРЕШКИ.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките разбиратели тук,ще ми се да ви се наложи да отидете в спошния център във Финландия например!!! ПАзи Боже!!! ***,лекарите на се Богове!!!*** простаците сте!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 42По-добре си спомни за Чернобил.
26
5
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 11 години
Единственото което мога да ти кажа със сигурност е, че в главата ти летят хамерикански самолети и пръскат отрова, ГМО-та правят само хамериканците и мислят денонощно как да те унищожат щот си много опасен. Да не забравя, че с ХААРП-a се опитват да хванат мозъчните ти вълни за да ги маниполират. Лично Обама ми докладва, че с ХАРП-a са се провалили , защото не са установили наличие на мозъчна дейност. Цървулко, нямаш ли малко съвест бе, точно тука да сипеш бълвочите си?
25
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОЩЕ ЕДНА ЖЕРТВА НА АЛЧНИТЕ ЛЕКАРИ-УБИЙЦИ!
24
7
 
15
 
! Отговори
ГРОБ за ЕС и НАТО преди 11 години
2012-12=2000г!!!Спомняте ли си тогава кой изсипа хиляди бомби с обеднен уран на 100-на километра от западната ни граница?????
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При НДСВ такива неща не се случваха! Но тогава нямахме тиква за премиер!